Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1246
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsuzsu40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87424 Üzenet linkje2009-01-09 14:53:19 

Nyusssszi!
Kb. nekünk 3 órás volt. Körbe hajóztuk a barlangokat és a Navaggónál is kikötöttünk. Nekünk ennyi elég is volt. Lehetett fényképezni is. Kis hajóval érdemes menni, mert jól befér a barlangokhoz.

# 1247
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87432 Üzenet linkje2009-01-09 15:32:34 

Csak is kishajós kirándulásra mennék el, én nem szeretem az ilyen szervezett kirándulásokat! A Navagio-nál tudtatok fürödni?
# 1248
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87436 Üzenet linkje2009-01-09 15:45:22  Válasz a #87432. hsz-ra Előzmény #87432

Szia Nyusssszi!
Ne haragudj, hogy beleszólok, de mi voltunk szervezett hajókiránduláson a sziget körül és voltunk kishajóval is a kék barlangoknál és a Navaggio öbölnél. Tudtunk fürdeni az öbölben és mi akkor jöttünk el onnan amikor a nagy hajók megérkeztek a tömeggel. Nagyon jó volt.
Van fent albumom, és vannak képek a kirándulásról.

# 1249
Zsuzsu40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87439 Üzenet linkje2009-01-09 16:07:13 

Voltunk már mi is egy jó pár helyen görögbe is de Zante jött be a legjobban. Aki dicséri mindenkinek igaza van. Látni és élvezni csak ez kell!!!!
# 1250
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87441 Üzenet linkje2009-01-09 16:33:02 

WhiteFrost!
Természetesen nem baj, ha beleszólsz, minden választ, tapasztalatot, infót szívesen veszek! Legalább meg tudom kérdezni, hogy a szervezett hajókirándulás volt-e jobb, vagy a kishajós kirándulás? A kishajós kirándulás egy út alkalmával visz el a Navaggio-hoz és a Kék barlangokhoz, vagy ez két külön kis utazás? Nekem az a lényeg, hogy a barlangokat is lássam, és Navaggio-t sem csak fotózni szeretném, hanem fürödni is egy kicsit abban a csodás vízben! icon_smile.gif

# 1251
Zsuzsu40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87443 Üzenet linkje2009-01-09 17:14:10 

Szia Nyussszi!
A víz tényleg csodálatos, de a fürdés szerintem nem nagy szám. Gyakorlott úszónak kell legyél, mert egyből nagyon mély. Mi azért nem úsztunk mert a sós víz után nem tudsz fürödni és egész nap nem valami jó. De ez csak egyéni vélemény. Egyszerre és külön is meg lehet nézni mind a kettőt. Keriből megy hajó mind a két helyre. Szerintem jobban megéri egyszerre, mert úgyis azon az útvonalon megy a hajó csak a kék barlangok hamarabb van. De ha mentek így vagy úgy, semmiképpen ne hagyjátok ki egyiket sem. Ha béreltek valamit feltétlen nézzétek meg felülről is tuti a látvány. A legnagyobb görög zászlót se hagyjátok ki. A 2000 éves olajfa felejthető, ki sem szálltunk a kocsiból úgy néztük meg. A teknős partot Gerakasnál látni kell és a parton is maradjatok egy kicsit nagyon szép. Csak azt tudom mindenkinek ajánlani, hogy ezt látni kell!!!

# 1252
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87447 Üzenet linkje2009-01-09 18:26:11 

Zsuzsu!
Ez a legnagyobb görög zászló és a 2000 éves olajfa merre található?

# 1253
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87462 Üzenet linkje2009-01-09 23:29:53  Válasz a #87447. hsz-ra Előzmény #87447

Nyusszi!

Remélem nem baj ha beleírok?, a 2000 éves olajfa Exo Chora-ban van, a nagy zászló pedig Keriben, nem messze Ag.Sostistól. A szép naplementét pedig Farosban fényképezhetitek. icon_wink.gif

Elnézést ha bele dumáltam... icon_rolleyes.gif icon_wink.gif

# 1254
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87467 Üzenet linkje2009-01-10 09:21:37 

Természetesen nem baj, szorgosan jegyzetelem a látnivalókat, tanácsokat! Még nyugodtan mondhatsz olyan helyeket, amiket érdemes megnézni! icon_smile.gif
# 1255
Zsuzsu40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87470 Üzenet linkje2009-01-10 10:56:39 

Sziasztok!!
Szerintem itt senki nem szól bele a másik témájába ez egy fórum és mindenki szereti hallani a másik véleményét. Mi is ezek alapján néztünk meg sok mindent. Esetleg ha valaki Toloról tudna nekem írni egy pár sor vagy vannak fix kérdéseim és arra válaszolna megköszönném. Próbálkoztam a Tolós fórumon de az eléggé be van halva.

# 1256
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87488 Üzenet linkje2009-01-10 18:50:14 

Ha valaki esetleg volt a Kefalonia fakultatív kiránduláson, az leírná nekem, hogy megéri-e, és hogy milyen volt? Előre is köszi!
# 1257
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87490 Üzenet linkje2009-01-10 19:13:52  Válasz a #87488. hsz-ra Előzmény #87488

Nyusszi!

Akkor most én is beleszólok icon_wink.gif

Én tavaly Kefalonián voltam 2 hetet. Igaz nem tudom, hogy Zakynthosról milyen a fakultatív oda, de azt tudom, hogy ezek az utak pont a lényeget nem mutatják meg. Érdemesebb és OLCSÓBB ha átkompoltok, és akkor tudok írni strandneveket amit érdemes megnézni.

De persze ez így lehet hogy kacifántosabb, na meg ha kölcsönöztök vmit, elvileg nem is szabad átvinni másik szigetre, kivéve pl:budget kölcsönző icon_smile.gif

Ha 30-40 euro körül van ez a fakultatív akkor végülis érdemes befizetni. Mi tavaly 52 eurot fizettünk, és nagyon alulteljesítettek a szervezők, szóval mi megfogadtuk hogy ilyen drágán soha nem megyünk.

Ha nagyon érdekel Kefa, érdemes a köv.nyaralást odaszervezni, most pl: Dias Zeus nagyon jó árban adja!

Zakynthos nagyon szép, főleg a sziget teteje illetve bal oldala. Egy-két helyen el lehet menni azokra a partokra is, ha adsz emailt priviben küldök egy jó térképet, ahol látod hova visznek utak a bal oldalon icon_smile.gif

# 1258
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87494 Üzenet linkje2009-01-10 19:30:40  Zaky

http://www.panoramio.com/user/1053486/tags/Zakynthos
itt van pár kép, amik a kedvenceim Zakynthosról.

# 1259
Csilla127
Aktív fórumos
Aktív fórumos
92 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87511 Üzenet linkje2009-01-11 13:35:20 

Szia Nyusssszi!
Bocsánat a késői válaszért!
Mi a Grand Tours szervezésében először voltunk Görögországban. Régebben volt, hogy a Quaestor Travel-el mentünk, de a Grand Tours buszaival. Nagyon jó buszok, nagyon jó sofőrökkel. Hihetetlenül hamar hazaértünk velünk Zaky-ról. A komp oda-vissza 13 euróba került fejenként, bár elég kevesen voltunk a buszon, valószínű emiatt. A Bozikis nagyon tetszett, nem mondanám kifejezetten hotelnek, de szerintem jó. A reggeli egy héten keresztül elég egyoldalú volt, de ki lehetett bírni, mi reggelente ennyit ettünk, hogy legközelebb csak este ettünk. Napközben esetleg valami nasi, fagyi, vagy gyümölcs. Mi vittünk egy kis rezsót, hogy tudjunk bármikor kávét főzni, azt tudtuk a szobában használni. A tengerpart onnan tényleg kaptatós, de véleményem szerint nem vészes akár a kikötő, akár az El Greco felé mentünk. Többször vacsiztunk az El Grecoban, nagyon kedvesek voltak, és finomak voltak az ételek. Ha nappal mentünk át rajta, kedvesen integettek és köszöntek. Laganasban nem szálltam volna meg. Rengeteg volt az angol fiatal, hangosak és balhésak voltak. Szinte minden este átsétáltunk, vásároltunk, nézelődtünk és volt, hogy ott vacsiztunk. Egy baráti családdal voltunk, béreltünk autót, rengeteg mindent megnéztünk a szigeten. Fakultatív kirándulásként körbehajóztuk a szigetet. Anyumék voltak kishajóval Keri barlangjainál, teknőslesen, meg a teknősbéka szigeten. Azt mondák, hogy sajnálhatjuk, hogy mi nem mentünk. Nagyon sok honlapot átnéztem a nyaralás előtt, nagyon készültem rá, és a végén attól rettegtem, hogy nagyot fogok csalódni, mert sok negatív dolgot olvastam a szigetről. Szerencsére ilyenről szó sem volt, nem csalódtam, hanem nagyon-nagyon tetszett. Akkor megbeszéltük, hogy még egyszer mindenképp elmegyünk Zaky-ra, szintén a Bozikisba. Talán pont idén...
Csilla

# 1260
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87513 Üzenet linkje2009-01-11 15:13:03  Válasz a #87488. hsz-ra Előzmény #87488

Szias Nyussszi!

Ide másolom a leírásomból a Kefalóniai fakultatív kirándulásról szóló részt.

Ma nem volt idõnk reggelizni (igaz, nem is voltunk éhesek), mert igyekeznünk kellett a buszhoz. Kár volt sietni, mert jó 20 perces késéssel jött meg Dórikával (a telepített idegenvezetõ lánya) és pár utassal az emeletes busz. Amudiban felvettünk még pár utast, és itt csatlakozott hozzánk Szilvia is, majd irány a kompkikötõ. Miközben haladtunk Agios Nicolaosz felé közölte Szilvi, hogy nincs benne a befizetett 45,-Euróban az 5,-Euró/fõ belépõ a Melissani barlangba és a 3,-Euró/fõ sem amit a Drogerati cseppkõbarlangnál kell fizetni.
Kicsit furcsának tartottuk, hogy ennyi pénzért igazán beleférhetett volna ez is. Na de ha már itt vagyunk, akkor ezen nem múlik, és megvettük nála a belépõket. Biztosan jó sokat keres rajta, hiszen ott a hajón kellett fizetni. Elsõre felmentünk a komp tetejére, de mivel borzasztó meleg volt, így inkább bementünk a nagyon kényelmes és klímás "szalonba". Itt büfé is állt az utasok rendelkezésére, és nem is volt olyan drága. Valamivel több mint egy órás hajóút után kikötöttünk a Kefalónia szigetén lévõ Pessadaban. Mivel a buszunk is jött velünk a kompon, azzal folytattuk tovább az utunkat a Jón-szigetvilág legmagasabb hegyéhez az Aionoshoz. Gyönyörû tájakon mentünk keresztül, sokkal rendezettebnek és áttekinthetõbbnek tûnt az egész sziget mint Zakynthos. Itt voltak rendes útjelzõtáblák, ki voltak írva a helyiségnevek, és ami számomra fontos, nem csak gyönyörû zöld növények, hanem sok-sok virág is található.
Elsõ megállónk Drogeratiban volt, ahol a 1,5 millió éves földalatti cseppkõbarlangot néztük meg. Lemenni még csak hagyján, de feljönni a meredek lépcsõkön bizony nem volt könnyû, de a látvány és az ott lévõ kellemesen hûs klíma megérte a fáradságot. Ez különben "csak" egy hatalmas terem, ahol a gyönyörû, különféle alakzatú hatalmas cseppkövek meg vannak világítva. Nem olyan mint a hazánkban található barlangrendszerek, de azért nem érdemes kihagyni. Folytattuk utunkat a Sami városka körzetébe, ahol egyedülálló barlangászati parkot találunk. Itt található a fantasztikus szépségû Melisszani tavasbarlang. A beomlott hegytetõn bejövõ fényben csodálatos látvány, ahogy a napfény megcsillan a tó vízén. Állítólag elég hideg, mert angolnák is találhatók benne. Sajnos bármilyen gyönyörû, nem igazán éri meg azt a hosszú sorban állást (és 5,-Eurót) mire sorra kerül az ember, hogy beférjen valamelyik kis csónakba és 5 perc alatt körbevigyék a picike tavon. Még az volt a szerencse, hogy a várakozás nagy része egy a barlang felé lejtõ alagútban volt, így legalább a hõségtõl nem szenvedtünk. Ezután meseszép tájon keresztül vezetett az utunk, és közben megfigyelhettük Ithaka, azaz Odysseus szigetének partjait is, sõt azt a helyet is ahol a 3 sziget (Zakynthos, Kefalónia és Ithaka) együtt látható. Agia Efimia nevû festõi falucskába érkeztünk, ahol a Gonatas Beach nevû szálloda tengerparti éttermében ebédeltünk, ahol nem csak a kaja, de a kilátás is nagyon klassz volt. Itt érdekes rendszerben lehetett ételt választani. Olyan svédasztalos jellegû volt, mindenbõl kérhettél egy kicsit. Mi is több félét pakoltattunk a tányérunkra, köztük a kefalóniai pitét. Ez egy darálthússal töltött tészta, és egész jó íze volt.
Mivel bõven volt idõnk, így csobbanhattunk is a szálloda medencéjében.
Következõ megállónk egy fotózás erejéig a sziget ellenkezõ oldalán található lélegzetelállítóan gyönyörû Myrthos-öböl volt. Szívesen vállalkoztunk volna annak a meredek útnak a megmászására is, amin valamivel távolabb le lehetett jutni a partra. Ugyan jó sokan voltak, baromi hosszú kocsisor parkolt a hegyoldalban. Innen fentrõl úgy nézett ki, hogy fehér homokon strandolnak az emberkék, de ezt sajnos nem tudtuk megtapasztalni személyesen, mert folytattuk utunkat a sziget fõvárosa Argostoli felé. Itt nem volt túl sok idõnk, talán csak egy órácska, ami nagyon kevés egy ismeretlen helyen. Az idegenvezetõ által ajánlott fagyizóban nagy volt a választék de a tömeg is, ráadásul az ára is borsos volt, és ezért inkább lementünk a tengerpartra nézelõdni. Nem mertünk nagyon elcsavarogni, így beültünk egy tavernába lehûteni magunkat egy kis söröcskével. A gyerkõcök fagyikelyhet ettek, ami lehet hogy nem volt olyan finom mint a másikban lett volna, de legalább nem kellett órákat várni rá. Ezzel be is fejezõdött Kefalóniai kirándulásunk, mert Pessada kikötõje felé vette az útirányt a buszunk. Kicsit elfáradva tettük le magunkat a komp kényelmes "szalonjában".
Visszatérve Agios Nikolaos kikötõjébe legnagyobb megdöbbenésünkre pár angol utas is felszállt a mi buszunkra. Miután kiraktuk az Amudiban lakó utasokat elõbb Zakynthos városba mentünk. Na itt szálltak át másik buszokra az angolok, és páran a magyarok közül is, akik a sziget déli részén lévõ településein kaptak szállást. Már azt hittük hogy akkor haza felé tartunk, de furcsa volt, hogy a tenger nem azon az oldalon van ahol kellene. Mint késõbb kiderült, egy hölgyemény elfelejtett átszállni a másik buszra, így elõbb hazavittük a szerencsére nem túl messze lévõ településre. Na innen már "sínen" voltunk, és a tengerben is a jó oldalon gyönyörködhettünk. Elég késõn érkeztünk meg az útról, de azért lementünk a Kymába vacsorázni, hiszen megéheztünk a hosszú úton. Ma sem siettünk a lefekvéssel, mert másnapra már nem csináltunk csak esti programot, így nyugodtan lehetett sokáig szundizni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 83 84 85 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu