Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 12466
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szisza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194153 Üzenet linkje2012-08-21 09:23:05  Válasz a #193974. hsz-ra

Szia Pierr!
Tudsz számunkra (24-én indulók) valami bíztatót mondani? Takarítják a partokat vagy még mindig olyan lehangoló a helyzet?
köszi,
Szilvi

# 12467
Tallér
Aktív fórumos
Aktív fórumos
456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194159 Üzenet linkje2012-08-21 10:21:48 

Én is erre lennék kíváncsi,igaz én 31-én indulok de akkor is.Remélem hogy azért nem írsz Pierr mert most már tök jó minden!Azért két szusszanás közt csak 1 mondatot írjál!!!
# 12468
Évuska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
242 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194161 Üzenet linkje2012-08-21 10:37:18  Válasz a #194144. hsz-ra Előzmény #194144

Szia Gudli!
Az ismerőseink aug. elején utaztak az Apollon busszal. Nekik a hűtőtáskájuk teteje tört el, mert úgy dobálták a csomagokat. Szinte minden tönkrement benne. Nem a hosszú évek alatt megszokott sofőrök voltak!

# 12469
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194173 Üzenet linkje2012-08-21 12:14:34 

Hát ez eléggé gáz lehetett! Ezeknek a hűtőtáskáknak eléggé könnyen felnyílik a teteje. Egyik utunk alkalmával láttuk, hogy valakinek feldölt útközben a hűtőtáskája és kihullottak belőle a dolgok. Ebből tanulva, mi azóta mindig széles ragszalaggal többhelyen átfogatjuk.
Sajnos, ha a sofőrök nem rutinosak, akkor előfordul, hogy nem tudnak ügyesen pakolni. Az általam emlitett eseben is ez történt. Kevés csomag volt a csomagtérben és valószínűleg utolsó darabként rakták be, a másik oldalon nem tartotta semmi és egy kanyarban egyszerűen feldölt. A rázkódás miatt meg minden kihullatt belőle. Ha viszont alúlra kerül a hűtőtáska és nehéz csomagokakat pakolnak rá, be is szakadhat a teje. Szerencsére nem ez a jellemző. Legalább is én így látom. A hűtőtáskák pakolására oda szoktak figyelni. Ha az illetőnek volt utasbiztosítása és felvetettek a söfőrökkel jegyzőkönyvet, akkor a kárukat a biztosító megtéríti.

# 12470
Sizu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194180 Üzenet linkje2012-08-21 13:13:55 

Sziasztok!

31-én indulunk, Debrecenből transzferrel visznek minket....... az utazási iroda szerint Pestre, de kb. 1 hónapja szintén debreceni ismerőseinket Szegedre vitték. Szerintetek az utazási irodában a hölgy mondta rosszul? icon_question.gif
És apróságnak tűnik, de lesz beosztás a buszon, vagy akik hamarabb szállnak fel, azoké a legjobb hely? (Egyszer egy olyan helyre ültettek Bécsbe menet, ahol olyan hülyén volt kialakítva az ablak, hogy nem sokat láttunk a tájból...) Bár beosztással is lehet rossz helyre kerülni.

Jön még vki Debrecenből 31-én az Apollon Travel-lel? icon_wink.gif

A Dina apartmanházról van vkinek személyes tapasztalata?

Remélem, addig tisztul a víz és melegszik az idő.

Akik most vannak ott, azoknak jó pihenést kívánok. icon_razz.gif

# 12471
Sizu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194181 Üzenet linkje2012-08-21 13:14:55  Válasz a #194159. hsz-ra Előzmény #194159

Tallér, mi is 31-én megyünk, te kivel/mivel, honnan utazol?
# 12472
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194186 Üzenet linkje2012-08-21 13:50:48 

Kedves Sizu!
A buszokon mindig meghatározott ülésrend van. Oda és vissza is. Ezt a budapesti irodában állitják össze. Teljesen mindegy, hogy Budapestre vagy Szegedre visz a transzfer. A felszálláskor megmondják a sofőrök, hogy hanyas számú ülés a tietek. Ha esetleg van külön kívánságotok, hogy hová szeretnétek ülni és lehetőség van rá, figyelembe veszik, de előre jelezzétek a budapesti irodának. Mi mindig jobb oldali helyet kérünk, mivel a férjemnek a bal térde fáj és igy menet közben ki tudja nyújtani a közlekedő felé. Az Apollónt ezért is kedvelem. Soha nem volt gond. Mindig figyelembe vették a kérésünket és jobb oldali helyet kaptunk. Plusz költséget ezért nem számoltak fel.

# 12473
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194193 Üzenet linkje2012-08-21 14:08:58  Válasz a #194186. hsz-ra Előzmény #194186

Osztom Gudli beírását..mi meg mindig a hátsó sort kérjük, és meg is kaptuk mindig...bocsi, ez ugyan nem ide vágó téma icon_biggrin.gif
# 12474
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194216 Üzenet linkje2012-08-21 17:13:42  Re:

szisza írta:
Tudsz számunkra (24-én indulók) valami bíztatót mondani? Takarítják a partokat vagy még mindig olyan lehangoló a helyzet?
köszi,
Szilvi

Kedves Szilvi ! (és más érdeklődők!)

Takarítják ?!?!

A partokat ?!?!?!?!

Voltál te már Görögországban? Láttál már görögöt közelről???

Elmondom, hogy Sartiban kb. 2 - 2,5 km hosszú a "beach". Ezen a szép hosszú beachen egyetlen darab szemeteskuka sincs kitéve! Ha lenne szemetes, akkor azt valakinek a helyiek közül, vagy a helyiek megbízásából üríteni kellene. Az pedig munkával jár, olyat a görögök még véletlenül sem csinálnak icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Mivel nincs szemetes, ezért a turisták (tisztelet a kivételnek) ott hagyják a csikkeket, zacskókat, szemetet a homokban. Viszont így nyugodt a görögök lelkiismerete, mert lehet szidni a mocskos turistákat, hogy szemetet hagynak maguk után icon_rolleyes.gif

Ez a helyzet tökéletes a görögöknek, dolgozni nem kell, a lelkiismeretük is nyugodt, szürcsölhetik a frapét az árnyékos teraszon icon_smile.gif

Szóval komolyra fordítva a szót, azt az elüszkösödött fahulladékot a Jóisten fogja onnan eltakarítani, aki odaszórta icon_wink.gif

Szerencsére a Jóisten dolgozik, a szél még mindig elég erős, ha kiszárad a hamu, akkor a szél elviszi. Csak az a baj, hogy van utánpótlás bőven. Ma elmentünk a Narancspartra, sajna ott is tele van a víz ezzel a lebegő elszenesedett fahulladékkal. Szerencsére a mérete egyre kisebb, már csak maximum körömnyi darabkák úsznak a vízen, de a többség jóval kisebb. A mennyiség sajna elég sok, mindenhol jól láthatóan lebeg a hamu a víz felszínén.

A hőmérséklet egyre jobb, 30 fok fölött van már, a szél kicsit alábbhagyott, Itt Sartiban már csak kis hullámok vannak, a Narancspart viszont gyakorlatilag hullám mentes.

Van viszont a Narancsparton tengeri sün, egybe sikerült belecsapni a lábammal, 8-10 tüske bele is akadt a talpamba. Egy részét kiszedtem, a többire azt mondtam, hogy majd itthon, de míg hazaértünk, mind mélyen befúródott icon_cry.gif

Úgyhogy 5-6 db marad a talpamban, ezeket orvos is csak szikével tudná kiszedni, úgyhogy maradnak nálam icon_redface.gif

Szóval csak óvatosan a Narancsparton icon_exclaim.gif

# 12475
Kriszta1985
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194221 Üzenet linkje2012-08-21 18:00:38 

Szia PierrKardán!

ÚÚÚÚ nagyon gáz, hogy benne van a lábadba a tüske, ott nincsen orvos aki ezt kiszedné? Nehogy valami még nagyobb baja legyen:-( De nagyon jó, hogy említetted ezt a tengeri sünt a narancsparton, mert eddig csak azt lehetett itt olvasni, hogy gyönyörű, ami szép és jó...de ez fontosabb, hogy speckós talpú cipőt húzz a lábadra:-) Ott is csak a sziklás részen van csak tengeri sün gondolom. Reméljük szépül a vize Sartinak szombatra mire az Új Apollón Travelos turnus megmártóztathatja kis testét a hosszú út utánicon_smile.gif

24.-én indulók, kitartás...egyre jobb idő Sartin és vár minket:-)

# 12476
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194225 Üzenet linkje2012-08-21 18:25:11 

PierrKardán nem valami derűs képet festettél Sartiról! De legalább őszintén leírtad, hogy mi vár a közeljövőben utazókra. Igy aztán nem érheti őket meglepetésként. Azokat a tüskéket pedig tényleg jobb lenne megmutatni a helyi orvosnak!
# 12477
Szisza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194226 Üzenet linkje2012-08-21 18:39:09  Válasz a #194216. hsz-ra Előzmény #194216

Szia PierrKardán!
Köszi a részletes választ. Reméltem, hogy a turisták kedvéért összekapják magukat a görögök. Tévedtem. Voltam már nyaralni Korfun, Parálián, de akkor szerencsére nem volt ilyen vészhelyzet.
Autó bérlést nem terveztük, robogózni pedig nem a görögöknél kellene megtanulni icon_smile.gif Lehet hülye a kérdés, de van helyi buszjárat, amivel el lehet menni hordalék- és sünmentes partokra? icon_smile.gif
köszi,
Szilvi

# 12478
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194228 Üzenet linkje2012-08-21 18:43:18 

szisza! Toroniba el tudtok menni busszal. Remélhetőleg oda nem vitték el a hullámok az égett hulladékot és pernyét.
# 12479
Évuska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
242 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194231 Üzenet linkje2012-08-21 18:45:09  Válasz a #194173. hsz-ra Előzmény #194173

Biztosításuk volt, de jegyzőkönyv nem készült. Mikor hazajöttek, az utazási irodánál bejelentették.
# 12480
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hokka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194239 Üzenet linkje2012-08-21 20:45:35 

Sziasztok,
Valaki meg tudja mondani, hogy Sartinál milyen a tenger hőmérséklete? A sartikirandulas.hu-n már jó rég nem látom a mérőt működni. icon_sad.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 831 832 833 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu