Vivahellasz nagyon szívesen máskor is, de közben a mai napon mi is megérkeztünk a leírt útvonalon. Nem volt különösebben nagy forgalom. Általában holland és svájci rendszámú autók jöttek és pár magyar, de rengeteg szerb.
A határok:- magyar- horvát 1 perc
- horvát - szerb 12 perc
- szerb- macedón 15 pec
- macedón- görög 8 perc
A szerb - macedónon szerencsém volt, mert a macedón hölgy nyított egy kaput és én kiugrottam a sorból, így első lettem.
Gázolaj árak:- horvát 372 Ft/liter
- szerb ÖMV 400 Ft/liter
- macedón 328 Ft/liter
Kellemes út volt, egy-két bátrabb előzéssel.
A párommal életünkben először indulunk neki Görögországnak, pontosan Paralia a cél. Autóval Szerbia - Macedóni felé terevzzük a kiutazást. Tanácsokat, infókat tud valaki? Mire kell figyelni? Pl a határnál. Nagyon köszönöm előre is a segítséget.
#2070332013-07-18 11:48:07 Válasz a #207030. hsz-ra
Ennyire általános kérdésre több óra lenne megírni a választ!
Szánj rá inkább Te, vagy a párod 1-2 órát, lapozz vissza kb. a 850. oldalra és olvasd el idáig. Az utóbbi hetekben minden fontos dologról volt szó, többször is!
Ha ezután lesz konkrét kérdésed szivesen fog válaszolni valaki!
Sziasztok!
Az ember csak olvasgatja itt a dolgokat,próbálja megjegyezni,aztán elfelejti,mit és hol olvasott szóval én is így szoktam...és 1000 bocsi,ha erről volt szó a közelmúltban (valahol tudom,hogy igen... de a kérdésem a következő lenne: Macedóniában (a görög határhoz minél közelebb) esetleg egy olyan Motel,ami viszonylag normális egy éjszakai megszállásra...ennek helye,ára érdekelne,ha valaki tudna ilyet,nagyon köszönném és lehetőleg az út mellett,ne kelljen keresgélni.Szóba jött ötletként,hogy ne éjszaka menjünk,hanem sötétedéskor szálljunk meg esetleg valahol és hajnalban induljunk tovább...mondjuk egy ötlet,eddig éjszaka mentünk nagyrészt mindig,de alig láttunk az útból valamit,jobban álmosító is,tehát lehet,hogy kipróbálnánk ezt...vagy marad a régi bevált Köszönök mindenféle ötletet,infót
#2070442013-07-18 14:17:15 Válasz a #207030. hsz-ra
Talán még a titi68 által ajánlott olvasgatás (szerintem az idei hsz.-okat mind olvasd el) mellé erősen ajánlott ezt is elolvasni mint első autós utazónak.
Eddig még nem olvastam olyan hozzászólást, hogy valaki lehúzza az Ásotthalmi átkelőt!!! Hát íme kezdem én.
Juni 28 indulás 11 órakor Berettyóújfaluból, cél Sarti. Ásotthalomnál voltunk kereken 15 órakor. Könnyű odatalálni Szegedről, bár egy térkép is a segítségünkre volt. A szerb oldalon milyen könnyen lehet megtalálni az autópályát, azt már nem tudjuk!!! Az ásotthalmi átkelő magyar oldalán kb 40 kocsi volt előttünk. Fél órás várakozás után, mivel a sor meg se mozdult a határ egyik oldalán sem, csak a megunt és visszaforduló gépjárművek haladtak el mellettünk, így mi is ezt tettük. Mindez péntek délután 3 és fél 4 között!!! Irány Röszke.
Ásotthalom volt az első rossz döntésünk (vagy az, hogy visszafordultunk????? ), a második volt Röszke!!! Röpke 3 óra hossza volt az átlépés a törökök miatt!!! Este 19 óra körül léptük át a szerb határt!!!
Szerencsére a kezdeti nehézségek után, az út és a következő 2 hét nagyon jól telt!!! A többi határnál 5-10 percek, plusz a pihenőkkel együtt másnap reggel 8-ra (görög 9-re) értünk le Sarti-ra!
Az időjárás egy kicsit szelesebb volt az elmúlt évekhez képest, de a tenger nagyon élvezhető volt, főleg a nagy hullámok!!!!!!! Talán az időjárás, meg a kíváncsiságunk kedvéért is átruccantunk Paráliára és Nei Porira szétnézni egy kicsit!
A haza út. Két héttel később vasárnap este 11 -kor indultunk. Görög határőr mellett átakartunk gurulni, mivel nem is láttuk, mert a bódéval szemben egy oszlop mögött támasztotta a székét, illetve uniós határ vagy mi a fene!!!! Mikor nyújtottuk a passportot már csak legyintett, tovább.
Macedón, szerb határ 10 - 15 perc, a magyar határ volt egy kicsit hosszabb ismét, de a kifele menet 3 - órával szemben a fél óra jó időnek mondható. Este fél 7 - kor érkeztünk haza, tele újabb kellemes görög emlékekkel!!!
Mi kb. 2 hete a magyar ukrán határon jártunk így, aztán kiderült hogy a rendőrségi rendszer EU ellenőrző összeomlott ezért órákat álltunk és néztünk farkas szemet a határőrökkel. Lehet hogynektek is egy ilyen probléma miatt volt a torlódás?
Az lehet, mintha tényleg mondtak volna valami hasonlót az Ásotthalomnál várakozó bajtársaink. Röszkén is egy óra hosszáig nem nagyon mozdultunk, mindössze pár métert, utána azért jobban haladt a sor. Akkor lehet tényleg ez lehetet a probléma!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze félreértés ne essen, mi legközelebb is Ásotthalmot választanánk!!!
Mi döntöttünk rosszul, hogy átmegyünk inkább Röszkére. Azt feltételeztük, hogy csak azon az egy határon, mivel még új is, csak ott történt valami a rendszerükkel.