Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1321
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35496 Üzenet linkje2007-07-09 20:26:56 

Szia Rebeka és Zeusz!
Én is örülök,hogy hazaértetek.Bár tudom jó lett volna maradni még.Nagyon sajnálom,hogy csak egy pillanatra találkoztunk,de nagyon bevoltunk sûrítve,és ahhoz képest is sokan voltunk./22-en/Sokszor azt sem tudtam hol áll a fejünk.Ki kivel van icon_lol.gif .Remélem legközelebb ez másképpen lesz.Jó hogy a végére sikeredett a kirándulás Beával,mi tovább mentünk Makrira iszapolni. icon_wink.gif Jókat vígadtunk egymás láttán.
Próbáltunk elköszönni tõletek,de nem sikerült. Na majd ezt még rendbehozzuk.
Minden jót nektek.Tervezgetitek a következõ nyaralást?
Netán megint Nei Pori????
Pusz icon_wink.gif
Katus

# 1322
Tabaer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35498 Üzenet linkje2007-07-09 20:27:12 

Sziasztok!
Hát megérkeztem én is Nei Poriból rengeteg csodálatos élménnyel.Minden nagyon jó és szép volt,de annak ellenére,hogy alapjában véve nyugodt és toleráns embernek tartom magam,néhány dolog bizony nagyon felbosszantott.Skiathos.Valóban lenyûgözõ.A hajóút kellemes és vidám,köszönhetõen az Elisabeth /a hajó neve/ tulajdonosainak.Bea valóban nagyon jó idegenvezetõ,ám õ sem tudhat mindenrõl.Pl. az étterem, amit ajánlott korrektnek egyáltalán nem mondható.Nem arról van szó, hogy kinek mennyi adag az elég,se nem arról,hogy a szigeteken értelemszerûen minden picivel drágább, hanem az elven,hogy abban a bizonyos étteremben baleknak néznek bennünket.A szuvlaki,ami a egyébként Skiathoson is 3 rúdból áll minden más étteremben /késõbb megnéztük!/,a Bea által ajánlottban 1 azaz 1 rúd, ugyanannyiért,mintha bárhol máshol ettünk volna 3-at./Errõl ennyit.Beával kapcsolatban vegyesek az érzelmeim.Idegenvezetõnek,mint írtam kiváló,lehetséges,hogy egyeseknek még segítséget is nyújt,de nem ezt mondaná az az anyuka,aki miután az utólsó napon mosdó nélkül várta a buszt 3 éves gyerekével reggel9-tõl 5-ig,arra kérte,az utazási iroda mellet nyisson ki egy mosdót legalább a gyerek miatt,mire Bea közölte,menjen el a gyerekkel egy tavernába!!!S bizonyára nem az õ feladata lenne a vendégek elemi szükségleteinek biztosítása sem a nyaralás végeztével,legalábbis ez jött le a Sotiriás nyaralók tapasztalatai alapján.Bea szerint természetes az,hogy zuhanyzási lehetõség és wc valamint valamilyen ülési lehetõség nélkül,állva,vagy a márvány kövön ülve töltse az utas az utólsó napját reggel 9-tõl 5-ig.Én is voltam már többször Görögországban, és természetesnek tartom,hogy 9-kor el kell hagyni a szállást,de idáig az elõbb említett feltételek mindig adottak voltak.Bea erre valami olyasmit mondott,hogy ez nem az õ kompetenciája.Valószínû az õ véleményük szerint,aki már kiköltözött az apartmanból,az már nem számít,hisz lelakta a befizetett összeget.És az utólsó bosszúság,ami kicsit más jellegû.Kedves Pestiek!mielõtt útra keltek,legyetek szívesek átolvasni a katalógust,hogy az általatok választott útra hanyas járattal szeretnétek menni.Ugye több útvonalon járnak a turistabuszok,és ezek az útvonalak számmal jelöltek.Mi vidékiek kiválasztottuk a nekünk legmegfelelõbbet,ám ez a hazafelé tartó járaton a pestieknek nagy gondot okozott,mármint az,hogy a busz nemcsak Nei Pori és Budapest között közlekedik.Zúgolódásuk átment a szokásos Bp.-vidék ellentétbe,sõt,azt mondták nekünk,akik tudatosan utaztunk azon a járaton,hogy szálljunk át másik buszra,mert õk nem akarnak országjáró körútra menni.Még azt is felvetették,talán a vidékieknek valamiféle vidéki járattal kellene menniük.Hát ennyit a negatívumokról.Ezek után lehet,hogy hihetetlennek tûnik, de valóban csodálatos volt az az egy hét,és alapjában véve az összes negatívumot kis dolognak tartom,de jól esett,hogy kiírhattam magamból.
Nei poriban a Bea által javasolt Iraklis étterem valóban szuper.6 euroért van fõétel,saláta és ital/sör,bor,vagy kóla/ és nagyon finom,a kiszolgálás kitûnõ,a pincérlányok a szó szoros értelmében futnak a kajával.Van még egy szuper taverna.Nei Pori déli részén az utólsó elõtti "Éhes Medve"A megállító táblán magyarul is ki van írva a neve és a 2 eurós válastékok.A kiszolgálás vidám és barátságos,az étel nagyon finom,talán a legjobb Nei Poriban legalábbis szerintünk.A tenger tiszta és fantasztikus!Az Olümposz lenyûgözõ.Egyetlen medúzával sem találkoztunk,még vihar után sem,és a szúnyogok is elviselhetõek./Alig-alig találkoztunk velük-szerencsére/Egyelõre ennyit szerettem volna./

# 1323
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35500 Üzenet linkje2007-07-09 20:32:07 

Péter 68
Szia!!!
Van egy telefonszámom.A hölgy talán tud segíteni szállásügyben.Gabriellának hívják.Nei Porin van apartmanháza,kb 100 méterre a víztõl.Tel:00302352041844
Beszél magyarul.
Üdv
Katus

# 1324
Ariel
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35503 Üzenet linkje2007-07-09 20:43:00 

sancho.dl!

Akkor te már ismered Athént úgy nagy vonalakban. Így biztos nem ronthatja el semmi a napotokat! Érezzétek nagyon jól magatokat!
A görögestre idén nem mentünk,de amikor voltunk nagyon élveztük. Aki most ment azoktól is csupa jót hallottunk.
Skiatoszt pedig tényleg ne hagyjátok ki. A település igazi kis gyöngyszem igazi kis fehér házak, kék ablakok szûk sikátorok. Nagyon klassz!

# 1325
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35515 Üzenet linkje2007-07-09 21:26:16  Válasz a #35503. hsz-ra Előzmény #35503

Ariel!

Köszönjük szépen a jókívánságokat és remélem tényleg csak jóban és szépben lesz részünk. Athént már valóban láttam, de azért ismerni még nem ismerem. Ahol én jártam oda szívesen elkalauzolom a kedvesemet, mert tudom, hogy neki is tetszeni fog.

Mégegyszer köszönjük.

# 1326
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35519 Üzenet linkje2007-07-09 21:40:10 

Tabaer! Én mint már írtam is többször voltam Göröghonban és mindannyiszor voltak vidéki felszállók is. Én nem tapasztaltam hogy bárki is szólt volna, hogy a vidékiek miért jönnek velünk. Lehet hogy pont egy kevésbé toleráns csapatot fogtatok ki. Nálunk ebbõl még nem volt konfliktus. Mindenki tudta, hogy ez van...
# 1327
Civic78
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35526 Üzenet linkje2007-07-09 22:15:17 

Egyáltalán, mi az hogy szólt volna hogy vidékiek... Az emberi értelem nem függ össze azzal, hogy ki honnan jött..., Amikor busszal jártunk vetõdött volna fel bennem, hogy hülye B.Újfaluiak, Orosháziak, Békéscsabaiak..., mert éppen én a Nagy Debrecenben, a Kálvinista Rómában, elõször ültem fel a buszra..., ja bocs másodjára mert egy pár ,,tirpák" Nyíregyi már fenn volt... Leszarom ki honnan jön, jöhet a nagyfaluból is, vagy Magosligetrõl, nem mindegy??? És mi a vidékibb egy Debreceni 15 emeletes házban, vagy egy Kõbányai putriban... Egyiket se irígyelem... Nem biztos hogy egy vidéki Szegedi sûrûbben lát tehénszart mint egy Pesti...
Inkább hagyjuk ezt a témát mert elhúzom magam...

# 1328
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35530 Üzenet linkje2007-07-09 22:54:49 

Anno pestiként utaztam már görög honba, de soha nem okozott problémát, ha vidéken is meg kellett állni. A vidék is Magyarország és a pestinek nincsenek elõjogai. Én már csak tudom. Pesti parasztból civis paraszt lettem. De nem bánom.
Az viszont bosszantó, hogy merõ önzésbõl, egyesek nem tudnak tolerálni más embereket.Baromi rossz összezárva lenni 40-50 emberrel, de ha nyaralok, akkor nyaralok. Nem okozok kellemetlenséget utastársaimnak( nem úgy mint utólsó buszos utamnál az elõttem ülõk, végig vedeltek mint állat). Elvagyok magammal, készülök a nyaralásra. Visszafelé idõben el kell hagyni a szállást, a busz csak késõn jön. Sebaj! lefoglalom magam(igaz, nem vagyok kicsi gyermek, akinek alapvetõ szükségletei vennak, de van szám, amit kinyitok, ha nem tetszik valami és nem hagyom, hogy az anyuka egyedül küzdjön gyermeke alapvetõ jogaiért.) A lényeg az összefogásban van és nem az egymásra mutogatásban.
Sokat várunk a határon, nem megfelelõ mosdóknál állunk meg. De sokan vagyunk és van szánk, amit kinyithatunk és nem punnyogunk a sötétben.
Ha megtanulnánk együttmûködni, talán a gagyi utazási irodák is megszünnének, és az idén nagy számban elõforduló visszásságok is.
Bocs, ha off voltam, de én is utaztam busszal és engem is értek méltánytalanságok és tudom az ellenszerét. Együttmûködés!!

De nagyon örülök, hogy vannak akik mindennek ellenére jól érezték magukat. Remélem Õk lesznek többségben.

# 1329
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35558 Üzenet linkje2007-07-10 07:37:53 

Született Budai vagyok, a párom született Miskolci és nem elöszõr utaztam busszal Görögországba, de számomra soha nem okozott a vidéki megálló...sõt. A Szegedi megállok a Tesconál kimondottan jól jöttek, technikai szünetre és hogy egy rövid vásárlásra a "mit is felejtettünk el kategoriában" icon_smile.gif
Az értelem és tolerancia képessége, mértéke, véleményem szerint nem függ össze azzal, hogy ki honnan indul Göröghonba nyaralni.

# 1330
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35559 Üzenet linkje2007-07-10 07:41:13 

sancho,

van egy Athén belváros térképem utcanevekkel és jelölve, hogy hol vannak a fõbb látnivalók, nevezetességek. Mi is az alapján tájékozodtunk idén, egyénileg szervezett fakultatívunk során icon_smile.gif
Ha gondolod, szívesen átküldöm emailben.

# 1331
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35560 Üzenet linkje2007-07-10 07:52:09 

bocsi...az ajánlat nem csak sancho szól, hanem bárkinek aki igényt tart rá icon_smile.gif
# 1332
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35561 Üzenet linkje2007-07-10 07:53:34 

sancho-éknak...reggel még nem megy olyan jól az írás icon_smile.gif
# 1333
Szbert
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35576 Üzenet linkje2007-07-10 10:07:00 

Társasággal utazók figyelmébe szeretném ajánlani a Nei Poriba vezetõ úton található szabadidõ komplexumot.Úszómedence, teniszpálya, konditerem van a komplexumban. A felszolgálók magyarul beszélnek.
Finomak az ételek.Zenés, táncos esték várják az ide érkezõket.

# 1334
Zsupoc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35586 Üzenet linkje2007-07-10 11:09:47 

BRobert, arra a térképre én is igényt tartanék icon_smile.gif
zsu2@freemail.hu ímél címre ha elküldenéd, nagyon hálás lennék icon_smile.gif
Még mindig nagyon sok van az utazásomig, még 69 nap... icon_sad.gif

# 1335
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35599 Üzenet linkje2007-07-10 11:44:36  Válasz a #35559. hsz-ra Előzmény #35559

BRobert!

Ha megtennéd akkor nagyon szépen megköszönjük icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 88 89 90 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu