Szervusztok!
Terveink szerint hétfőn dél körül érnénk a határra. Melyik átkelőt javasoljátok?
Szerintem cserrobi nem az aktuális táblicskut másolta be, abban még nem szerepel Ásotthalom, ami napközben a legjobb alternatíva lehet.
Szerintem irány Röszke, az OMV kúton informálódni és ha kell, akkor Ásotthalom felé menni.
#2055922013-06-29 22:13:36 Válasz a #205591. hsz-ra
Nincs mit!
Cserébe viszont - ha arra mentek - érdekes lehetne az utánad menőknek egy részletes leírás, mert a netes és a gps-es programok még nem nagyon ismerik ezt az alternatívát, főleg a szerb oldalon nem!
#2055942013-06-29 22:21:43 Válasz a #205563. hsz-ra
" Bár csak akkor indult a nyaralás, mégis majd agyvérzést kaptam, h 1-1 óra volt mindkét határ kedd-szerdai napon! "
És jobban érezted magad az agyvérzésközeli állapotban????
Néhány éve még annak is örültünk, ha egyáltalán átmehettünk egy határon, most meg már lassan az is vérlázító lesz, ha lassítani kell a bódé előtt......
Meg kellene érteni, hogy ezek is az utazás részei, akkor lényegesen könnyebb lenne az élet. (esetleg sokak nem éreznék kényszerét utána az úton behozni az "elvesztegetett" időt)
Kicsit elszórakoztam a GoogleMapssal és arra jutottam, hogy már tervez az új átkelőn keresztöl, de a szerb oldalon van egy kereszteződés, ami megszakítja a tervezést a palicsi felhajtóig. Ha ezt a pár métert kihagyva két lépésben tervezem meg az utat, akkor működik!
Első szakasz: a röszke melletti OMV kúttól az az új határátkelőn keresztül Bácsszőlősig (Bacski Vinogradi)Így néz ki a térképen. Ez elvileg 24 km.
A második szakasz az előbbitől a palicsi felhajtóig 6 km.
Ha minden igaz, akkor ez összesen 30 km, míg a röszkei átlépés 19 km, tehát 11 km az eltérés.
Felelősséget nem vállalok érte, nem személyes tapasztalat!!!
Visszajelezne valaki, aki már járt arra?
Nem akarom borzolgatni a kedélyeket, de engem pld. érdekel, hogy ki mennyi idő alatt ér le a nyaralóhelyig.
Viszont nem csak a puszta szám (x. óra), hanem azzal együtt, hogy melyik nap és hány óra tájban indult, honnan indult, hová ment, melyik átkelőn keresztül, milyen várakozási időkkel, nagyjából milyen stílusban vezetve. Nem azért, hogy eredményt hirdessünk, versenyt rendezzünk, hanem azért, ha megkérdezi valaki itt, vagy egy ismerős személyesen, akkor lehessen rá válaszolni.
Nem csak törzstagok olvassák ezt a fórumot (szerencsére), hanem újak is, ha nem írunk ezekről, akkor honnan tudnák, hogyan kalkuláljanak.
Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy valamiért nem a megszokott rend szerint kellene indulnunk, így meg lehet találni, hogy pld. mi lehet egy júliusi péntek délutáni indulás következménye, de ehhez infó kell.
Ha valami olyat olvasok, ami nem érdekel egy pillanat alatt tovább lehet görgetni, de attól még másnak érdekes lehet!
#2056032013-06-30 07:04:28 Válasz a #205601. hsz-ra
Titi!
Ez jó ötlet.
Elég "nagyok" vagyunk már ahhoz, hogy ne verseny időt számoljunk, irigykedjünk.
Mi 2008-ban 18 óra alatt értünk le, Sartira, abból kb 2 óra volt az ebédelés, kv, és egyebek...
Ford Focus volt az autó, az Uram betartotta a sebesség korlátokat és 1x miután lekanyarodtunk Chalkidiki felé el is tévedtünk:((
Remélem az idén jobb időt futunk, szombat hajnalban indulunk, aug vége felé.
Szia
9.00 indulás Salgótarján
13.00 Röszke
14.00 Szerbia
19.00 körül Niska Banja
8.00 indulás
10.00 Macedón határ
11.00 Macedónia
13.10 Görög határ
16.00 (itthoni idő szerint) Sarti
Ez volt az egyik utunk, normál tempóban, sok megállással, éjszakai szállással. A határokat nem igazán tudom mennyire lehet kiszámítani, mert Röszke volt már 2 óra is és 1/2 óra is (mindkét oldal). Ez hasonlóan vonatkozik Macedóniára is.
Az autó teljesítménye nekünk nem befolyásolta az utazás idejét.
#2056072013-06-30 08:44:29 Válasz a #205606. hsz-ra
Szia!
Mi a Velickovic-ban szállunk meg.
Vacsorázást nem tudom, mert mi mindig az útra készített kaját esszük, viszont este érdemes elmenni a központba, mert nagy a nyüzsgés és ott biztos van lehetőség vacsorára.
Szerintem cserrobi nem az aktuális táblicskut másolta be, abban még nem szerepel Ásotthalom, ami napközben a legjobb alternatíva lehet.
Egyem a szívedet,voltál már Mórahalmon?
Akkor elárulom neked,hogy telis tele van a fürdő Szerbekkel és elkezdik használni az átkelőt,mert sokkal jobb az nekik.
De nem kell hinni egy SzÖgedi lakósnak,aki naponta szembesül a vendégek seregével és panaszkodnak,hogy ennyi meg ennyit várt a határon.
#2056112013-06-30 08:59:30 Válasz a #205605. hsz-ra
én a viamichelin.com megnézem és a pihenőkkel több, nagyon jól tervezhető az út, persze a törökök okozhatnak 1 óras átkelést, erre lehet számítani nyaron sajnos, mi tavaly augusztusban mentünk, délutan indultunk, és sok török volt német autóval, sok, nagyon sok, kicsit el is keseredtem, mert régen szeptemberben 5 perc alatt átjutottunk, 50 perc volt igy, gyerekkel kicsit gaz a varakozas melegben, nem értik apa miért nem megy mar