Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 12316
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193049 Üzenet linkje2012-08-06 23:51:13 

Sziasztok!
Alig találok szavakat Laci hozzászólásával kapcsolatban! icon_cry.gif
A 90-es évek legeleje óta már nagyon sokszor voltam Görögországban, és többek között ezért is szerettem oda járni, mert soha nem kellett tartani semmi ilyesmitől. A több, mint 20 év alatt még csak nem is hallottam senkitől, még az ismerőseimtől sem, hogy bármijük bárhonnan eltűnt volna. Még a strandon is bármit bármeddig otthagyhattál, még órák múlva is biztos, hogy ott találtad.
Nagyon sajnálom, hogy már ennek is vége!
Biztos vagyok benne, hogy nem sarti-i lakosok, de valószínüleg még csak nem is görögök, akik ezt csinálják.
Jó lenne, ha valahogyan, valami polgárőrség-féle alakulna a falu lakóiból, és el tudnák hajtani erről az idilli kis helyről ezeket szemeteket.

# 12317
Gabesz20
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193053 Üzenet linkje2012-08-07 08:22:29 

Köszönöm szépen a választ nagyneagi!
# 12318
Digital
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193054 Üzenet linkje2012-08-07 08:45:02  Válasz a #193039. hsz-ra Előzmény #193039

Kedves Ági, pontosan azt használják ki a tolvajok, amit leírtál, a nagy meleget. Sokan nem tudnak aludni, pihenni ilyen időben, a klímát pedig vagy nem bírják, vagy azzal is pénztárcát kímélnek, ezért inkább nyitva hagynak ajtót, ablakot egy kis légmozgás miatt.
A görög tulajdonos is felettünk lakott az emeleten a családjával, de hajnali 4 órakor már azok is aludtak csukott ajtók és ablakok mellett.

# 12319
Digital
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193056 Üzenet linkje2012-08-07 08:55:04  Válasz a #193049. hsz-ra Előzmény #193049

Kedves Pévi, bizony így van, ahogy írod. A hallott információm szerint is az elkövetők természetesen nem görögök icon_smile.gif
Állandó rendőri jelenlét Sartiban nincs, Neos Marmarasban van legközelebb rendőrállomás, onnan járnak át Sartiba. Valamilyen polgárőr jellegű civil kezdeményezés azonban van, mert láttam sárga villogóval cirkálni autót este és éjszaka, de hogy hajnalban járnak-e, azt nem tudom.

# 12320
Digital
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193059 Üzenet linkje2012-08-07 09:11:35  Válasz a #193046. hsz-ra Előzmény #193046

Kedves ibisz, a nagy pékséggel szemközti utcában, az Apostolos apartmanházban volt a szállásunk. Aránylag csendes helyen, de viszonylag közel mindenhez, ezért is szerettük meg, már 4. alkalommal tértünk vissza oda, és eddig semmi problémánk nem volt a hellyel és környékkel.
Az apartman szomszédaink csodálkoztak is azon, - utólag mondva nekünk -, hogy miért mertünk nyitott, kitárt ajtó mellett aludni. Persze Ők tudták az idegenvezetőtől, hogy ezt nem lett volna szabad tenni icon_smile.gif
Ha a kellő óvatosság megvan, és tudunk a veszély meglétéről, akkor azt el lehet kerülni, és nem árnyékolja be a nyaralás örömeit semmi. Ezért is írtam erről, remélem hasznos információként.

# 12321
Digital
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193060 Üzenet linkje2012-08-07 09:32:54  Válasz a #193043. hsz-ra Előzmény #193043

Kedves lovaszsuzsa, tudomásom szerint a tolvajok minden értéket, vagy értéket tartalmazó dolgot (telefon, fényképezőgép, kézitáska, benne minden irattal és bankkártyával, pénzzel, stb.) összeszedtek az apartmanokban, ha tudtak. Az utcában a nagy pékséghez közeli apartmanban lakó családnak mindösszesen 1 db. útlevele maradt a hazautazás előtt icon_sad.gif .
Akik ezt csinálják, erre szakosodtak...csak gondolj bele, éjjel alvó emberek mellett a dolgaikban kutakodni nagy merészségre és elszántságra utal...valószínűleg nekik megéri, hiszen ebből élnek. A tények pedig azt mutatják nagyrészt eredménnyel ügyködnek...
A történtek után - a nagy meleg ide vagy oda -, mi is bezárt ajtó mellett töltöttük el az utolsó egy éjszakát.

# 12322
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193063 Üzenet linkje2012-08-07 10:07:44  Válasz a #193060. hsz-ra Előzmény #193060

Egy jó tanács a kiutazóknak! Az utlevelükről /a fényképes részről/ mindenki csináljon fénymásolatot és azt valahol külön tárolja, a konzulátus könnyebben tud intézkedni a hazautazáskor.
# 12323
Gabrilosz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193076 Üzenet linkje2012-08-07 13:39:24 

Na nyomják megint a hisztériakeltést... : http://www.origo.hu/itthon/201.....lugy.html#
# 12324
Steve24
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193077 Üzenet linkje2012-08-07 13:59:24 

Szia Messina,
sajnos nem tudom mi a neve, de szerintem az lehet amit leírtál. Tavaly Sartiban nem láttam olyan típusú sütit, pedig nagyon rá voltunk tapadva a sütikre icon_smile.gif Tolóban volt szerencsém életemben először olyat kóstolni. Kb. tenyérnyi nagyságú leveles tésztás, mézes, vanília krémes, habos... hm... Imádtuk icon_biggrin.gif

# 12325
Steve24
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193078 Üzenet linkje2012-08-07 14:03:19 

Ha beírom a keresőbe, fotóknál, hogy "greek crema pie" akkor kiadja icon_biggrin.gif icon_razz.gif icon_razz.gif
# 12326
Kriszta1985
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193080 Üzenet linkje2012-08-07 14:44:52 

Sziasztok!

Köszi szépen az infót a Beachekről, megnézzük mindet.

Kedves Digital!
Hála Istennek valami normális témáról irtálicon_smile.gif vagyis szörnyűség, de legalább értelmes téma és érdekes téma, és figyelemfelkeltőbb...
nagyon sajnálatos, hogy ilyen ott is megtörténik:-( és nem tesznek ellene. Hiába van erkély ezek akkor is megtalálják a módját, hogy bejussanak.
Az első dolog az legyen, hogy jó kis rejtekhelyet keresünk valahol a szobában, és nem egy helyre tenni mindent hanem szétszórva. Mert sajnos a strandra sem járhatsz minden pénzeddel és iratoddal. Most megyek 5x-re görögbe velünk sem történt még meg Hála Égnek ilyesmi sem a parton, sem fürdőzés közben és sem éjszaka. Mondjuk én itthon is Magyarországon is félek nyitott ablaknál aludni:-(
Hát én nem is tudom, mit csináltam volna a helyedbe:-( huuu a hideg is ráz, szerintem magam alá csurrantottam volna és sikitottam volna, de én lány vagyok:-) bátor voltál, hogy szembenéztél vele. Aztán a hátralévő éjszakák meg rettegéssel teltek vajon mikor jön valaki?icon_sad.gif én inkább fizetek 1 napra 5 eurót a klimára de hogy csukott zárt kicsapdázott ajtónál, ablaknál fogok aludni az biztos:-)

Köszi még egyszer az infót figyelünk majd. Meg segitsük egymást is én szerintem.

Kedves Szilvi!
Mi is 24.-én megyünk az Apollon Travellal Sartira a párommal megyünk kettecskén.

További szép napot nektek.

# 12327
Kriszta1985
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193081 Üzenet linkje2012-08-07 15:02:28 

Lovas Zsuzsa!

Ez tényleg nagyon jó ötlet, hogy lefénymásolni az iratokat, de akkor én mindent lefénymásolok, hiszen a jogositvány és a személyi igazolvány is fontos. Remélem mire megyünk velünk ilyesmi már nem fog megtörténni, mert elfogják majd a tolvajokat.
Én pl kiszámithatatlan, hogy hogy alszom van amikor nagyon jól tudok aludni a melegtől is, de van olyan amikor nem, de általában éberen alszom.

Digital!

Lenne egy kérdésem, csak az iratokra utaznak, vagy bármire, amit találnak és mozditható fogják és viszik?

# 12328
Threshold
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193085 Üzenet linkje2012-08-07 15:18:16  Re:

Szerintem Sartin az okmányokra utaznak,egy kártya alakú személyivel elég messze eljutnak Európába.Csodálom, hogy a Sarti vezetői türik a besurranó tolvajok tevékenységeit.

Ezzel nem egészen értek egyet, mert ha Görög a tolvaj, neki minek hisz Eus állampolgár oda megy ahová akar. Ha baltikumi akkor meg mindegy milyen okmány, bár azok az útlevelek jobbak nekik amelyekben még ragasztott a fénykép.
A mi személyieinkkel nem sokra megy hiszen mindenütt ismerik az EU ban és nehéz hamisítani, mert nem ragasztott a képp benne.

# 12329
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193089 Üzenet linkje2012-08-07 15:50:54  Válasz a #193078. hsz-ra Előzmény #193078

Örülök, hogy megtaláltad.icon_smile.gif
Nálam is az a favorit, tavaly még haza is hoztam belőle pár darabot. icon_smile.gif
Eddig akárhol voltam, mindenütt ettem olyat, úgyhogy tuti hogy Sartin is van, több helyen meg kell nézni. icon_smile.gif

# 12330
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#193110 Üzenet linkje2012-08-07 17:28:59  Válasz a #193081. hsz-ra Előzmény #193081

kriszta1985
Csak az utleveledet van értelme fénymásolni mert a Macedonok a Szerbek nem engednek ki az országból ,hacsak nincs nálad a kártyaalakú személyid mer azzal kiengednek. Ha nincs Nálad akkor ülhetsz a határon amig az utlevelet kíállító Nyilvántartó Hivatal nem faxol egy új utlevelet, de a másolatra a konzulátus tud lépni hogy elfogadják.Az a tragédia ezekbe a"lopásokba"hogy mindig a hazamenetel elötti éjszakán követik el s már nehéz intézkedni. Olaszországban az albánok voltak az elkövetők, ott a pénzre, bankkártyára utaztak.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 821 822 823 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu