Leállt a MALÉV. Ki visz minket Görögországba ebben az évben????????????
Sokan nem szerették, én szerettem a malévot. Ugyanakkor meg az sem lenne rossz, ha a reptér is felébredne végre, és olyan feltételeket támasztana, hogy más légitársaságoknak is megérné betelepülni hozzánk, vagy a jelen lévőknek bővíteni a desztinációkat. Mert pl. pont Görögországra nézve nagyon szegényes volt eddig a hazai kínálat...
De azért egy országra nézve nagyon szomorú ez az egész.
#1790862012-02-03 12:47:18 Válasz a #179079. hsz-ra
Szia Pontikos!
Akár szerette valaki a Malévet, akár nem, egyedül ők repültek Athénbe és Szalonikibe menetrendszerint. Kíváncsi vagyok, ki veszi át a helyüket?
Persze lehetne jobban is csinálni, több, más időpontban induló járattal, olcsóbban. Nem tudom, hogy az utazási irodák által bérelt chartereket mennyiben érinti. De összességében aggasztó a helyzet...
Mi mindenképpen Athéni átszállással mentünk volna idén is nyaralni. Szerencsére vannak alternativák és persze szeptemberig még nagyon sok dolog változni fog.
#1790882012-02-03 15:03:03 Válasz a #179086. hsz-ra
Van válasz a saját kérdésemre:
A Ryanair 3 desztinációra indít járatot Bp-ről. Sztem Athén, Szaloniki és Chania lesz az - de még nem néztem meg a honlapjukat.
Remélem, olcsó lesz
Sziasztok!
Sajnálom a Malévot, bár nem repülök többször egy évben, de szerettem velük utazni.
A Ryanair vezérigazgatója már januárban bejelentette, hogy visszajönnek Budapestre, de azt is, hogy csak addig maradnak, ameddig a jelenlegi költségekkel repülhetnek ide. Ennek fényében picit várnék a szeptemberi foglalásokkal.
Érdekes gondolatok a Ryanair új Budapestről induló destinációival kapcsolatban: http://www.fapadosinfo.hu/aktu.....em-kamu-ez
"Nem véletlenül figyelmeztetett a reptér tegnap délután, hogy a bejelentett útvonalak között olyanok is vannak, melyekről még nincs egyezség, s elég egyértelmű, hogy ezzel a Ryanairre célzott. Aki tehát vesz a friss budapesti Ryanair-jegyekből, még nem mehet biztosra, benne van a pakliban, hogy két héttel az út előtt törölnek és közlik, hogy sorry."
nem gondolnám ... egy Ryanair nem kis és megbízhatatlan szerintem.
A nagyok között (olvasmányaim szerint) még a Lufthansa nyereséges úgy ahogy, de előbb említett "fapados" veri őt bevételben.
Valószínűleg arról van szó, amiért nem tudsz jegyet nézni Rodoszra és Chaniara,
nekem legalábbis nem dob ki járatot. Még! (feb 7-én nyitnak)
De Thesszalonikire igen, vasárnaponként 13K HUF a retúr, +5EUR
+25EUR max poggyászdíj (de lehet, h ezt 2x kell számolni retúrnál? ezt nem tudom). Szerintem ez nem rossz ár!
Ja és van napi összeköttetés (flying dolphin) Thesszalonikiből Skiathosra (3,5h 35EUR) de még nincs kint az idei menetrend ... ez sem lenne gyenge B tervnek.
#1791332012-02-05 10:25:52 Válasz a #179132. hsz-ra
BUD-SKG(Thesszaloniki) - RYANAIR
20kg feladott poggyásszal, biztosítás nélkül, Mastercard-al/Visa-val fizetve 40.928 HUF jelenleg...(ha emlékeim nem csalnak ez majd azonos a Malév legjobb árú jegyével ugyanide)
1főre retúr 08.08.-08.19. 13K HUF.
Mastercard - no admin fee
poggyászdíj - high season 15kg - 25EUR x2x300 = 15K HUF
Az eddig 28K HUF.
Mi jön még rá amit nem számoltam?
Köszi szépen a segítséget, amatőr vagyok fapados kalkulációban,
szerettem hogy a Malév kiszámolt nekem mindent és annyit is fizettem!