Nem tudom megy e valaki még a pinkbe a nyáron?de nekünk azt mondta a tulaj ,hogy mi voltunk az utolsó turnus mert nem megy nekik az egész,és jövőre eladják.1 Millió euro!Nagyon jó kis apartam komplekszum,csak rossz helyen van,(svoronata)Semmi nincs ott!Nyugodt kis falu.
Lassi már mozgalmasabb,anyukámék az alexandrában laktak,de elég gázos az az apartman,nagyon egyszerű,az még hagyján de volt 1db edény az is tiszta kosz volt.lepedő nem volt,hanem ilyen vastag szörme takaró,kicsi a szoba nagyon, főleg a 2 fős.A kertje az szép gondozott.De még igy is 100* több magyar utas volt ott mint a pinkbe.lassinak is szép a strandja,homokos.tiszta.van szupermarkett bőven,tavernék sokasága.egy- két bazár.A lassi nevű szupermarkett a legolcsóbb,és van ott egy magyar eladónő,tök kedves!
Az idő nagyon jó volt 2 nap volt hogy nagyon fújt a szél,az már elég elviselhetetlen volt,akkora hullámok voltak senki nem fürdött a tengerbe mert félelmetes volt.pedig volt vagy 30 fok.
Esetleg ha van valakinek kérdése szivesen válaszolok.
Mindenkinek szép nyaralást kívánok!
#1115322009-07-29 14:30:37 Válasz a #111525. hsz-ra
Ez fura hogy nem megy nekik, pedig tényleg gyönyörű a Pink Sunrise.
Mi Lefkadán írtunk neki emailt, hogy megszállnánk náluk, írják meg hogy mennyibe kerülne egy éjszaka, és hogy van-e helyük.
Na azóta sem válaszoltak...
Kedves bottakati köszönöm, hogy rávilágítottál arra a tényre, hogy jobban járok, és több információhoz jutok ha céltudatosan rákeresek arra amit szeretnék tudni!
Szóval rengeteg hasznos információt találtam a szigetről!!!! Jó volt olvasni kicsit én is belelkesültem amíg ezeket a sorokat olvastam! Első nekifutásra úgy volt hogy Rodoszra megyünk de a párom félre értette ezt telefonon, így lett Kefalónia belőle! Mikor meghallottam a hírt nagyon elszomorodtam hisz három éve szeretnék Rodoszra eljutni de mindig közbe jött valami, és hát most sem lett szerencsénk!
Ezt tudomásul véve az elmúlt két napban rákerestem erre-arra így találtam meg ezt az oldalt is. Nagyon örülök, hogy rátok leltem!
Mandzsi ha jól olvastam akkor egyszerre fogunk utazni, és ugyan ott szállunk is meg! Szinte mind azokat a kérdéseket tetted fel amiket én is kérdeztem volna úgy, hogy csak tényleg olvasgatnom kellett itt!! Remélem lesz majd alkalmunk élményeket, és tapasztalatokat cserélni attól függetlenül, hogy ti két hetet lesztek ott és sokkal több időtök lesz felfedezni a szigetet!
Az ithakai kirándulást mi is tervezzük, de eltérő véleményeket olvasva még nem tudtuk eldönteni, hogy vigyük magunkkal a bérelt járgányt vagy mi is ott béreljünk egyet!
Lenne egy kérdésem azokhoz akik Lassiban a Galini apartman szálltak meg: kaptatok-e törölközőt, tiszta volt-e szállás, stb?
(A törölközök a csomagolásnál súlyt jelentenek ezért érdeklődnék ha nem muszáj nem vinnék, ne foglaljon helyet!)
Bocsika ha valaki már részletezte ezeket, és elkerülte a figyelmem de annyi mindent olvastam most egyszerre!
#1119652009-07-31 10:20:01 Válasz a #111594. hsz-ra
Kedves Cirmi!
Örülök, hogy segítettem. Ne bántson, hogy most Rodos kimarad, mert – bár az is gyönyörű hely – de Kefalónia egyszerűen lenyűgözően csodálatos sziget.
Én ugyan nem a Gallini apartmanban voltam egyszer sem, de két évtizedes tapasztalat, hogy saját törülközőt érdemes vinni. Igaz, hogy többletsúly, de gondolj bele, azokat a törülközőket ugyan – állítólag – mosodában fertőtlenítik és szemre valóban tisztának tűnnek, de mégiscsak több százan használják egy szezon alatt. (Láttam már olyat ám, hogy a törülközőcsere azt jelentette, hogy turnusváltáskor egyszerűen átvitték egyik szobából a másikba!). Mi még párna és paplanhuzatot is viszünk, a huzatba egyszerűen csak belebújunk, nyáron úgyis elég és mégis a sajátunkat használjuk.
Egyébként van "értelme" Ithaka-ra átmenni? Sokkal szebb részek, látnivalók vannak arra, mint Kefalónián? Utána olvastam, de én személy szerint nem találtam kiemelkedőbb vonzerőt benne, amiért feltétlenül érdemes lenne ellátogatni ide a nyaralás alatt. Vélemények?
#1120352009-07-31 13:36:40 Válasz a #112010. hsz-ra
Szia notrack!
Remélem, egyetértenek velem azok a hellasz-osok, akik már voltak Ithakán, hogy igen, sőt, határozottan igen, van értelme átmenni Ithakára. Nem tudom, hol olvastál utána, csak a neten kerestél, vagy esetleg itt az Ithaka topikban? Abban találsz leírást, véleményeket és képeket is.
Nem kell Kefalóniához hasonlítani, bár hasonló szép természeti adottságokkal rendelkezik. Mi egy nagyon klassz napot töltöttünk el ott, én személy szerint csak javasolni tudom, hogy szánjatok rá egy napot.
A Pink közelében találsz egy autókölcsönzőt a falu felé vezető úton a jobb oldalon. Mi nem szoktunk motort bérelni, így nem is emlékszem rá, hogy láttam-e motort náluk.
Lassiba a bejutás bérelt közl. eszköz nélkül nehézkes, ritkán és bizonytalanul jár a busz.
Ithakára szerintem is érdemes átmenni. Itt olvastam a fórumon, hogy az idén a tavalyi árnál olcsóbban adják. Tavaly nagyon drága volt, mégsem bántuk meg.
#1120752009-07-31 15:43:49 Válasz a #111594. hsz-ra
Szia Cirmi,
Igen, pont ugyanakkor utazunk és ugyanoda!
Jól látod, jó sok kérdést tettem fel úgy, hogy pedig előtte végigolvastam ezt a fórumot és még a másikat is (index)...Plusz rengeteg angol nyelvű oldalon nézelődtem és készítettem jegyzeteket, jó sok anyagot gyűjtöttem össze, pl strandok leírása.
Szerintem szuper lesz ez a sziget, gyönyörű strandjai vannak!
Kedves Bottakati! Köszönöm a tippeket, és tényleg ha jól belegondolok akkor igazad van! Eddig én is vittem mindig, most gondoltam hogy nem cipelném, de viszem mert igazad van biztos ani biztos!
Mandzsi! Végig böngészve ezt az oldalt, és még a Kefalóni lapot is, sok fényképet látva szerintem is szép a sziget, és a strandjai is gyönyörüek lehetnek!!! Remélem lesz időnk végig járni őket, és az időjárás is a kedvünkre fog tenni!
#1123782009-08-03 10:20:26 Válasz a #112108. hsz-ra
Szia Cirmi!
Nagyon remélem hogy végig jó időnk lesz, bízom benne! Nézel valahol időjárás előrejelzést?
Ti milyen kirándulásokat terveztek, robogó vagy autóbérlést? Ti is "menőkések" vagytok?
Ezeket az Ibusz szervezi, ill. a Gradakia-t az Imperátor is.
Ezen kívül, Lassiban úgy láttam csak az Alexandra van magyar szervezésben, amit viszont nem nagyon dicsérnek, ha visszaolvasol. Mi leginkább agyonakciózott áron vettük volna azt szívesen, mivel egy 3 fős studio is kellett nekünk, és ott minden elég kicsinek néz ki az Imperátor honlapján. Ebben Bottakati meg is erősített (itt is köszi az infokat Kati).
Az Imperátor amennyire láttam a legutolsó pár napban alámegy az Ibusz áraknak is, de addigra a mai szitut elnézve júli-augusztusi indulásoknál már csak 1-1 stúdiójuk lehet.
Nem tapasztalatból, hanem csak research-ből írok, biztos majd válaszolnak az expretek is neked, mi még csak most készülünk ezerrel, épp ma foglaltunk
Ha tudsz angolul, itt is sok review van az összes Kefa szállásról: https://www.justkefalonia.co.uk/ De azért fenntartással kell olvasni, mert sok angol kényes ízlésének még az is gáz, ha nem cserélnek naponta törölközőt
Az Indexen is van egy Kefa topik sok infoval, és az nlc-n is találsz hébe-hóba.
Plusz itt alul van egy keresősáv, ahova beírhatod pl. a szállás nevét (én is csak ikszedszerre vettem észre ))
Dzsúz
onikita írta:
Sziasztok. Tudtok valamit Kefalonián a következő apartamnokról.
Galini,
Gradakia
Marina Villa
Marina Studio
Mert a többibe nem lehet 2 hétre menni