Még lehet, hogy két nap lesz belőle. Igazából egy meseszép apartmanról vagy hotelről álmodok a peremen. Természetesen ez esetben nem egy napra mennék. A baj csak annyi, hogy e szállások árait nem az én pénztárcámnak találták ki. Marad jövőre Kamari(idén Milos).
#1013352009-05-25 18:21:10 Válasz a #101331. hsz-ra
Mi Thira-ban voltunk, a Hotel Leta-ban. neten foglaltam, akkor azt hiszem 40-45 euro körül volt /éj/app. Igaz, nem a kalderára nézett, de kb 200 méterre volt a központtól. neten foglaltam és jöttek értünk a kikötőbe. ha ujra mennék, megint tuti hozzájuk mennék. keress rá a google-ban.
#1013372009-05-25 18:27:44 Válasz a #101335. hsz-ra
Már régóta keresem a választ következő kérdésre: a sziget melyik oldalán lenne jobb nyaralni? Az egyik felén(Kamari) azonnal a vízbe ugorhatsz, a másik oldalon fantasztikus kilátás. Persze az álmom marad.
#1013412009-05-25 18:32:11 Válasz a #101337. hsz-ra
A két oldal között nem nagy a távolság, igazából mindegy. mi azért akartunk inkább a kalderánál lenni, mert esténként mindig beültünk valamelyik étterembe és onnan gyönyörködtünk a táj szépségeibe. engem nagyon lenyűgözött a látvány.
#1013422009-05-25 18:34:11 Válasz a #101337. hsz-ra
Ja és azt tudnod kell, hogy engem az a fajta part (ami persze nem jelenti, hogy másnak nem jön be) nem nagyon vonzott . jobban szeretem látni, mi van a lábam alatt
Nagyon köszönjük a kimerítő tájékoztatást, egy hetet töltünk a Haroula apartmanban, állítólag a víztől 100 méterre van.
Igyekszünk minnél több dolgot megnézni, megízlelni azok közül amiket ajánlottál.
A két oldal között nem nagy a távolság, igazából mindegy. mi azért akartunk inkább a kalderánál lenni, mert esténként mindig beültünk valamelyik étterembe és onnan gyönyörködtünk a táj szépségeibe. engem nagyon lenyűgözött a látvány.
2004-ben még láttuk az ásatásokat, de a változás, 98-hoz képest katasztrofális volt. Alig lehetett látni a tengernyi állványzattól a romokat. Az angol turista halálos balesete ezek után volt valamikor, azóta gondolom zárva. 2006-ban zárva találtuk július végén.
Szerintem mindent végigjártunk a szigeten, autó nélkül nem ment volna.
Volt nekünk egy saját, bevált túránk, ezt mindhárom alkalommal megcsináltuk (önálló, ingyenes fakultatív). Lehet Ti is csináltátok: Kamariból gyalog (nem motorizálva!) fel az ősi Thirahoz a hegytetőre, séta és sok-sok fotózás, majd leereszkedés (jó volt az ösvény) Perissába. Itt strandolás, ebéd egy tengerparti tavernában, majd újra fürdés. Végül "vízitaxival" történő visszahajókázás Kamariba. Ezt valahogy nagyon élveztük minden alkalommal.
#1017482009-05-27 12:49:54 Válasz a #101738. hsz-ra
Sziasztok!
Én tavaly nyáron voltam a szigeten és azt láttam, hogy az ásatásnál nagy erőkkel dolgoztak. Ebből arra következtettem, hogy talán nem sokára megnyílik végre. Nem tudom, mit szuttyognak rajta ennyi ideig, hiszen ameddig nem nyitják meg, csak viszi a pénzt, ha meg megnyitnák hozná.
Elvégre az egész sziget a turizmusból él. A görögök sajnos sok helyen eléggé lazán (konkrétan trehányul) kezelik kultúrális és történelmi értékeiket. Hiába a bőség zavara...
Én úgy gondolom, hogy ez egy újabb indok, hogy legalább egyszer még visszamenjek Santorinire, (ha megérem, hogy kész lesz)megnézni. Persze nem csak ezért.
Üdv: Josza
#1018922009-05-27 19:27:04 Válasz a #101748. hsz-ra
Ugyan így tökölnek vagy tököltek a Sea Diamond kiszivattyúzásával... ide-oda tologatták az aktákat, egymásra mutogattak, nem tudtak megegyezni, pedig ott nemzetközi aláírásgyűjtés is volt, tüntetések Athén utcáin és Santorinin. Lezárták a kikötöt, megakadályozva a kereskedelmet stb. 2 év kellett ahhoz, h a közvetlen környezeti katasztrófát megelőzzék. És itt az egész sziget rámehetett volna a 350 tonna üzemanyagra.