Tegnap értünk ki Thassosra. Pénteken délután indultunk Debrecenből, legrosszabb szakasz a 47-es volt Csabáig, mivel megálltunk útközben a szülőknél és Szegeden kifogtunk pár balfaszt, így az 55-ösön a vasúti átjárót is. Éppen 6:58-kor értünk az ásotthalmi határra, és már zárva volt, állt ott 3-4 autó, de át kellett menni Röszkére, na gondoltam barátkozzunk meg a 3 órás sorral, így péntek este..., legnagyobb meglepetésre háromnegyed óra alatt mindkettőn átjutottunk. A pályán a forgalom gyenge volt csak este 10-kor Belgrádban és utána olyan 50 km-ig volt erős. Szerb - Macedón határ kicsit több mint egy óra volt hajnalban. Váltottam az átkelés után dénárt, megnéztem rögtön balra 0-24 órás a váltó. Kéri a személyit vagy útlevelet a váltáshoz, az nekem a kocsiban maradt, de megoldotta papír nélkül. 150 Eur-t érdemes váltani, így száraz tankkal érkezve a kaszinóhoz 50-52 litert tankolva pont elég lesz, és hazafelé már nem kell váltani, megint száraz tankkal átjőve újra kifutja a teletankolást, és persze a pályadíjat is. A görög határon reggel 6-kor sokan voltak, előre menni nem tudtunk, sok busz is volt, itt vártunk egy órát. A macedón határőrök rendesek voltak, személyit adtunk oda kérdezte magyarul, hogy forgalmi van, csak felmutattuk, mondta köszönöm, jó utat. Kifelé ugyanígy csak akkor a zöld kártyát kérdezte. A Thassosi kompon rengetegen voltak, pedig nagyobb típusú volt, ami a ,,gyomrában" is szállít autókat. Nyilván a szombati nap miatt voltak ennyien. Rendőri jelenlét Szerbiában és Macedóniában is évről évre gyengébb, most az a két autó akit láttunk se mért.
Sziasztok!
Sziasztok!
Holnap indulunk Olympic Beachre!
Tudna valaki írni aktuális éttermi árakat írni?
Super Marketekbe a sörök, vizek, üdítők milyen árban vannak?
Civic78,mi is este fogunk indulni, Békés megyeiek vagyunk. Minden évben este indultunk eddig, igaz augusztusban még soha nem voltunk, júniusra/szeptemberre esett az utazásunk, akkor nem volt gond a várakozással. Úgy volt, hogy Ásotthalomnál lépjük át a határt, de akkor az általad leírtak miatt maradjunk a jól bevált röszkei átkelőnél.
Joss ezekkel a kérdésekkel inkább fordulj közvetlenül az OB-s fórumhoz.
#2082682013-08-04 21:46:52 Válasz a #208243. hsz-ra
szia civic78
Pont a 47-es út miatt megyek M3,M0,M5 útvonalon.
Hosszabb km-ben, de időben nem hiszem, és elég egy benézett tábla a 47-en és árban mindjárt hosszabb
Na meg egy 1000 km-es út elején ne tépjem már a hajam a vezetni nem tudóktól és a konvojban haladó teherautóktól
07.26 13:00 Röszke a kútnál állt a sor, irány Ásotthalom 1 autó volt előttünk.
Belgrád elkerülő nagy torlódás
07.27 reggel indultunk Niska Banja-ról a határokon alig voltak.
Hazafelé szombaton a határokon szintén kis forgalom, vasárnap reggel indultunk Niska Banjáról
Ásotthalom felé akartunk menni, valaki azt írta, hogy nagyon jól ki van táblázva, de a pályán semmi kitáblázás nem volt, így röszkén kötöttünk ki.
Röszkén a két határ között tömve a szerb határ előtt kb 40 kocsi előttünk, fordultunk vissza Ásotthalom felé. Ott is volt sor, de 1 óra alatt átértünk.
Ha valami infóra szüksége van valakinek privátban kérdezzen, mert nem biztos, hogy visszaolvasom az egész fórumot.
#2083022013-08-05 14:08:00 Válasz a #208263. hsz-ra
Szia dtina!
Szerintem Röszke kiszámíthatatlan még így augusztus elején kifelé is, nekünk szerencsénk volt péntek este fél nyolc körül. Én javaslom nektek Ásotthalmot, csak legalább az este 7 órás zárás előtt fél órával érjetek oda, úgy dolgoznak, hogy 7-kor az utolsó kilépés történjen meg szerb és belépés magyar oldalon, így 5-10 perccel korábban zárnak. Hazafelé biztosan Ásotthalom felé fogunk menni majd.
#2083032013-08-05 14:21:01 Válasz a #208268. hsz-ra
Szia Csaba!
Igazad is lehet, bár időben is Debrecenből szerintem hosszabb a pályán, de nem sokkal, kb, 15-20 perc lehet, de nyilván haladósabbnak hat, meg nem idegesítenek a bénázók, azonban Nyíregyről már valószínű időben beljebb van az ember arra, mint a 4-47-en. Nekünk a szüleink a 47 vonalán laknak, tesómék meg Csabán, ezért megyünk arra, köszönünk és megyünk tovább.
Egyébként most nincs kint dög meleg egész kellemes, tegnap csak 31 fok volt, estétől szél, ma délelőtt nagy hullámok, ma kicsit melegebb van, de nem vészes.
Sajnos véget ért a nyaralásunk.Hazajöttünk!
Röszkénél mentünk hétfőn este 8 körül, vissza szintén Röszke kedd este 6körül.
Pár perc várakozás.
Végig bankkártyával fizettem, autópályadíj,/ Görögöknél csak euróval lehet?!/ tankolás, sehol semmi gond. Arra kell ügyelni, hogy a napi limit úgy legyen beállítva, hogy engedje az összes fizetést. Legalább napi 15 vásárlás legyen engedélyezve.
Az agyam eldurran, nem értem, miért rakják az elkészült fél autópályára azt a sok szar piros-fehér csíkos táblákat. Egyszerűen, annyira széles olyan jó minőségű az út, hogy nyugodtan lehetne sima útként, vagy akár még autóút-ként is használni. Semmi szükség nincs a 60-as korlátozásra!
De úgy látszik Szerbiában is sok a gyöpesagyú bürokrata
Intézkedő rendőrrel szerbeknél 1x, Macedónoknál 2x Görögöknél vagy 5x Ilyennel még nem találkoztunk. Egyébként félre állva a kocsiban bóbiskolva, több helyen is, ők nem mértek.
Zöld kártyát hazafelé a Macedón határnál kérték, de ahogy vettem elő és meglátta, hogy van valamilyen zöld papírom, már meg sem nézte.
Határok néhány pofátlantól eltekintve zökkenőmentes volt./ egyszerűen megelőzték a sort aztán betették a kocsi orrát és kész, vagy neki mégy vagy kénytelen vagy beengedni/
Többször tapasztaltuk, ha már kicsit hosszabb volt a sor, új kaput nyitottak.
Aki még ezután megy azoknak szép időt, jó pihenést és élményekben gazdag időtöltést kívánok!
Sziasztok.
Bár Mi még július 23-án haza érkeztünk.
Remek volt minden. Nem foglaltunk szállást előre és találtunk is egyből csak a gond annyi volt hogy kicsik voltak 4 személyre de megértették hogy család az család.
Végül Olympic Beach-en találtunk megfelelőt.
15-én Röszkénél léptünk ki késő délután kb 20 perc alatt Szerbiában robogtunk. Úgy 30 km-re a határtól kitereltek mindenkit egy parkolóba aki túl gyors volt az fizetett mi csak áthajtottunk.
Macedóniába is bejutottunk úgy 20 perc alatt de Görögországba közel 1 órába telt.
Vissza úton megint csak nem volt semmi gond a határokat letudtuk gyorsan a Magyar oldalon a munkájukat végezve ki nyittatták a csomagtartót és ennyi.
Belgrádon keresztül kontra elkerülőhöz: kerülőn mentünk el..rtuk nem kicsit nagyon, vissza viszont nem tudtam le jönni (problémázós autós + összefirkált táblák és kicsit be is néztem ) ott ahol a városba le lehet menni igy tovább kellett mennem Sid, Zágráb irányába rövid idő mulva viszont ki volt táblázva Novi Sad Budapest, kis idő múlva ismét az E-75 ön voltunk.