Előtte éjjel-nappal itt lógtam a Hellaszon. Sok hasznos infót szedtem össze, sokan segítettetek a tervezgetésben. Te is küldtél nekem priviben!
Adamasban laktunk az Aivaliotis appartmanokban. Csendes helyen, 10 perc sétára a központtól, nagyon tiszta /mindennapi takarítás/, jól felszerelt lakások. Az Athena Travelnél foglaltuk az www.athenatravel.gr oldalon. Az akciókat érdemes megnézni, robogót vagy autót is kapsz a szállás mellé 35-40 Eur/nap -tól.
A Katakombák számunkra érdekes volt /gyerekeknek is/, még nem jártunk ilyen helyen. Nem kell sok időt rászánni, max. fél óra volt a várakozással együtt. 10-15 főt engedtek be egyszerre, vezetéssel.
Összességében nagyon tetszett a sziget, főleg a partjai, strandjai miatt választottuk.
#1571902011-02-26 17:44:46 Válasz a #157187. hsz-ra
Szia Bebi!
A privi miatt emléxem rád, csak az nem jött le, hogy végül elmentetek és persze vissaz is jöttetek és az sem rémlett, hogy több szigetről volt szó - de nyilván a többi szigetet más topikban tárgyaltad, én meg nem olvastam azokat
Biztos gyönyörű nyaralás volt!
Köszi a Milosról írtakat
Szia Medi!
Én is jártam a katakombákban. Belépőt nem kellett fizetni. Plakában az archeológiai múzeumot látogattam meg. Nem nagy az egész. 3 szoba és az előtér (ahol a Milói Vénusz másolata fogadja a látogatókat), ha jól rémlik. Az udvaron is díszeleg néhány lelet. Azt hiszem 3 eurót kostált anno a beugró. Kimoloson is van egy apró archeológiai múzeum, aminek az ajtaját külön nekünk nyitották ki. A Kokszi által említett néprajzi múzeumban németül mesélte el nekem az ott dolgozó úr a tudnivalókat.
Viszont mielőtt nagy dirrel durral nekivágnál a múzeum látogatásnak, nézz utána, hogy mettől meddig tartanak nyitva.
#1572792011-02-27 20:24:49 Válasz a #157260. hsz-ra
Sziasztok!
Köszi, Bebi, a képeket! Jó volt ízelítőt kapni abból ami ránk vár
Köszi a tanácsot, Szanna! Nagyon figyelek ám a nyitvatartásra (egyszer lemaradtam egy olyan látnivalóról, amit azóta is sajnálok), tudom, hogy szinte mindenhol zárva vannak hétfőn és többnyire délután is. És vasárnap a legtöbb helyen ingyenes (off: az Akropoliszt is ingyen néztem meg).
Ugyanakkor Kokszinak hála, megérkezeztek a Miloszos prosik és van bennük múzeumi nyitvatartás is.
Amúgy azt szoktuk csinálni, hogy ha valamit mindenképpen meg akarunk nézni, akkor azt betervezzük, a többivel meg úgy vagyunk, hogy ha utunkba adódik és arra érdemesnek tartjuk és nyitva is van, akkor megnézzük. (off: Athénban, a zuhogó eső elől a hadtörténeti múzeumba menekültünk be és nagyon remek gyűjteményt néztünk meg, holott az enm volt betervezve )
Szia Medi!
Én arról bizonyos adamasi földtani múzeumról (ami a nejedet érdekelné) csúsztam le. Az én hibám. Hamarabb kellett volna eldöntenem, hogy meg akarom nézni.
Van amikor csak szieszta szünet van. Aztán délután megint kinyitnak.
Kíváncsi vagyok hlimicsurára. Vajon ő az, akivel megismerkedtünk Polloniában?
Én arról bizonyos adamasi földtani múzeumról (ami a nejedet érdekelné) csúsztam le.
Nagyon sajnálom, tudom milyen érzés, mert mint írtam én is lecsúsztam (Santorinin, Ancient Akrotiriről, pedig gyalog másztam meg érte egy jókora hegyet )
OFF: a férjemet érdekli a geológia, a nej ugyanis ÉN vagyok
Nálunk női kézben van a logisztika...
Bebihez lenne is pár kérdésem: ez az autó+szállás tényleg annyiba kerül amennyi fel van tüntetve az oldalon? Medi beleültette a bogarat a fülembe, hogy a helyszínen még felszámolhatnak valamit:) Volt-e kedvenc éttermetek Miloson, vagy bevásárlással oldottátok meg az étkezést?