Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 1231
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35313 Üzenet linkje2007-07-08 23:07:15  Re:

Afrodité írta:
A szüelimtõl kaptam ezt a nevet, húsz éve.

Nekem tetszik icon_wink.gif
Jó fejek icon_biggrin.gif
És voltál a "druszád"-forrásnál???

# 1232
Mimosa

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35331 Üzenet linkje2007-07-09 07:18:06  Éjjel v. nappal?

Sziasztok! Még viszonylag új vagyok, eddig jobbára csak olvasgattam, de most nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá. icon_smile.gif Mi tavalyelõtt voltunk elõször autóval Görögországban, akkor azért utaztunk éjjel, mert az indulás napján még dolgoztam 6-ig. Elég sokat kellett várni a szerb/bolgár határon, plusz az elsõ út "izgalma", aludtunk is pár órát az úton, szóval másnap du 3 körül értünk le Paráliára. A helyi idegenvezetõ meg már aggódott, hogy valami bajunk esett... Tavaly megörültünk, hogy Macedonián keresztül, szinte végig autópályán lehet menni, gondoltuk semmi gond nem lesz, kiszámoltuk, mikor kell indulnunk, hogy kb. 8-ra Sartiban legyünk. Egy dologgal nem számoltunk, a vendégmunkásokkal. Hiába olvastam az "inváziós naptárt", erre nem számítottam. Kb éjfélre értünk a szerb/macedon határhoz, azt hittük valami baleset történt, olyan hosszú sorok álltak. Nem voltunk elég rámenõsek, hogy elõre menjünk, így hajnali fél négykor sikerült átjutni! A késés miatt Thessaloniki után bekerültünk egy dugóba, ahol, kb 20 km-t csak lépésben lehetett megtenni, újabb 2 óra csúszás. A férjem ekkorra már forrongott! Visszafelé nappal jöttünk, és nem volt semmi gondunk, kivéve, hogy az elsõ alkalommal Belgrádnál megbüntetett a rendõr gyorshajtásért. (sajnos igaza volt) Akkor megfogadtuk, erre az évre valami más taktikát találunk ki. Eleve nem fõszezonban megyünk, és napközben fogunk utazni, inkább érjünk éjfélre Sartiba, és aludjunk a kocsiban pár órát, mint a határátkelõkön vesztegelni.
# 1233
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35345 Üzenet linkje2007-07-09 09:01:11  Re:

Mimosa írta:
Sziasztok! Még viszonylag új vagyok, eddig jobbára csak olvasgattam, de most nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá. icon_smile.gif Mi tavalyelõtt voltunk elõször autóval Görögországban, akkor azért utaztunk éjjel, mert az indulás napján még dolgoztam 6-ig. Elég sokat kellett várni a szerb/bolgár határon, plusz az elsõ út "izgalma", aludtunk is pár órát az úton, szóval másnap du 3 körül értünk le Paráliára. A helyi idegenvezetõ meg már aggódott, hogy valami bajunk esett... Tavaly megörültünk, hogy Macedonián keresztül, szinte végig autópályán lehet menni, gondoltuk semmi gond nem lesz, kiszámoltuk, mikor kell indulnunk, hogy kb. 8-ra Sartiban legyünk. Egy dologgal nem számoltunk, a vendégmunkásokkal. Hiába olvastam az "inváziós naptárt", erre nem számítottam. Kb éjfélre értünk a szerb/macedon határhoz, azt hittük valami baleset történt, olyan hosszú sorok álltak. Nem voltunk elég rámenõsek, hogy elõre menjünk, így hajnali fél négykor sikerült átjutni! A késés miatt Thessaloniki után bekerültünk egy dugóba, ahol, kb 20 km-t csak lépésben lehetett megtenni, újabb 2 óra csúszás. A férjem ekkorra már forrongott! Visszafelé nappal jöttünk, és nem volt semmi gondunk, kivéve, hogy az elsõ alkalommal Belgrádnál megbüntetett a rendõr gyorshajtásért. (sajnos igaza volt) Akkor megfogadtuk, erre az évre valami más taktikát találunk ki. Eleve nem fõszezonban megyünk, és napközben fogunk utazni, inkább érjünk éjfélre Sartiba, és aludjunk a kocsiban pár órát, mint a határátkelõkön vesztegelni.

Szia Mimosa!
Én is errõl beszélek icon_smile.gif
Az a fél nap, amit talán nyer az ember, szerintem sokszor elmegy a határon, stb (mivel a többség ugyanakkor indul) illetve - és bármilyen jó sofõr is az illetõ - szerintem jobb nappal vezetni. De ez megint csak az én személyes véleményem/tapasztalatom icon_exclaim.gif

# 1234
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35346 Üzenet linkje2007-07-09 09:14:17 

Mi tavaly éjszaka mentünk. Különbözõ okok miatt 19,5 óra alatt értünk le. Visszafelé nappal jöttünk és 14,5 óra volt az út, pedig a macedón határon közel egy órát álltunk. Nekem nagyon tetszett az út nappal. Elõtte mindig éjszaka jöttünk-mentünk, akkor nem látni semmit. Idén is nappalra tervezzük a visszautat.
# 1235
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35354 Üzenet linkje2007-07-09 09:50:13 

Csutek írta:
Mi tavaly éjszaka mentünk. Különbözõ okok miatt 19,5 óra alatt értünk le. Visszafelé nappal jöttünk és 14,5 óra volt az út, pedig a macedón határon közel egy órát álltunk. Nekem nagyon tetszett az út nappal. Elõtte mindig éjszaka jöttünk-mentünk, akkor nem látni semmit. Idén is nappalra tervezzük a visszautat.

Látod Csutek most is bebizonyosodott, hogy mennyire "egy húron pendülünk" icon_lol.gif

Ezek után nyugodt szívvel merem reklámozni a nappali utazást icon_wink.gif

Ezek szerint - mint nekem - a nappali utazás tûnik elõnyösebbnek. Amikor én kocsival jöttem haza (kifele busszal, a csoportommal mentem, hazafele a görög fõnökömmlekocsival) és Bulgárián keresztül 16 óra alatt simán, sebességet betartva hazaértünk.

Emellett (és mint szakmabeli) én azért szeretek nappal és közúton utazni, mert lát olyan helyeket az ember, ahova konkétan, külön nem utazna... Lsd: Balkán! Európa egyik legnagyobb gyönyörû hegysége és szerintem totál más a karakterisztikája, mint az Alpoknak icon_smile.gif
A másik "pozitív" élmény, hogy elnézve a balkáni településeket, épületeket, körülményeket, ahogy szerencsétlen emberek kénytelen élni... hát olyankor még a magyar viszonyokat is átértékeli az ember, fõleg Bulgáriában... De nem szeretnék megsérteni senkit!!! Ha õk, ezekkel a földrajzi adottságokkal nyugatabbra élnének, ragyogó életük lenne, szerintem icon_redface.gif

# 1236
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35355 Üzenet linkje2007-07-09 09:58:52 

Lefelé most is éjszaka megyünk. Akkor kicsit kötöttebb az idõbeosztásunk, mert a szállást szeretnénk idõben elfoglalni. De visszafelé újból nappal jövünk, mert reggel 8-ig el kell hagyni a szállást. Tavaly láttam valamit Macedóniában, amit most szeretnék közelebbrõl is szemügyre venni. Na nem az autós parkolókban felhalmozott szemetet. icon_lol.gif
# 1237
Marianna

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35356 Üzenet linkje2007-07-09 10:01:30  Válasz a #35293. hsz-ra Előzmény #35293

Köszike!!! Jox nagyon rendes vagy és TÜRELMES!!!
# 1238
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35357 Üzenet linkje2007-07-09 10:07:44 

icon_biggrin.gif

Igen, tudom, hogy az éjszakai út másik oka, hogy már - jó esetben - 10-12-kor el lehet a szállást foglalni és miért ne élvezze az ember fia a kellemes tengerparti pihenést mielõbb icon_smile.gif
A buszos út meg kötött, mivel a sofõröknek és a busznak elõ van írva a kötelezõ pihenõ, takarítási és esetlegesen a karbantarási idõ. és ha turnusváltás van, késõ délután indulniuk kell vissza. Így az "új turnust" éjjel kell fuvarozni icon_smile.gif - na meg a régit is, ebbõl kifolyólag.
De szumma szummárum a balkáni nézelõdést nem szabad kihagyni - legalább egyszer az életben icon_razz.gif
Ma meg a határon nappal látni igazán, mennyi éhes kutyus is él a hegyekben icon_biggrin.gif

# 1239
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35366 Üzenet linkje2007-07-09 10:56:09 

# 1240
Tralla

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35429 Üzenet linkje2007-07-09 16:04:55 

azért nappal a 42 fokban való kamion üldözés 50/km órás tempó mellett, a macedón szakaszon, ahol 2*1 sávra van szükitve az autópálya, + a napon való másfél órás várakozás a határátkelõn, nagyon elgondolkodtató a a hûvös éjszakai kamion és rendõrmentes utazás ellenében.tapasztalatból mondom, ma jöttem haza eviáról. ja a kutyák éjjel is ott voltak. icon_smile.gif.
# 1241
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35434 Üzenet linkje2007-07-09 16:18:38 

Tralla írta:
azért nappal a 42 fokban való kamion üldözés 50/km órás tempó mellett, a macedón szakaszon, ahol 2*1 sávra van szükitve az autópálya, + a napon való másfél órás várakozás a határátkelõn, nagyon elgondolkodtató a a hûvös éjszakai kamion és rendõrmentes utazás ellenében.tapasztalatból mondom, ma jöttem haza eviáról. ja a kutyák éjjel is ott voltak. icon_smile.gif.

Hát mondom, én 4 órát csak éjjelente vártam a határon! Ha éjjel kifogsz az OMV-nél 3 buszt, hát mehetsz a bokorba! Nem kevésbé a határon... Volt 5 magyar busz, és utánunk várakozotak az autók... Az utolsó legalább 5 órát várt (bár azt hiszem a bulgár-szerb határ volt)
De hát ízlések és pofonok... Volt, hogy mi voltunk ez egyetlen busz (se autó, se busz, semmi). Ez is éjjel volt...
De én egy csoportommal Törökországot is megúsztuk alig több, mint fél óra alatt (görög-török határ). Az is csak azért, mert a vízumhoz a lóvét be kellett fizetni icon_biggrin.gif
Nem lehet kategórikusan kijelenteni melyik jobb a másiknál. Nekünk van szerencsénk 16 napot úgy beosztani, hogy 1-1 nap utazás kényelmesen, 14 csak csak Hellasz icon_smile.gif

# 1242
Gjoe

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35448 Üzenet linkje2007-07-09 17:04:45 

Kifelé éjjel Toroniig 17 óra volt
Vissza nappal 16óra
Szerintem nincs jelentõs különbség.
A határokon mindkét irányba kb: 2 órát álltunk.
Szerintem lutri hogy éppen mennyien mennek veled ugyanakkor.
A nappali vezetés viszont fele annyira sem fárasztott el mint az esti.

# 1243
Nitta

Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35517 Üzenet linkje2007-07-09 21:34:01 

Sziasztok!
Mi most utazunk elõször Korfura kocsival, szombaton este indulunk, de most már el bizonytalanodtam, hogy oda fogunk érni Vasárnap estig?! Az utolsó komp 22.30-kor megy! Tud valaki segíteni hány óra lehet az út Igoumensiáig!

# 1244
Rattila76

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35524 Üzenet linkje2007-07-09 22:08:31 

Nitta szerintem ha nem lesz valai extra nagy kavalkád lazán odafogtok érni.Én tavaly ugyan Sartira mentem és reggel 6-kor indultunk így nappal kerültünk a határokhoz de semmi probléma nem volt.Amúgy a menetidõket nézve mi elég jók voltunk mert 13óra alatt kint voltunk!
Idén este 10-kor szeretnénk indulni,majd meglássuk melyik a jobb!

# 1245
Rattila76

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35525 Üzenet linkje2007-07-09 22:10:03 

Igen még annyit, hogy a határon mi 15perceket ha álltunk,bár mi elõszezonban (június)-ban voltunk!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 82 83 84 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu