Jox!
1. Gratula, fûlhúzás, stb az ünnepeltnek!
2, A blogot már megbeszéltük, nem az én mûfajom. Ha van mondanivalóm, úgy is le-megírom, ha pedig nincs minek pusztítsam a biteket?
1. Kösz!
2. Van, aki szeretné fotólkkal illusztrálni a beszámolóját.
Ezt lehet a normál beszámolóban is.
De, úgy is megvalósítható, hogy a blogon, napokra lebontva írja meg a beszámolót, oda és annyi képet illeszt be, amennyit akar, sõt akkor mindenegyes naphoz hozzászólhatnak az olvasók.
Ez nem kötelezõ, csak egy plusz lehetõség.
Szia Kriszti!
Ismersz annyira, hogy tudd; nem udvariaskodásból mondom, Ti is sokszor jutottatok eszünkbe!, az önállóságotok, a felfedezõ hajlamotok és a "Keljfel Jancsi" nézetetek! Ha pedig elkészül a beszámoló és elolvasod újra átgondoljátok Botonddal, a hová és mikor kérdést
Szia!
Fogunk mi még Krisztivel menni Lefkadára Ebben egészen biztos vagyok. Remélem, ha legközelebb odamegyünk azt autóval tehetjük. Ha jól tudom most kompoztatok.... Majd kicsit faggatnálak a kompos megoldásról, mert elgondolkodtató (tudod nem nagyon tudok mit csinálni a sok kilométerrel).
Most utazok elõször Görögországba, Lefkadara, úgyhogy még amatõr vagyok...
A fórumot olvasgatva nem találtam választ néhány kérdésemre. Ha a válasz szerepel valahol csak az én figyelmemet kerülte el akkor bocsi.
Szeretnénk robogót bérelni a csajommal a szigeten. Eddig oké. Azt is tudom, hogy ezt a magyar jogsimmal megtehetem, semmi gond. Amit nem tudok: mehetünk-e vele ketten? Esetleg egy izmosabb (80ccm) mocit is lehet bérelni sima "b"-s jogsival? (Nem szeretnék belefutni egy büntibe, de a csajom még sosem motorozott, ezért a két mocis megoldás nem jó.)
Sziasztok, sajna haza kellett jönnünk, de nincs mit tenni , a nyaralás csodás volt. Lefkada igazán gyönyörû sziget , már ami a természeti szépségeket illeti. A tenger valószínûtlenül kék, már-már mesébe illõ. Nagyon jól éreztük magunkat, bõvebben , majd ha kialszom magam:)))
Szia!
Mi is 80-as mocit béreltünk sima B-s jogsival,semmi gond nem volt,simán megkaptuk.(én két személynek mindenképp a 80-as motort ajánlom)Mi 13 napra béreltünk motrot,9€/nap áron.
Egy részt a Bp-Velence-Bp út nagyon nem tetszett, az olaszok egyszerüen katasztrófálisak, sehol nincs tájékoztatás, ahol még is van ott csak olasz nyelven (sem angol, sem német), más részt pedig a hajó út hosszú és unalmas volt. Röviden ennyi, a beszámolóban részletezem majd.
Ez az idén már jóval több, fõszezonban (Krisztiék júniusban voltak) 13-15 € már olcsónak számit, viszont tényleg combos kis 80-asokat lehet kifogni, azok két embert is vígan elvisznek.
Sziasztok! Sikeresen regisztráltam magam ezen az oldalon. Szeretném magam szintén regisztrálni az indexes lefkáda fórumon, de valamiért nem tudom, pedig próbáltam többször is. Tudnátok benn segíteni?? Az indexes Lefkáda fórum szinte összes hozzászólását végigolvastam. Nagyon sok információt megtudtam róla. Bár jónéhány dolog van,amire nem kaptam választ olvasás közben. A motorbérlés tényleg nem drága, ahogy olvasgattam. De kibírja az utazgatást? Ugy mennyit fogyasztanak átlagosan? Ha jól tudom, kötelezõ a bukósisak. De ha ketten megyünk, akkor minkettõt mondjuk be tudom rakni a motor csomagtartó részébe? Nem szeretném cipelni azt is magammal a kezembe.. És az autó bérlése? Az mennyi? Egy napra lehet bérelni, vagy másfélre? Ha igen, akkor ki lehet vinni a szigetrõl? Milyen távolságra? Ha igen, akkor tényleg horib összeg? Azt hallottam, hogy sajnos nem lehet kivinni a szigetrõl jármûvet. Ugyanakkor olvastam többször, hogy a környezõ szigetekre át lehet menni komppal. De ha nem lehet semmit kivinni, akkor valamit nagyon nem értek a hozzászólások között. Elõre is köszönöm válaszotok.Hírtelen ennyi jut eszembe.
-A mocik átlagosan 3-4 litert fogyasztanak, nyilvánvalólag ez függ a vezetõtõl és a terep viszonyoktól is. Van olyan moci, amibe bele fér két sisak, van amelyikbe egy is nehezen
-A kocsik ára változó, helytõl és szezontól függ. Egy vagy két napra bérelhetsz, másfélre nem. A szigetrõl általában nem lehet kivinni, max felárért, de akkor már jobban megéri, ha "gyalog" mentek át a komppal és a célállomáson béreltek valamit.
Sajnos az idõnk annyira rövid lesz (1 hét), hogy örülök ha a szigetet sikerül egy kicsit megismerni. Úgyhogy szerintem elég egy jó kis moci. Nem vagyok túl tapasztalt robogós ugyan de szerintem gyorsan bele lehet jönni...
Közben eszembe jutott még valami. Ugye nem kell a bérlésre nagyobb letétet otthagyni? (100-200 euro) (Bár mivel sehol sem említettétek korábban sem, gondolom csak kiperkálod a lóvét és viheted a gépet.)
Még mielõtt "eldöngetünk"buszval Lefkadára sikerûlt az ottani idegenvezetõvel emiles kapcsolatot létesiteni és amit még ideáig nem tudtam meg Kónyútól, most egyrészit már sikerül tõle megtudnom.Sokat segitett benne még az Ex-Lefkada fórum ahol szintén sok információt szerezhet aki beolvasgat oda is.Tehát ajánlom azoknak akik még majd most utaznak Lefkadára.
Ugye nem kell a bérlésre nagyobb letétet otthagyni? (100-200 euro) (Bár mivel sehol sem említettétek korábban sem, gondolom csak kiperkálod a lóvét és viheted a gépet.)
Nincs letét; alírod a papírt és viheted, fizetni utólag.