Az a jó hírem van, hogy a mostanában letölthetővé vált NavTeq 2012 évi 3. negyedéves Szerbia térképe már ismeri a belgrádi elkerülő új autópálya szakaszt.
Tehát aki IGO vagy IGO Primo navigációs rendszert használ és letölti a friss térképeket, az már nem veszíti el az utat Batajnica és Dobanovci között
Üdv mindenkinek! Már nemsokára vége a télnek és indulhatunk nyaralni!
Igazából az érdekelne,ki mit halott a Macedón fizetőkapuknál való fizetésről.
Halottam valakitől,hogy a Macedón kapuknál egy ideje már csak dénárt fogadnak el és eurót nem. Ennek van valami igazságtartalma vagy csak pletyka az egész? Esetleg aki járt mostanában arra vagy tervezi valamikor a közelebbi jövőben adhatna erről valami infót,mert nagyon furcsállanám,ha a Macedónok nem vennének el eurót,hiszen ezzel azért nyernek némi pénzt és főleg főszezonban elég jó üzlet ez nekik. Csak saját vélemény,hiszen ősszel jártam utoljára Macedóniában,de szerintem az eurót is elfogadják majd. Tud erről valaki valami megnyugtatóbbat is mondani?
A hír igaz, csak denárt fogadnak el..... Én novemberben jártam arra utoljára, akkor már az euró nem kellett nekik...... Ismerős meg karácsonykor járt arra , az ő eurója sem volt jó a kapuknál... Makedón határon váltottam 10 euróért 600 denárt kaptam érte..
Az-az igazság, hogy a kapuknál lehet fizetni kártyával és macedón denárral. Hét elején jöttem le és előttem a szerbek és a bolgárok is denárral fizettek. Decemberben az osztrák és a német is kártyával fizetett. Sajnos az 5 euro átváltása kevés ( kb. 305-310 denár), a 6 euro pedig sok ( kb. 360-370 denár). Egyébként én júliusban és augusztusban jobban tartok az autópálya építése miatti forgalom korlátozások miatt.
Jelenleg a Vladicin Han és a határ között szakaszosan folyik, terelésekkel, természetesen a határ előtti kb. 25 km sincs kész, viszont Macedóniában Velezsig elkészült az út.
Renault | #198043 | 2013-01-24 20:14:46 | Válasz a #198039. hsz-ra
Szia
Akkor azt mondod Vladicin Hanig kész a pálya már Szerbiában.
Macedoniában Velesig kész az út , akkor az egész országon át kész a pálya már
Elvileg a határ után,azt hiszem jobb oldalon lehet váltani dénárt. Én is akartam párszor,de végül nem került rá sor,mert megoldottam euróval mindig. Most már fogok! Már annyian érdeklődtek erről a pénzváltóhelyről,pontosan hol van,hogy,ha ott járok pontos koordinátákat feljegyzem és belinkelem,az lesz a legtisztább és mindenki előre fogja tudni,nem kell majd nézelődni!
Szia ! Én eddig a Szerb oldal felől belépve Macedoniába mindig a speditörőknél váltottam, nincs velük rossz tapasztalatom. Itt hivatalos és nyitva is tartó váltót nem találtam éjszaka. A Görög-Macedon határnál a Macedon oldalon belépés után a "POSTA" felítatú helyiségben tudtam hivatalosan váltani. A Görög oldalon bezárt a váltóhely.
Sziasztok!
Látom zajlik az élet Mac kapu ügyében. Akkor én is kérdezném, hogy aki arra járt már a kapunál lehet-e kártyával fizetni, valamint a Mac-Görög határnál A casinónál lehet-e ezek után euróval fizetni a tankolásért?
Ne akarj. Euroval fizetni mert egy tanknal kartyaval kb 5ezer forinttal olcsobban tudsz tankolni a kaszinonal. Mint euroval. Egyebkent tankolhatsz euroval is ki van irva az oszlopra az euros ar...
Pontosítok, mert vannak félreértések. Az autópálya Gredelicánál ér véget, onnan Vladicin Han kb. 35 km-re van és itt nincs autópálya építés, viszont most sebesség korlátozás van pár km-en. Innen kb.11 km-en útépítés van, általában 60 km-es korlátozással és záró vonallal. Majd kb. 5 km-en nincs korlátozás, utána kb. 6km-en korlátozás, majd 4 km-en nincs korlátozás, majd kb. 10 km-en terelés van Davidovácon át és Pavlovác érintésével, ahol 40 km/órás korlátozás és előzni tilos van.
Visszatérés a régi útra, ahol kb. 7 km-en nincs útépítés, utána következik az a kb. 25 km a határ előtt, amit több éve építenek, de most sincs kész. Viszont a Presevo-i lejárat előtt mintha fizetőkapukat építenének.
Macedóniában a fizető kapunál megkérdeztem mivel fizethetek, ahol mondták, hogy kártyával, vagy denárral, mert az euro most nem jó.