Még nem döntöttünk ,mi legyen....
kéne tudnom ,mennyi idő autóval,kb utiköltség,benzin,autópályadíjak ilyesmi.....
Meg infok,nem akarunk nagyon kihalt helyre a semmi közepén lakni,de azért full turisztikai központban sem..valami köztzes megoldás érdekelne szállásilag,várom az ötletket és a tapasztalatokat.
Szia S.Balage!
Tetszett a beszámolód,a képek is nagyon szépek. A szállás nagyon jól néz ki, megírnád a nevét, és elérhetőségét? Akár itt is, vayg akár priviben. Köszi
Aranyos vagy - nem. De egyszer még biztosan, és akkor nem árt pár jó szállást elraktározva tartani. Amúgy ma összeszedtem magam és fordítottam neked 10 oldalt. Szerintem kicsit kusza a szöveg, vagy legalábbis így nehéz követni a sok balra és jobbra lefordulást, de mire utaztok majd kipróbálhatod személyesen.
Autóval kb. 12h.-tol akár pihenővel a 30-40h.is elérheti. Pénz és vérmérséklet függvénye. Útiköltség 3500km-re vetítve kb.70-80-ezer útvonaltól függően bár nem nagy az eltérés 7l-es fogyasztás körül. Gépkocsival nekem a nyerő helyek, Skala-(Rahoni, Maries,) Thassos külvárosa, Limenárias. Elnézést a Potamia rajongóktól, de nekem nem igazán jön be, inkább Makryamos de az egy másik pénztárca . A szoba vagy apartman foglalásnál, nagyon oda kell figyelni, mivel nem mindég takarja az ár a bel tartalmat. Nagyok a különbségek azonos ár mellett. Sokszor egy kicsit több sokkal többet takar, vagy fordítva.
igen.néztem Potamiát és nem tudom,olyan fura a strandja minden képen olyan mintha valami hinár szerűség uszna a parton.
De Panagiánál gyönyörű.Szóval várom a két helyről a negativ,pozitiv hozzászólásokat,még nem tudtam dönteni mi legyen.
Persze Limenaria is érdekel.
HEEEEEELP!!!!
Szia Medea !
A két hely helyett harmadikként talán tudok hozzátenni valamit. Potámia strandja nem rossz. Döntően nagyon jó finom homok borítja. A vizben ha hínár van a hullám hozza. Nem itt a homokba terem. A víz sekély, meleg.
Aki szereti a homokos partot annak az egyik-ha nem a legjobb a szigeten Potámiától északra a parton haladva a településtől ugy egy kilóméterre vannak a legszebb legtisztább vizű öblök, hófehér márványhomokos parttal. Ha a potámiai parton a jobb strandolási lehetőséghez közel akarsz menni, az öböl közepe felé keress szállást.A viz itt a legjobb,és itt vannak a legkevesebbe.( Ha nem a szezon közepén mész, akkor sehol sincs sok ember.) Limenas mint szálláshely akkor jó, ha kocsival vagy. A városnak nincs jó strandja. Ellenben itt van a legtőbb üzlet, étterem, bár, stb. Itt tudnám ajánlani a Popis appartmant. A tulajdonos "Popipapa" beszél németül. Sajnos a telefonszámát elhagytam. De lehet, hogy valaki tud segíteni. A zeus Dias régi szálláshelye, sok magyar vendége van. Üdv
Köszönöm szépen..még nézelődök mi legyen...persza hínárt nem a parton láttam,(hülyén fogalmaztam,bocsi)hanem a vízben ugy 1-2-méterig befelé..legalább is a képeken ugy jön le.engem nem zavarna de a kisfiam irtózik az ilyesmitő és ugyebár ő korából adodóan pont a viznek ebben a részében szeret játszani.
Tavaly július elején voltunk Potamiaban. Akkoriban a partnak az a része, ami közelebb esett a sétálóutcához, teljesen tiszta volt. Hínárral a parton csak a Golden Beach felé eső részen találkoztunk, amikor egyszer végiggyalogoltunk. A teljes, homokos partszakasz nagyon hosszú. A mi szállásunk a Lioliosban volt, ami szintén a sétálóutcához van viszonylag közel, mi ezen a részen fürödtünk, tiszta volt a víz és a part is. Teljesen meglepődtünk, hogy kb. 300 méterrel arrébb valóban volt hínár szerű valami :), de ahogy továbbmentünk egyszerre megint tiszta volt minden. Tehát azt gondolom, hogy a homokos partszakasz csak egy kisebb része hínáros, a többi nem. Legalábbis így volt, amikor mi ott jártunk.
Egyébként hosszabb beszámolót írtam a nyaralásról, talán találsz benne hasznos infót, ha elolvasod.
Lambros!
Limenas miért csak az autósoknak jó? Mi busszal mentünk, és szerintem épp azoknak a legjobb, akiknek nincs kocsijuk, mert esténként itt tudod legjobban elütni az időt, máshol este nem sok "élet" van. Hajósutakat is könnyedén tervezhetsz innen. Nekünk anno a stop és a busz nagyon bevált (persze, autóval jobb lenne, de nekem nincs jogsim, az asszony meg egy ideje nem vezet). Limenas közelében nagyon jó kis öblök vannak (persze másutt is), de az említett közlekedéssel is be lehet járni sok mindent. És ha az idő nem OK, egész jó programokat lehet Limenasból is beütemezni.
Ha szervezettre gondolsz, valszeg hajós szigetkerülések, ill. görög táncos vacsiestek, esetleg buszos szigettúra lehet, szerintem magánszervezésben sokkal érdemesebb. Vannak tavernák, ahol néha élő műsor van, és azt eszel, amit kívánsz. Hajósutat is magad választhatod ki a helyi kikötőben, és kocsival, vagy akár busszal, esetleg stoppal szintén többet láthatsz a szigetből - hogy mit, azt itt a fórumon elolvashatod:-)
Mivel kocsival megyünk a sziget bejárása nem marad el,engem a hajóutak érdekelnek.Akkor azt mondod,hogy elég ha kimegyek a kikötőbe és ott találok hajókat amivel mehetek hajókázni?Akkor az tök jó.
Köszi!