na ez számomra új, h valaki nei pori után elmegy autentikusabb görög vidékekre, és az ott tapasztaltak ellenére is azt mondja, nei pori a jobb, inkább odamegyek újra legközelebb. érdekes, látod, erre nem is gondoltam.
furi mindenesetre nekem, mert ha a nei pori melletti, 'hagyományos' (tehát nem üdülőtelepszerűen épített) görög településekről lenne szó, azt meg is érteném még. de, h pont nei pori, egy gyártott egyenváros, ami ráadásul kissé szakadt is (legalábbis idén májusban mikor ott jártunk ezt tapasztaltuk)...hát fura, na.
igaz azonban, h a tengerpartja szép és jó kiindulás kirándulásokra észak-görögországban.
de természetesen teljesen igazad van, h mindenki más, mindenki mást igényel, mindenkinek más a szép. a véleményem ne is úgy vedd, h én azt faktumként írom, vagy nei porit akarom direkte szúrni, egyszerűen csak ez a véleményem, én így gondolom. aztán mindenki akkora résszel azonosul belőle amennyivel akar.
Többen is voltunk már gondolom, szebb, görögösebb helyen mint Nei Pori, ha nem is pont Thassoson, valamiért mégis mindíg visszamegyünk.
Ez nem e is kicsit fura. Elsőnek mikor Görögországban jártam, Sarti volt az úti cél és teljesen elvarázsolt, le voltam nyűgözve. De aztán ellátogattam más helyekre is, és azóta már nem is tetszik annyira Sarti, nem vágyom vissza, pedig a hely nem vesztett értékéből, csak az én értékrendem lett más, azzal ,hogy tudok mihez viszonyítani.
Csak még annyit, hogy én nem vágyok ilyen közel, szerintem ami északra van pl Horvátország (így jó?) ott nem lehet olyan jó a víz.
Csak Görögország! És most puhítom a páromat, hogy menjünk máshova, de természetesen úgy, hogy pár nap maradjon Nei Porira, hogy az ott szerzett barátokat meglátogathassuk.
én most nyáron a nápolyi öbölben jártam, sorrentoi-félsziget, ischia szigete, és abszolút ez volt a véleményem ott is, h a tenger a kanyarban sincs a görög partokhoz képest. vagyis azt gondolom, h nem csak cattolicaban tapasztaltad volna ezt (bár pl. szardínián vannak csodaszép, karibikék partok is, tegyük hozzá). az árakról meg ne is beszéljünk...
(más kérdés, h nei poriénál vannak sokkal-sokkal szebbek is görögföldön )
Szeretnék kérdezni...
Régebben, kb 3 (?) éve olvastam itt egy kitűnő útleírást, és most nem találom, pedig átolvastam már az összes Nei Poris beszámolót... a srác egyedül vagy barátaival jött, és egyedül vonatra szállt, elment Athénba egy saját szervezésű fakultációra és ezt szépen részletesen leírta. Nem lelem... help...
Engedtessék meg, h Horvátország partjait kicsit megvédjem!
Azért ha valaki elmegy a makarskai riviéra néhány pici városkájába, ott a part a víz azért vetekszik jó pár Görög parttal!!!!!
Idén a legvégén választottunk, már-már lemondva az útról. Nei Poriba térünk vissza 6 év után a Fotisz házba ( igaz látogatóban voltunk itt közben).
Vonattal szeretnénk elmenni dél felé valahova tud valaki olyan helyet aminek állomása van és kihagyhatatlan? ATM van Nei poriban vagy olyan hely ahol kártyával fizethetek?