Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1291
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Notrack
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115714 Üzenet linkje2009-08-28 09:58:59 

mandzsi írta:
Arra jutottunk hogy azért jobb lenne egy nagyobb (125-ös vagy még inkább 250-es) motor, de sajnos semmiképpen se akartak a B-s jogsira ilyet adni.

Egy jó tanács: ne is kérjetek ilyet, még ha adnak is. Egy közeli rokonomat és feleségét 1 hete elcsapták Rodoszon kocsival, mikor ők olyan 40 km/h-val szabályosan robogóztak. Majd a gázoló (egy nő) miután jól megnézte, hogy mindketten vérezve feküdnek (kitört fogak, csontig felszakadt hús), elhúzott. Jöttek a rendőrök, a gázoló nőt lesza*ták, nem is keresték, a rokont bevágták a sittre (rabosítás), mert mint kiderült a motor 80cm3-as volt, neki meg ugye sima 50-esre van jogsija és olya motort is kért.
El sem látták a mentősök rokont, mert elrángatták a rendőrök (ez pedig minden esetben kötelező!!), üvöltöztek vele a zsaruk, aztán egy napra egy hulladék fogdába vágták be, albán nehézfiúk közé. A feleségét ellátták, de azt sem tudta hol van a férje, a helyi idegenvezető segített neki kideríteni, illetve nagyon sok mindenben még (RÍSZPEKT neki!).
Másnap tárgyalás és "senki sem bűnös". A gázolót nem is keresték.

Állítólag nagyon ugranak arra a görög rendőrök, ha nagyobb kategóriájú motorral mész, mint amire jogsi van, szóval csak óvatosan, mert asszem 48 órára simán bent tarthatnak a fogdában, előzetesben.

# 1292
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115769 Üzenet linkje2009-08-28 20:15:53  Válasz a #115714. hsz-ra Előzmény #115714

Hát ez nem semmi! Amikor az egyik helyen erősködni próbáltam, a kölcsönzős fickó is ilyesmit kezdett el mondani hogy börtönbe vihetnek ha balesetet okozok, de őszintén szólva nem tudtam elhinni. De így hogy azt írod egy közeli rokonotokkal ez történt, már elfogadom hogy ezt a dolgot ennyire komolyan veszik. OK, nem próbálunk meg jövőre se erősebb motort kérni B-s jogsira...
# 1293
Notrack
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115786 Üzenet linkje2009-08-29 09:27:29  Re:

mandzsi írta:
azt írod egy közeli rokonotokkal ez történt,.

Közeli, mert a bátyámmal történt, a mi kefalóniai nyaralásunk előtt 1 nappal, ezalatt ők akkor éppen Rodoszon voltak...

# 1294
Dzsúz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115907 Üzenet linkje2009-08-30 20:07:55  Lassi / Marina stúdiók

Sziasztok!

Sok infot kaptam innen, köszönet érte, ezért most én is írok dolgokat, hátha valakinek hasznos lesz.

Egy hetet töltöttünk ott 5en, a Marina stúdióban Ibusszal. Hárman a földszinti négyágyasban, ketten az emeleti stúdióban tengerre nézve icon_smile.gif Nagyon szép kis épület, felszerelt konyha, kenyérpirító és dugóhúzó is volt. Jól átszellőztethető ha az ajtót-teraszt nyitva hagyja az ember, a 4 személyesben külön hálószoba, ajtóval. A fürdő úszott csak, mert nem fűlt a fogunk a zuhanyfüggöny érintéséhez a testünkön, és a tálca elég mini, de inkább felmostuk icon_smile.gif Szúnyog alig volt, az elektromos irtót csak az unokatesóm használta a külön szobában, mert ő elég csúnyán feldagad a csípésre, de neki is max 1-2 volt. (Sok viszont néhol a darázs, amire a görögök érdekes mézes-csapdákat lógatnak mindenhova (horror látvány), úh aki esetleg allergiás, az figyeljen). A kabócák érdekes népség, arra jutottunk, hogy tuti egymást hergelik, mert ha egyik rákezdte, onnantól volt zsivaj az egész ligetben, de néha elcsendesedett minden, míg újra valamelyiknek melege nem lett icon_smile.gif Este amúgy csendben vannak. Az út forgalma is reggel indul csak be, aki nem jó alvó, és felébred hajnalban, azt esetleg zavarhatja a visszaalvásban. Nekünk ilyen gondunk nem volt.

Hogy a sziget nagyon szép, az már landoláskor látszott. Megérkezéskor az idvez. nőci kicsit tahó volt, csípőből kijelentette, hogy ha robogózunk, ne is számítsunk rá, csak telefonon hajlandó max. tolmácsolni a kórházban, és nincs intenzív. Az eligazítása is meglehetősen unalmas volt, a vontatott beszédstílusa nem jött be. Ő amúgy az Ibusz és az Imperátor helyi képviselője is.

A fiúk még megérkezés napján, este beszereztek 2 robeszt egy nagyon rendes srácnál, a drágább helyet választották (én csak két robogós helyet láttam Lassiban), mert a másiknál állítólag szutyok minőségű, régi motorok voltak, ezek meg újak és még dobozuk is volt. Kymko People 125-ösök, nekik A-s jogsijuk van. Asszem 120 euró volt, 5 napra vették ki. Plusz ez a pasi (Denis, ha jól eml.) térképet és full info-t adott nekik a szigetről, strandokról, helyi éttermet javasolt stb, sőt lecserélte az egyik hátsógumit, mert a barátom észrevett rajta egy pici törést, és vadi új gumival az étterembe hozta utánunk. Lassi Argostoli felé vezető végén az emelkedőnél, a Hertz mellett. Kocsija is volt, de azt drágának találtuk.

Mi az unokatesómmal egy kisebb kocsit béreltünk vmilyen Hyundai-t. 180 euróért 6 napra, kicsit visszább az úton egy bérlőhelyen. Az aznap esti bérlést korainak találtam, inkább helyben lettem volna az első 1-2 napot, de már eléggé elfogytak a kisebb kocsik, és félő volt, hogy jóval drágábban tudunk csak bérelni, ha várunk. Egy kicsit nehéz volt együtt haladni a robeszokkal, mert a sziget a sok szlalommal kifejezetten motornak való hely. Gyorsabbak voltak mindig. Néha felültem én is, és hát igen ... robogóról sokkal élvezetesebb, illatok, látvány, parkolás, megközelíthetőségek.

Vettünk rögtön napernyőt, anélkül szénné lehetne égni persze. 5 euró, de a szélnek az egyik megadta magát. Lehet, hogy érdemesebb a 10-12 eurós vastagabb vászonalapút választani, ezek vmi nejlonszerű ballonból voltak, de a jobbfajtát Lassiban nem láttam. Két ágy+ernyő bérlése 7-8 euró/nap, utolsó napokon kipróbáltuk, és azért lényegesen kényelmesebb persze. A napsütés ereje érdekes módon ott olyan délig még okés, onnantól egészen este 6-ig ha a lábujjad kilóg az árnyékból, szinte lángra lobban. Ez persze főszezon, aug. eleje. Mintha el lenne tolódva az itthon 10 és 15 óra közé tett "naptilalmi idő". 50-es és 30-as krémekkel is szépen lebarnultunk az ernyő alatt, meg persze a vízben icon_smile.gif

A legszebb strand a kis nyugati nyúlványon volt, azon az oldalon, ahol a Petani is van, csak délre. A nevében asszem a szerelem szó is szerepel (ha helyieket kérdeznétek). Egy olajligetnél nyíló földúton megközelíthető, el is mentünk a lejárat mellett, egy kedves helyi hölgy igazított útba vissza. A földút végén sokezer lépcsőn lefelé, kalandos, de nagyon szép.

A legjobb sznorkel helyek Sami felett voltak. Színes halacskák, persze nem Vörös-tengeri mennyiségben, de Korfun pl. csak szürke sneciket láttunk, ahhoz képest érdekes.

A települések közül nekem Assos tetszett legjobban, csodás mediterrán színekbe öltözött falu. Fiscardo is érdekes volt, és Argassiban a kikötőben is jól esik sétálni este. Melissani barlang, érdekes, olyan egynek jó. A cseppköveset nem néztük meg, mert nem tűnt túl bíztatónak. A társaság egy része megnézett egy kolostor romot is Antisamos felett vhol, sajnálom, hogy végül nekünk nem sikerült, a képeken hangulatos.

Kaja árak általában 7-8 euró egy főfogás az átlag helyeken, 5-5,50 a "görög" saláta, 3-4 körül a tzatziki. Samiban és Argassiban voltak elvivős-gyrosos helyek is olcsóbban. De reggelizve bőven elég egy jó kis kajálás naponta.

Kevés viszont az egy hét a teljes átállásra, belassulásra, a második héten lett volna az igazi pihenés. És hát lett volna még mit nézni.

A görögök itt nekem általában tartózkodóbbnak tűntek (pl. étterem), kevésbé barátságosak, nekünk kellett valamennyire kezdeményezni a barátságosságot icon_smile.gif, inkább a saját turistáikhoz vannak szokva talán, meg a válság-szezon is lehangoló lehet nekik, olaszok és görögök voltak a legnagyobb számban, és angolok is.

Ja, ha valakinek neteznie kell kint, akkor a Mediterranee hotelt ajánlom, 1,5 euró fél óra, és 24 órában van recepció, bár ott csak egy gép van, de van wifi. Volt egy bár is, 2 euró fél óra, ott több a gép, de este csak addig vannak nyitva, míg van vendég.

Sok szép élményt kívánok azoknak, akik most vagy jövőre mennek.

Dzsúz

# 1295
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115910 Üzenet linkje2009-08-30 20:53:29  Válasz a #115396. hsz-ra Előzmény #115396

Lililuca!
Mindjárt utaztok.
Jó utat, jó nyaralást! Írj majd, milyen volt Kefalónia, esetleg fényképeket is tehetnél fel. icon_smile.gif
D.

# 1296
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115948 Üzenet linkje2009-08-31 10:31:51  Válasz a #115907. hsz-ra Előzmény #115907

Szia Dzsúz,
Ti mikor voltatok, aug 4-től 11-ig? Az idegenvezetőtől ezt a robogóellenes kijelentést így ezekkel a szavakkal mi nem hallottuk, de nekünk is úgy adta elő hogy igazából nem javasolja a robogózást, nem is sokan robogóznak, a sziget nem alkalmas rá, stb. Ja és a vontatott meg kedvetlen stílusa nekünk se jött be.
Bocsánat hogy kijavítalak, de Argassi-t és Argostolit összekeverted, Argassi Zakinthos-on van!icon_smile.gif
A soklépcsős strand Petani-tól délre: szerintem Platia Ammos-ra gondolsz, nem? Mi ott nem voltunk, de képeken láttam. Milyen volt a partja, köves, aprókavicsos, nem?
A nap erejével kapcsolatban egyetértünk, mi is úgy éreztük, hogy pl 11 körül gyengébb mint 15-16 óra körül!

# 1297
Notrack
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115959 Üzenet linkje2009-08-31 11:49:30  Re:

mandzsi írta:
ezt a robogóellenes kijelentést így ezekkel a szavakkal mi nem hallottuk

Nálunk csak a CBR-es kocsikölcsönzős papírt protezsálta (meg a befizetős túrákat persze), hogy tessék csak választani, de mikor rákérdeztünk, hogy merre lehet robogót bérelni Svoronatában, csak annyit mondott félvállról, hogy valahol ott fent jobbra. Köszszép... Ha rá hallgatunk, akkor még mindig gyalogolnánk (végül taxival bementünk Lassiba és ott béreltünk)...

mandzsi írta:
Ja és a vontatott meg kedvetlen stílusa nekünk se jött be.

Ezt csak megerősíteni tudom icon_cool.gif mi pluszt nem kaptunk vele, még jó, hogy nem is számoltam ezzel, és már előre minden infót összekukáztam a netről (thanx to hellasz.hu icon_cool.gif).
Mondjuk az elég gáz volt, mikor valaki félve megkérdezte tőle, hogy családosoknak melyik befizetős túra lenne a leginkább költségkímélőbb, amellett, hogy jó is, és erre csak kicsit hahotázott egyet, és elfordult icon_eek.gif

Kicsit OFF-topic: és ha már idegenvezetők és némi személyeskedés icon_rolleyes.gif, akkor B. Tamás a király szerintem, anno Korfun nagyon segítőkész volt és tényleg hasznos tanácsokat adott. Tök véletlenül, rá egy évre meg találkoztunk vele Zakynthos-on, csak akkor sajna más brigád idegenvezetője volt, nem a miénk.

# 1298
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116018 Üzenet linkje2009-08-31 19:37:40  Válasz a #115910. hsz-ra Előzmény #115910

Köszi doro icon_biggrin.gif

Ha haza értem teszek fel képeket:-)

# 1299
Dzsúz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116206 Üzenet linkje2009-09-02 14:24:59  Re:

Szia. Aug 11-18.

Igen, köszi, kevertem icon_smile.gif (Eredetileg tervben volt Zaki is és sokat nézelődtem, de aztán az influs dolog miatt áttettük.

Ismerős a strandnév, akkor tuti nincs köze a szerelemhez görögül icon_smile.gif (Ha jól emlékszem az ige, az "agapo", a főnévnek talán lehet köze az erosz-hoz? icon_smile.gif csak kijavít valaki icon_smile.gif)

A lépcsős strand szép kerek kavicsos volt. Olyan, mint a Mirtu, csak nem fehér, hanem néhol mintázatos szürkés. Mindkét helyen végeztem mintavételt icon_razz.gif

mandzsi írta:
Szia Dzsúz,
Ti mikor voltatok, aug 4-től 11-ig? Az idegenvezetőtől ezt a robogóellenes kijelentést így ezekkel a szavakkal mi nem hallottuk, de nekünk is úgy adta elő hogy igazából nem javasolja a robogózást, nem is sokan robogóznak, a sziget nem alkalmas rá, stb. Ja és a vontatott meg kedvetlen stílusa nekünk se jött be.
Bocsánat hogy kijavítalak, de Argassi-t és Argostolit összekeverted, Argassi Zakinthos-on van!icon_smile.gif
A soklépcsős strand Petani-tól délre: szerintem Platia Ammos-ra gondolsz, nem? Mi ott nem voltunk, de képeken láttam. Milyen volt a partja, köves, aprókavicsos, nem?
A nap erejével kapcsolatban egyetértünk, mi is úgy éreztük, hogy pl 11 körül gyengébb mint 15-16 óra körül!

# 1300
Buvieu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116658 Üzenet linkje2009-09-06 11:04:31  Válasz a #115203. hsz-ra Előzmény #115203

Szia,

Mi is kedden jöttünk haza Kefalóniáról, két hétig voltunk a Pink-ben.
A szállás tökéletes lett volna ha nem lettek volna egerek a szobában. A 105-ben a 104-ben (az ott alvókon mászkált éjszaka) a 106-ban (mutáns egér volt-nagy fekete 10 cm-es farokkal)volt és a 102-ben is láttak.
A mi szobánkban (105) megrágták az ajándékba vett kekszet az éjjeli szekrényen így vettük észre hogy nem vagyunk egyedül, az egész konyhát szétszedtük és a talált réseket betömködtük így sikerült kizárnunk őket a szobából.
Nagyon sok a szúnyog is, így ajánlom vigyen mindenki szúnyog irtót + egér irtót.
Nagyon kevesen voltunk a Pinkben szinte csak magyarok, így a mendencénél volt mikor csak 2-4 voltunk.

10 napra béreltünk autót az idegenvezetőn keresztül 395 euróért (hyundai getz), drágább volt mint máshol, ezért érdemes utána nézni más kölcsönzőknél is.
A sziget gyönyörű, mindenkinek látnia kell. Szerencsére még nincs tömegturizmus a szigeten, találtunk olyan öblöket ahol nagyon kevesen kb. 10-en voltunk.
Mi átmentünk Lefkada szigetére egyénileg, kocsi nélkül.
Ott béreltünk egy napra autót 45 euróért és bejártuk majdnem az egészet.
Az a sziget is fantasztikus, Myrtoshoz hasonló, sőt szebb öblök vannak.
Ithakára is egyénileg mentünk át autóval ami 4 embernek+autó 55 euróba került (oda-vissza). Át lehet vinni az autót a biztosítás ott is él, csak mivel nagyon kicsi a sziget és kevesen lakják (3000 fő) egy szerelő műhely van így nem tudnak fogadni ha valami történik az autóval, annyi kikötés van hogy, vissza kell hozni az autót Kefalóniára.
Érdemes átmenni, gyönyörű a sziget.

Az árak elfogadhatóak, szerintem olcsóbb mint más szigeteken.
Érdemes a Lidl-ben, Sparban vagy az AB-ben bevásárolni, olcsók és nagy a választék.

Nagyon jól éreztük magunkat.
Bárkinek kérdése van, írjon.

icon_biggrin.gif

# 1301
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116674 Üzenet linkje2009-09-06 18:06:24  Válasz a #116658. hsz-ra Előzmény #116658

Buvieu!

Egerek voltaka Pinkbe??
ÁÁÁÁ, mi is a százvalahányasban voltunk, talán még Szépéva emlékszik a szobaszámunkra ő is ugyanabban volt 1 hét különbséggel mint mi, tavaly.

Ez szörnyű!!

Pedig az eddig a kedvenc szállásunk, egyedülállóan szép, a kertje, a medence, és minden este naplemente a teraszról... minket elvarázsolt.

Sajnálom hogy idén már egerek is érkeztek icon_sad.gif icon_sad.gif

Remélem azért valakinek jelezve lett ez, hogy másokat ne érjen ilyen eset.

Egyébként én is csak erősíteni tudom a szavadat, Kefalonia szigete meseszép, mindenféleképpen el kell oda menni.
Mi idén is átmentünk egy napra, és jövőre is át fogunk menni icon_smile.gif

# 1302
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116683 Üzenet linkje2009-09-06 19:53:36 

Sziasztok "Pinkesek"!

Az egerek miatt le vagyok döbbenve. El nem tudtam képzelni, hogy ilyen előfordulhat a Pinkben. Borzasztóan félek tőlük, nem tudom, hogy bírtam volna ki.
Egyébként mi a 203-asban voltunk.
Ne hidd Firka, hogy emlékszem rá, azóta már sok víz lefolyt a Dunán! Előszedtem a beszámolóm, oda beírtam.

Éva

# 1303
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116693 Üzenet linkje2009-09-06 21:29:22  Válasz a #116683. hsz-ra Előzmény #116683

Szevasztok!

Amiről írtok és levagytok döbbenve az már a mi 2007-es kefai, svoronatai ottlétünkkor is létező dolog volt a Pinkben,ahol már akkor panaszkodtak egy páran,hogy "társaik" vannak az apartban... icon_smile.gif Mi a nejemmel az Ammesben voltunk, ami nem messze van a Pinktől, ott egy "szállal" sem találkoztunk.Különösen a lányok voltak kiakadva,de a 2 pont jogos ha nő,ha férfi az illető.Szerintem csak a reklamációjig jutott azóta is a dolog és a rágcsálók írtása azóta is elmaradt...A görög és az idegenvezető nem ott lakott, s gondolták spongyát rá... Az meg is történt... icon_biggrin.gif Egérkék maradtak.

# 1304
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116694 Üzenet linkje2009-09-06 22:00:13 

Hát nem tudom Atosz, de 2008. júniusban tuti nem volt a környékünkön egy darab sem, nagyon háklis vagyok rá, biztos kiszúrtam volna!
Lehet, hogy a szezon elején irtották őket, aztán újra elszaporodtak? Vagy a 2. emeletre már nem bírtak feljönni?
Éva

# 1305
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116696 Üzenet linkje2009-09-06 22:31:07  Válasz a #116694. hsz-ra Előzmény #116694

Szia Évi!

Hála én minden lénnyel addig nagyon jól kijövök amíg teritóriumát a megszokott "jelzésekkel" ki nem jelöli és annak átható szaga viszont már iritál,vagy ha a tányéromon lévő kaját felesben akarja velem megburkolni.Telkemen hozzászoktam a jelenlétükhöz,de görög nyaralásainkon én sem venném jónéven ha ott kavirnyáznának az apartban és minden rághatót különösen iccaka hangosan kipróbálna...Mint az előbb írtam az Ammes apartban a környéken sem láttam egy "Tikót" sem.Félni meg aztán tényleg nem kell tőlük,de szumma szummárum nekik semmi keresni valójuk se nincs egy nyaraló vagy pihenő helyen.Bár Kefalóniát annyira szeretem,hogy ha csak az lenne a kitét,hogy ezeket elkell viselnem és akkor díjmentesen enyém az utazás akkó még őket is elfogadnám csendes társnak... icon_lol.gif icon_lol.gif

Atosz

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu