#2020592013-05-10 15:58:52 Válasz a #202054. hsz-ra
láma kérdés: van olyan, ami nem utófinanszírozott?
sosem kellett még, hála Istennek, de én azt gondoltam, mind olyan, h előbb ki kell fizetni és utólag térít a bizonylatok bemutatása és ellenőrzése után. (kivétel lehet talán, ha kórházi bent tartózkodást is igényel a baj, ekkor van úgymond idő arra, hogy elérjen a bizonyíték a biztosítóhoz és rendezhesse az anyagi oldalt)
#2020852013-05-11 10:11:19 Válasz a #202059. hsz-ra
Üdv rollo!
Röviden: VAN. Néhány éve Sartin kellett igénybe vennem a helyi orvos
segítségét. Bemutattam a biztosítási kötvényemet, faxon !! írtak
valamit a biztosítómnak, utána elláttak, gyógyszert kaptam, és nem fizettem egy centet sem.
Folytattam a nyaralást.
Gond és probléma mentes nyaralást kívánok.
Üdv.
czoki
#2020962013-05-11 13:29:24 Válasz a #202095. hsz-ra
Nem lesz könnyű dolgod sajnos, mert ez nem csak a biztosítón, hanem a helyi ellátón (orvos, kórház, magán, állami) is múlik. Vegyes a kép, s sok a variáció... Én nem tudok olyan utasbiztosításról - pedig kerestem éppen elégszer, amelyiknél mindig mindent közvetlenül fizetnének, azaz az utasnak soha nem kellene semmit a helyszínen a felmerüléskor megelőlegeznie, de örömmel venném, ha valaki tudna ilyenről, s megosztaná velünk az információt. Szerencsére a magyarok által felkapott üdülőhelyeken szinte mindenütt van olyan orvos, aki egy vagy több biztosítóval szerződött, s ingyen ellát baj esetén...
Tavaly egy árva fillért sem kellett fizetnünk (igaz az utasbiztosításon felül volt eu-taj kártyánk) a betegellátásért.
A többi felmerülő költségeknél viszont utólag valóban mindent kifizetett a biztosító( taxi számla, telefon, tréler stb.)
Sziasztok!
Felhívnám a figyelmeteket a 76.oldalon lévő 1135-ös számú beszámolómra. Ott leírtam azt, hogy mennyire korekt volt az EUB biztosító. Semmiért nem kellett fizetnem csak a hazaszállítást, de valószínű azt is csak azért, mert saját szervezésben történt.
Rendszerint a biztosítók a közvetlen költséget azonnal a "szolgáltatónak" kifizetik, míg az egyéb költségeket utólag számlával igazoltan egyenlítik ki. Azért kiváncsi lennék arra, ha valakit egy biztosítással a kezében nem műtenének meg, mert kp-ban nem tudná kifizetni a több milliós számlát. Ami lényeges, hogy "normál" esetben a biztosítók megkövetelik az ellátás előtti telefonos kapcsolat felvételt!
Akinek garanciális autója van, az ügyeljen arra, hogy rendszereint van assistancia az autóhoz alapból. Nekem pl. a Mazdához -Európában - alapból van olyan szolgáltatás, hogy még az autóban közlekedők szállás díját, illetve a bérautót is fizetik.
Tehát előbb nézzük meg, hogy az autónkhoz mi jár ingyenesen!