Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1231
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222572 Üzenet linkje2014-08-04 16:57:47  Karpathos

Szia Nagymaja!

Amit Knut-nak is írtam a Three Stars apartmanról, de igazad van, ide is meg kellett volna írnom:

A Three Stars jó apartmanház, két légterű, a fürdőszoba elég nagy. A nappalit egy ajtó választja el a hálótól, így aki korábban kel, nem zavarja a másikat az alvásban. A nappaliban van egy asztal 2 székkel, 1 kihúzható kanapé, konyha. A terasz nagy, mert mind a nappaliból mind pedig a hálóból ki lehet menni, a szokásos 1 szék, 2 asztal van ott. A teraszon van két zsinór csipeszekkel, ez a szárító. Az áram is a szokásos módon működik: mágneses kulcs a bejárat mellett, ha ráteszed, van áram. Nyugodt környék, szemben egy - természetesen - színvonalasabb apartmanház medencével. A terasszal szemben hegyoldal van, este jön egy pasi birkákkal, de nem zavaró, inkább szórakoztató. Csendes nappal és éjszaka is, Pigadia centruma legalább fél óra séta (nekünk ennyi volt, igaz, hogy a 76 éves anyummal mentem most). Érdemes kocsit bérelni. A legközelebbi három strand gyalog 10-30 percre van, változatosak, van teljesen homokos (Pigadia felé vezető főutról lekanyarodva), van kavicsos, az egyiknél (ahol egy szörf deszka van kitéve), rögtön a part elején csúszós lapos köves). Kb. 1 km-re (Menetes felé) van viszont egy olyan partszakasz, ahol kialakult egy kis lagúna, kb. 30 cm-es víz áll benne, 30 fokos és isteni benne pancsolni. A legközelebbi minimarket kb 600 méter a főúton és szintén itt van egy taverna, Nostimies Nena's - egy iszonyat energikus, szuper kedves csaj a tulaj - és irtó jól főz.
Hátrányok: ha nem kérsz légkondit, iszonyat meleg van, volt, hogy éjjel 2-kor a teraszon próbáltam levegőt kapni. A WC nyomógombos, kb az 5. lenyomásra jön a víz. (Szóltunk, de csinálták meg). Ha nem vagy autós, mindentől messze van (ez szubjektív, van, aki szeret sokat gyalogolni). A szúnyogháló nem működik, bár a szinte állandó szél miatt nem is volt szúnyog. Konyhai felszereltség: néhány pohár, tányér, egy serpenyő, a vízforraló feketéllik a lerakódott vízkőtől, de találtunk egy kis küblit, amiben a reggeli kávéhoz tudtunk vizet melegíteni. A frigó csendes, viszont a mélyhűtőnek nincs ajtaja, ezért max 2-esen szabad csak használni, az üveges víz szó szerint megfagyott első nap, mert lazán feltekertem 4-re.
Szoba van a földszinten is, de azt úgy képzeld el, hogy fél pince mélyen. Oda nem süt be annyira a nap, biztos hűvösebb is, viszont a kilátás semmi. Inkább kérj az 1. emeletre. Mi a 6-os szobában voltunk, a legszélén van, a szomszéd teraszról sem látni át. Viszont szinte egész nap süti a nap a teraszt, ezért mi napközben lehúztuk mindkét helyiségben teljesen a rolót és kinyitottuk a mosdó kis ablakát, így nem volt olyan nagyon fülledt, mire hazamentünk. Az apartmanház hátsó része - amelyről a szobák nyílnak - a nagy semmire néz, meredek földre, ami végül is mindegy, mert ott úgysem álldogál az ember. Biztos lesz majd ott is valami egyszer talán.

Üdv és nagyon jó nyaralást!
Kati

# 1232
Nagymaja
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222562 Üzenet linkje2014-08-04 14:26:48 

Köszi a választ mindenkinek.
A Three Starsról én is szívesen olvasnék pár sort, mert ott lesz a szállásunk.

# 1233
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222549 Üzenet linkje2014-08-04 11:21:49  Válasz a #222521. hsz-ra Előzmény #222521

Lent a repülőtér felé, tényleg van egy nagy hajóroncs bent a vízben. Mi is láttuk, de nem mentünk el megnézni, mert úgy látszódott, hogy nehezem megközelíthető. Majd próbálok keresni róla képet a sajátjaink között és berakom.
# 1234
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222546 Üzenet linkje2014-08-04 11:16:24  Válasz a #222543. hsz-ra Előzmény #222543

Kedves Bejus és Kati!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ian icon_smile.gif

# 1235
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222543 Üzenet linkje2014-08-04 11:06:55  Karpathos

Üdv mindenkinek!

Knut, válaszoltam tegnap a privát üzenetedre a Three Star szállással kapcsolatban.

Nagyon tetszett a sziget, Karpathos egyedi - a többi szigethez hasonlítva - mert viszonylag kevés a turista, a partokon nem hering módjára fekszünk, a helyiek még őriznek valamit, ami a turistásabb szigeteken már nem tapasztalható. Nem láttunk sok mindent (egy 76 éves anyuval azért nem könnyű a gyalogolás), de Olympos, Diafani, Othos, Pigadia is hatalmas élmény volt. Kánikula, kristálytiszta víz. Vissza kell majd mennem.

Ian, ha lesz időm, a szállásról írok és képeket is küldök a honlapodra.

Bottakati

# 1236
Bejus70
Aktív fórumos
Aktív fórumos
52 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222538 Üzenet linkje2014-08-04 09:14:59  Idézet innen: #222520

nagymaja írta:
Sziasztok! Volt valaki a hajóroncsnál? Hogy lehet oda eljutni?

A reptérre vezető úton az utolsó elágazásnál, két táblát látsz, jobbra a reptérre juthatsz, balra a Makrís Gialós strandhoz. Ha ezen mégy, eljutsz kábe a félsziget feléhez kocsival, aminek a csúcsánál van a roncs. Onnan nem nagy séta szerintem. Csak térképről néztem ki, mi nem voltunk ott, de a reptér ablakából simán látni lehetett, hogy ott a hajó orra. icon_smile.gif

# 1237
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222531 Üzenet linkje2014-08-04 07:41:28  Válasz a #222526. hsz-ra Előzmény #222526

köszönöm!
# 1238
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222527 Üzenet linkje2014-08-03 23:37:46  Válasz a #222520. hsz-ra Előzmény #222520

Én csak annyit tudok neked segíteni, hogy az Afiartis/reptér régiót kell belőnöd --> autóbérlés nélkül nem megy. Hogy hol/hogyan jutsz hozzá a legközelebb, nem tudom.
# 1239
Nagymaja
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222526 Üzenet linkje2014-08-03 23:30:51 

Legalsó kép.
//www.aerotrips.com/karpathos-greece-sightseeing-and-attractions/

# 1240
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222521 Üzenet linkje2014-08-03 21:34:55  Válasz a #222520. hsz-ra Előzmény #222520

milyen hajóroncsnál?
# 1241
Nagymaja
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222520 Üzenet linkje2014-08-03 21:16:17 

# 1242
Nagymaja
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222519 Üzenet linkje2014-08-03 21:15:08 

# 1243
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222419 Üzenet linkje2014-08-02 19:57:56  Idézet innen: #222392

Bejus70 írta:
Ha valakit érdekel a Kaliméra apartman Pigadiában, szívesen beszámolok róla, igen kellemesen csalódtunk benne ahhoz képest, milyen véleményeket kapott korábban.

Nekem van egy olyan oldalam is, ami szállásértékeléssel foglalkozik. Oda is írhatsz, képeket is küldhetsz, de előtte írj légyszi, hogy hozzak létre egy kategóriát neki. Köszönöm!

# 1244
Knut
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222396 Üzenet linkje2014-08-02 16:32:54 

Sziasztok!
Tud valaki infot a Three Stars Aparmanról???Köszi!

# 1245
Bejus70
Aktív fórumos
Aktív fórumos
52 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#222392 Üzenet linkje2014-08-02 15:12:25 

Gyanítom, volt ott plussz ára annak az óriási csigának is... icon_smile.gif De azt gondolom, aki erre vágyik, az fizessen...

Varázslatos a sziget, egyetlen pillanatig sem unatkoztunk. Ez a hat nap rettenetesen kevés... például arra sem jutott időnk, hogy akár csak egy fél napot is csak strandolással töltsünk. Mondjuk az is igaz, hogy 5 után lényegesen kellemesebb a nap ereje és a homok is csak meleg. icon_smile.gif
Indulás előtt végigolvastam az egész fórumot, kinyomtattam Vojandi fordítását és kimazsoláztam a tanácsaid, így lett egy igen jól használható kis útikönyvünk. icon_biggrin.gif
A férjem valahonnan szerzett egy rendes térképet pdf-ben, ez négy A4-es oldalra fért el. Ha kell valakinek, szívesen odaadom. Nem vagyok járatos a fórumon, nem tudom, lehet-e pdf-et feltölteni?
Ha nem, szívesen adok hozzáférést a gmail-on.

Ha valakit érdekel a Kaliméra apartman Pigadiában, szívesen beszámolok róla, igen kellemesen csalódtunk benne ahhoz képest, milyen véleményeket kapott korábban.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 82 83 84 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu