Mivel mi utazási irodával utaztunk, így az Ő fakultatív programjainkon vettünk részt.
A lenti linken megtalálod az infókat és az árakat, Nekik van saját irodájuk Nei Poriban.( a falu déli részén )
Igaz, itt még nem szerepel konkrétan a fakultatív programok között, de a fórumukon nagyon sok hasznos infót olvashatsz és ha bármi kérdésed van, Vaia (az idegenvezető) nagyon kézségesen segít.
További szép napot és jó készülődést a nyaraláshoz !
üdv
Judit
#2218832014-07-27 21:04:33 Válasz a #219069. hsz-ra
Szia Szabó Sándor Zsolt!
Végig néztem a filmedet.Nagyon jó volt.Már hétszer voltam Nei Poriban,minden ismerős volt amit a filmen láttam.Nagyon jó volt újra látni.Én is csak ajánlani tudom.Gratulálok hozzá,mindent lefilmeztél,ami érdekes lehet.
( GRANDVAIA- az idegenvezető-hozzászólása 2014.07.23-án, ebből vettem az infót és ezért is csatoltam a fórum elérhetőségét már az előző levelemben is )
Elnézést ha véletlenül félrevezettem volna valakit!
18-án indulunk! Végre! Már azt hittem, hogy soha nem jön el a pillanat. Lassacskán elkezdhetjük összeírni a szükséges dolgokat, hiszen hat hétre előre kell gondoskodni mindenről.
Ez már a boldogság és öröm előfutára. Újra láthatom kedvenc tengerpartomat, átsétálhatunk, vagy inkább bringázunk Platamonasba, és fel a várba. De oda már kizárólag gyalog. Beterveztük a kagylós házat, a folyótorkolatot, különféle csiga- és kagylóházak gyűjtése miatt. Elmegyünk dagonyázni is, és egy-kettő faktot is kiválasztunk. Hurrá!!
Kedves neipori!
Kívánom, hogy gyorsan repüljön el ez a néhány nap, ami még hátra van az indulásig!
Nagyon szép és tartalmas nyaralást kívánok Nektek!
Üdv.: Évuska
Sok-sok hasznos infót olvastam a hozzászólásaitok között. Tök jó, hogy nem az ismeretlenbe indul el az ember. Mert nemsokára mi is indulunk...
Az lenne a kérdésem a buszos utazóktól (mivel mi még busszal nem voltunk külföldön), hogy hűtőtáskában a lefagyasztott húsok ki bírják-e a csaknem 24 órás utazást. Mi úgy terveztük, hogy napi 1x gyorsan kisütünk valami husit, hozzá sali és megvan 1 kaja, a másikat majd valami klassz kis tavernában elfogyasztjuk.
#2229612014-08-09 20:18:37 Válasz a #222906. hsz-ra
Szia!
Engedd meg, hogy én válaszoljak. Nekünk simán kibírta eddig még minden alkalommal. A csomagolási módszerem, hogy a merev falu hűtőbox aljába jó szorosan tettem be a két nappal korábban lefagyasztott jégakkukat, rá a kivinni kívánt mélyhűtött cuccot, föléje újra - amennyi belefér módszerrel - újabb jégakkuk, és rá még egy réteg újságpapír. A hűtőládát mindenképpen körbe kell ragasztani széles celluxszal, hogy pakolás közben ne tudják még véletlenül sem kinyitni.
Ha hosszabb időre tudtok menni, akkor érdemes fehér répát is vinni, pár darabot, mivel Nei Poriban és környékén én eddig csak a petrezselyem zöldjével találkoztam. Ezt és a többieket szintén hűtőtáskával oldottuk meg, amennyiben volt még hely a húsosban, akkor alapos szigetelés után (papír, törölköző), ráfektettük a zöldségeket és fűszernövényeket. Olyan frissen érkeztek meg, ahogy leszedtem kora reggel az erkélyen. Természetesen a zöldek tetejére szintén egy enyhén bespriccelt újságot, vagy pedig egy konyharuhát tettem. Azzal a jelszóval, hogy kinn úgy is szükség lesz rá. Még egy dolog, poriban minden pénteken piac van, az erdő szélén lévő utcában. Még akkor is érdemes megnézni, ha amúgy napi egy étkezést a tavernákban oldjátok meg, mivel igen látványos, rengeteg fűszerrel, olíva bogyóval, gyümölcsökkel, ruhákkal és ezer más "apró cikkel". Remélem tudtam segíteni egy ici-picit, mivel mi már négy éve kijárunk, elég hosszú időre.
Legyen csodás a nyaralásotok.
Lehet, hogy találkozunk.
Ancur2004!
Mi a húst itthon le szoktuk sütni. Jól zárható edénybe teszem. Felöntöm olvasztott zsírral és így fagyasztom le. Ahogy neipori előttem leírta, úgy csomagoljuk és szállítjuk. Ott csak át kell melegíteni és egy kis köretet csinálni hozzá. A zsírt felhasználhatod főzéshez, tojás sütéshez. Nekünk ez a módszer vált be legjobban.