#1917012012-07-21 12:32:25 Válasz a #191685. hsz-ra
Szívesen! Én szeretek sétálgatni a parton, akár egyik végéből a másikba is. Minden helyet ki kell próbálni! Ha a faluban lakunk, akkor is szinte minden nap elmegyek a beach legvégéig, mert ott a sokadik kedvenc helyem, az Odin nevű bar. Egy kis jópofáskodás után, nagyon barátiak lesznek az áraik is! Ott a domb miatt egész hamar eltűnik a nap, úgyhogy érzékeny bőrűeknek is ajánlom!
Lassan már mi is indulunk, yay! Még pár apróság kell és lehet csomagolni!!!
Jó nyaralást Nektek is!
#1917122012-07-21 14:28:21 Válasz a #191692. hsz-ra
Szia vadevezős!
Mi is az Iliaszba megyünk augusztusban. Gallérias apartmanban leszünk.
Véletlenül nem tudod, hogy milyenek ezek az apartmanok? Emeleten vannak? Melegvíz volt az esti órákban? Üdv.: Éva
gyerekekkel megyünk és hallottam, hogy sok helyen nudiznak. Nem szeretnénk igazán ilyen helyekre menni, inkább elkerülnénk. Tudnátok segíteni, merre ne sétálgassunk?
Ez egy kicsit fogós kérdés,,,Merre is nudiznak? Görögországban egyébként is ritka vagy nem igazán jellemző az ugynevezett hivatalosan kijelölt naturista part,talán kivétel a szigeteken,.!Sarti beach legtávolabbi részén egy kis dombon átjutva irják ,hogy ott egy kis öbölben vannak és az óvárostól kikötő felé sétálva a 3. kis öbölben is lehetnek.
Vagyis távolabb a nyüzsitől,hiszen ők is a rongyosokat kerülik ám.
Talán igy ha egy kicsit odafigyeltek akkor elkerülhetitek ,a kényelmetlen helyzetet ami nemcsak nektek hanem nekik is époly kellemetlen ..... üdv
#1917262012-07-21 16:36:57 Válasz a #191715. hsz-ra
A beachen, faluban, ófaluban nyugodtan sétálhattok, ott nicnsenek, gyerekekkel meg úgysem mentek messzebbre az öblökbe.
A Narancspart déli részén szoktak még lenni ,na és az északi fölött is látunk idén
#1917272012-07-21 16:42:01 Válasz a #191550. hsz-ra
Az a különbség, hogy a kalózhajó ki sem fut ha jobban hullámzik, mert nem kockáztatnak. : )Én inkább utaztam 20 fővel kényelmesen, mint zsúfoltan 90-el. De itt is kinek a pap, kinek a papné
Bocsi, most látom olvastam vissza ,hogy ezt már Feri is megírta nekem a biztonság a legfontosabb...és én sem ismerem csak annyira a kalóztanyásokat ,hogy kellemesen utaztunk már velük és koktélozgattunk már náluk
"és amellett ,hogy kellemetlen, még büntetik is, az idegenvezetők tájékoztatása szerint egész Észak - Görögország területén!"
Ebben egészen biztos vagy ??Mármint nem abban ,hogy valamelyik sületlen idegenvezetőnek mondott emberke hülyeségeket beszélt.Mert Ő közöttük is vannak bcsületes tisztességes jó munkát végző aranyos emberek....de kivételek is vannak kis számban ,ezt én is tapaztaltam már.
Engem ez egy kicsit nyugtalanná tett ,mármint a párom monokinizni szokott,uram bocsá egy eldugott kis öblökben naturistaként fürdőzik az egyész családom.
Ugye abban egyetértünk ,hogy a fedetlen keblek is lehetnek szeméremsértők ,ha az "idegenvezetőnek" igaza lenne...mármint büntetnék észak Görögországban???
Ezért se nagyon hiszem el ,hogy ez igaz lenne de ez engem nyugtalanit. A google kattingatása se hozott eredményt mármint ,hogy büntetnék a meztelen testel való fürdőzést....
Lehet annyira titkosan teszik ,hogy nincs hir a neten róla??
"ókori Görögország atlétái gyakran versenyeztek meztelenül"
"Az iszlámban szigorú megszorításokat találunk, amelyek a nőktől súlyos büntetés terhe mellett megkövetelik a purda viselését, amely egész testüket, még arcukat is (l. burka) befedi. A prüdéria vallási szentesítése a keresztény középkor Európájára is jellemző volt."
Remélem Nem igaz amit irtál ,mert akkor a szélsőséges álláspontot támogatnám vagy mindent vagy semmit......ez vicc volt részemről ...Bocs remélem senkit nem sértettem meg!!!
Üdv
Keresgéltem még ....Ezt találtam akit érdekelnek a naturista partszakaszok.Ahogy olvasgattam ,ezek nem hivatalos helyek,hanem inkább az évek során kialakult és valamilyen szinten de hatóságoktól is tolerált helyek.....
Vagyis mint irtam hivatalos naturista hely Görögországban kevés van de a turistáért mindent elven , megszokottá vált.
http://www.capnbarefoot.info/mainland:halkidiki
Üdv
Dehogy mondtam ,hogy te hazudnál...bocs ,bocsánat ha félreérthetően irtam volna.
Akkor kiugrott a szög a zsákból, a német transferező srác lóditott...miből is gondolom :
A narancspart az egyik legfelkapottabb beach,nem ok nélkül talán az egyik legszebb partszakasz.
Tudnod kell erről a helyről ,hogy ez nagyon régóta a vadkempingezők és köztük is a naturisták kedvelt helye már nagyon régen...még a sarti tömeg turizmus előtti időkből ,(mi 1991 ben voltunk először itt nászutunk alkalmával)
Akkor még semmi transfer szállitás és egyéb nem volt,csak maga a természet és a nudisták.Mi akkor még óvatosan közelitettünk és arréb mentünk textilesként, majd bátrabbak lettünk.
Azóta fordult a világ ide csőstül kihagyhatatlanként mennek az emberek ,naturizmus háttérbe szorult,mert bizony aki nem szereti az elitéli és bizony gyermekekkel nem ildomos ilyen helyeket felkeresni.....
Az ok ezért a pénz .,mint minden mögött egy utas 6 euró ,gyerek kevesebb de pénz.A német srác üzlet politikája érthetőő ezáltal nincs semmi nudista ,meg ha van elkell zavarni mert büntetendőőő ...
A narancs part még másik sajátossága a faragott sziklák na az a nudi közepén van már ha annak lehet nevezni,mert ma már nincsennek annyian ,,,,mondjuk kiszorultak.....
Üdv