#2093012013-08-19 16:29:22 Válasz a #209057. hsz-ra
Hallottál már arról, hogy Vrasna-Sarti-Asprovalta-Thessaloniki buszjárat??! Én többször (sokszor) megjártam az útvonalat, főleg Szalonoki volt az úti cél, a "PIAC" ahonnan vásároltam babérfát, (ma már olyan hatalmas, hogy nem győzöm metszeni, babérlevelet pedig vásároljon akinek két anyja van'. Csodálatos növény, hálás a tápért, metszésért, a mindenféle kártevő íratásért. Kaptam egy növény szaküzletben olyan táprudat, amelyből évente egyet a földbe szúrva nemcsak a levéltetvet, hanem a pajzstetűt is távol tartja.
Ez van mostanság. A fácska csodás! DE amikor a szerb határon kirámoltak mindenkit 3 órán keresztül, a "zabszem" program tisztességgel beindult nálam, annál is inkább, mert görög felmosó készletet "dugtam el" a napvédő ernyő tartójában, DE megúsztam, nem rám utaztak. Pedig tengeri csigáktól bűzlött a bőröndöm. Kivácsi-fáncsi lettem volna, ha belenyúl az a szép szőke ember!
#2093022013-08-19 16:40:53 Válasz a #208993. hsz-ra
Drága Afrodité!
Minden megmozdulásunkat fotózni fogjuk, és ha adsz email elérhetőséget, kedves barátunkkal együtt "nei pori szelleme" Neked is elküldjük.
Sajna velem az a gond, ha klaviatúrát látok, kapok, akkor nem áll meg a kezem, ír magától. 14 éves korom óta gépíró voltam, már hatvan éves vagyok, tehát a kézírás nem megy, de a billentyűzés nagyon működik. Ezt nem is veszik jó néven a fórumtársak, ezért nem jelentkezem be, csak ritkán.
Üdv: Erzsébet
#2093702013-08-21 00:02:06 Válasz a #209302. hsz-ra
Ezek szerint elfért a babérfa a görög kóbor macskáknak 10 literes kannákban Magyarországról szállított friss forrásvíz mellett
Jó hallani ezeket az igaz történeteket
#2093712013-08-21 00:08:46 Válasz a #209302. hsz-ra
"Ezt nem is veszik jó néven a fórumtársak, ezért nem jelentkezem be, csak ritkán"
Kedves neopór!
Bár nekem priviben azt írtad, hogy azért csak hetente jelentkezel, mert nincs neted, a könyvtárban meg csak ritkán engednek oda, de a lényeg, hogy amit a fórumtársak nem vesznek jó néven, az az, hogy az a heti 1 is nagyon sok belőled! Pláne, mióta a sok kamu miatt rád szóltam a Dumcsiban, de Jox figyelmeztetése ellenére nem hogy nyugton maradnál, de még utánam is mászkáltál az általam látogatott topikokba. Ne tedd, mert te is hasonlóan járhatsz!! Maradj a kaptafánál, és én is ott maradok!
Köszönöm jövő heti válaszodat!
#2093722013-08-21 00:25:20 Válasz a #209371. hsz-ra
lindivel egyébként abban egyetértek, hogy Nei Pori csupán azoknak a világ legszebb helye, akik nem jártak még autentikus, igazi görög helyeken, szigeteken! Nei Pori nem görögös (görögök állítják ezt, nem én!!!), ugyanúgy, mint Paralia, egy apartmanváros, és nem túl igényes nyaralóknak szánták, legyen az macedón, szerb, vagy magyar - ez az igazság, sorry!
Persze ez lehet anyagi kérdés, de aki erre fogja, az magát ámítja. Lefkada, Thassos se drágább, de ezerszer szebb, görögösebb, hangulatosabb, amire persze nem mindenkinek van igénye.
#2093732013-08-21 00:30:29 Válasz a #209372. hsz-ra
És egy utcsó info, ami neopórtól származik, és érintheti a fagylaltot szeretőket! Nevezett a múlt évben Nei Poriban ette élete legdrágább fagyiját, 6 euro volt szerinte 1 gombóc Legalábbis erről panaszkodott a Dumcsi topikban. Úgy-hogy óvatosan a fagyival, mert rámehet ingetek-gatyátok!! De ha csak kamuzott az illető, elnézést kérek, helyette szégyenlem magam!
A miértre az okok... Amikor ezt a fórumot olvasgattam pont erre lettem volna kiváncsi,hogy Nei Pori partja a napágyas részen túl milyen,de nem találtam infót. Nos mint egy szeméttelep. Pedig ugye aki nem szereti a heringpartis állapotokat a napágyas részeken az pont erre a partra megy Nei Pori déli részén,s mi fogadja ? Szemét mindenhol... A napágyas résztől mindössze 20 métert kell sétálni,s kezdődik a szemétdomb..Nem megyek többet Észak Görögországba ez biztos. Kefalóniához képest ez egy semmi....
Szomorúan olvastam vissza a hozzászólások egy részét:
"Soha többet észak-görögo."
"Inkább Sarti"
"Gaztenger"
"Szerb, macedón turisták" stb
Az a gond, hogy ha meghalljuk hogy észak görögország, akkor csak az jut eszünkbe, Sarti, Paralia esetleg Nei Pori, mert ezt kínálják az utazási irodák nagy számban nekünk. Valószínűleg akik negatív tapasztalattal térnek haza, még sosem jártak pl Polychrono-n vagy Chanioti-n (bizony ez is észak go.). Így inkább Pargához, Korfuhoz, Tolohoz próbálják hasonlítani az északi részt. Mekkora butaság!
Minden turistacélpontnak megvannak a hátrányai, amin lehet rágódni. A teljesség igénye nélkül: Korfun sok a bunkó olasz és angol akik megmérgezik a nyaralásodat és bizony ott is van ám gaztenger rendesen, mellesleg baromi drága. Zakyntoson minden az angol turistákra van berendezkedve még az ételek ízvilága is. Sarti inkább csak szép környezetben van, mintsem egy szuper hely volna, szerintem elég "cseszlovák", és ugyanolyan szemetes, pl a leharcolt narancspart. Voltam már NeiPori-ban is nekem inkább halott falu látszatát keltette, igazi relax hely, nyuggereknek, családosoknak. Szerbek és macedónok mindenhol vannak és rettentő bunkók, szemetelnek, ordibálnak, igazi partizán barmok.
Szerintem mindezekkel együtt lehet élni, észre sem venni és élvezni a a nyaralást. Az jó, hogy sokan leírják a véleményüket egy helyről, de korántsem biztos, hogy a másik ugyanezt fogja tapasztalni. Mindenkinek más a fontos. MYTHOS meg van mindenhol
#2096622013-08-27 10:49:20 Válasz a #209431. hsz-ra
999!
Ilyen képeket bármikor csinálok neked bárhol Görögországban, Asprovaltától Sartin át egészen Toloig. Még az általam favorizált Kassandra félszigeten is! Sajnos.
#2096832013-08-27 19:04:36 Válasz a #209662. hsz-ra
Szerintem mindenkinek az a kedves hely, ami a szívéhez közel áll És miért ez legyen szíve joga mindenkinek. Az biztos, szerintem a mi kis pénztárcánkhoz mérve jó HELY! Kinek pénze van bőven az meg menjen a BAHAMÁKRA Vagy a pálmafák alá! Bocsi, sziasztok. Ez itt a Nei Pori fórum.