Andi, írhatod ide is, amiket mesélni akarsz nekem, nem pedig mailben, mert így más is hasznos infót meríthet belõle ( ha jó így neked). És írj légyszi a nyaralásról is, hogy tetszett, mi tetszett a legjobban stb...
köszi! lassan rájövök mindenre hogy mûködik...
megjött ma a Tõzsér könyv is, már nagyon készülõdünk de még majdnem 2 hónap várakaozás arra az 1 hétre...
Mi tavaly voltunk 2 hetet a Neckermannal, a Zephyrosban laktunk (azota van egy beagle kutyank, ot is igy neveztuk el: Zefi (iwiwen megtalaljatok.))
Szoval a szalloda elotti kis strandolasra alkalmas hely az homokos volt es nem is nagyon volt tele sosem, viszont a vizben volt itt-ott par szikla ahol voltak sünök!!
1 hetig bereltunk quadot, amivel bejartuk az egesz szigetet utikonyv szerint. Ezt tudom ajanlani, de nem art korulnezni berles elott, sulyos eurokat lehet megtakaritani.
A masodik heten mentunk Nyssyrosra, Kalymnos-Plati-Pserimos (Pserimoson full arany homokos part van sekely vizzel egy obolben) mind a ket utra sajat szervezessel mentunk. Csak jelzem, hogy mi 20 euroert voltunk ugyan azon a kirandulason, amelyiken a tobbiek 45-ert akik az irodai szervezessel mentek.
Bodrumrol erosen lebeszeltek azok akik voltak, mert rohadt meleg van, Halikarnassosbol pedig nincs semmi csak egy emlektabla ugyhogy azt kihagytuk.
Hirtelen ennyi, ha van kerdesetek szivesen segitek en is.
A második embertõl hallom most, hogy Zia micsoda nagy csalódás volt és átverés.
Ismerõseink azt mesélték, hogy teljesen be voltak Ziára izgulva, ahogy az útikönyv írt róla, hogy eredeti formájában fennmaradt, szinte elhagyatott falu...erre mikor odamentek, eredetiségnek nyomát sem találták, csak a rettentõen sok nyüzsgõ turistát, meg szuvenírárusok rengetegét.
Nektek hogy tetszett Zia?
Volt valaki (szvandin kívül) Palaio Pili környékén a hegyekben? Érdekelne minden.
Nekem sem tetszett Zia. Bóvli árusok végtelen sora, olyan, mintha egy piacon lennél. Meg vannak kék-fehér tavernák, de valahogy olyan mesterségesek. Görög hangulat, na az nincs ott. Nem is töltöttünk ott túl sok idõt. Pyliben sajnos nem voltunk, amit utólag sajnálok. Az rémlik, hogy Ziába menet átmentünk rajta, és tanakodtunk, hogy hol is lehetne megállni, vagy merre lehet egy központibb része, mert ahol mi mentünk, ott nem volt semmi. Valahol talán el kellett volna kanyarodni. Így viszont pár perc, és már túl is haladtunk a falun. Ziából visszafele meg egy másik úton mentünk, így tehát kimaradt Pyli. Pedig azt mondják, aranyos kis falu.
Mi két éve voltunk, de nekünk is nagy csalódás volt, árusok sora sok bóvlival. De találtunk nagyon hangulatos tavernát, nagyon készségesek voltak és csodálatos kiszolgálást kaptunk, ezért nem bántuk, hogy elmentünk Ziára. Maga a sziget gyönyörû, utazásaim közül ez az eddigi legnagyobb élnényem. ( Idén Kréta már nagyon várom még 52 nap)
Csak azt nemértem, miért írják akkor az útikönyvek, hogy Zia egy eredeti középkori falu, ami most most is eretei formájában áll. Az ember tök mást vár el, mint pl. Santorinin egy Emporio-t, vagy az Olymposz közelében egy Paleo Panteimonas-t...
Turista csalogató. Valóban gyönyörû látvány a Fantastic terasz, de nem ér annyit amibe kerül. Szerintem a legtöbb szálloda saját vendégeinek szervez görög estet ami csúcs szuper. ( Pl: nekünk Korfun volt ebben részünk), de Kefaloson is szuper volt.
Judithka
Szerintünk nagyon szép falucska Zia, 7 euróért kirándultunk el egy görög utazási irodával Kos városból naplementét nézni. Egyébként a naplemente is csodálatos volt. Tényleg vannak árusok, de meglepõen az árak alacsonyabbak, mint Kos városban. Én élek- halok a vásárlásért és a nézelõdésért, ezért nekem ez egy pozitívum volt. Ha belegondoltok, ahol turista megjelenik akár Görög-, akár Magyarország ott elkerülhetetlenül kereslet jelentkezik a bóvlikra. Június elején azért még nem volt akkora turista-áradat, szerintem szeptemberben sem lesz!
Szia Gybyca!
Nem az árusokkal lenne bajom hanem azzal, hogy ahol millió turista tülemkedik a boltok elõtt, az a hely már nem lehet nekem eredeti bájában megaradt falu De ettõl függetlenül természetesen megnézzük, csak inkább a realitásnál maradok, mint hogy valami extrát várjak el, amit nem kapok meg ott.
Szept. 08-15ig leszünk Koson, Lambiban a Hotel Costa Angelaban és a Neckermannal megyünk.
Tavaly szept. végén voltam, remélem most is legalább olyan jó lesz!
Ha jól emlékszem, akkor pont váltani fogjuk egymást.
En azt mondom, hogy mindenkepp erdemes megnezni Pilit is meg Ziat is de kizarolag sajat szervezesben! Mi quaddal voltunk fent, az igaz hogy sok a turista meg a souvenir arus, de vannak ott azert rldugott kis helyek is amik tenyleg orzik a hagyomanyt. A szervezett kirandulasok persze hogy csak a butikos utcaig terjednek, mivel az a celja minden irodanak hogy elkoltsetek az osszes penzeteket ott mert ebbol ok aztan kapnak vissza. Mi egyebkent egy a Dikeos tavernaban elfogyasztott jo vacsora utan felmantunk a hegy tetejere (csak quaddal ajanlom), es onnan neztuk meg a naplementet amit nehez lenne ide leirni hogy milyen szep volt.