Sziasztok!
Hazaértünk Thassosról. Az út kb. 18 óra volt háztól házig. Odafelé a várakozás a szerbeknél egy óra, amúgy semmi! Visszafelé max 5 perces várakozások a határokon. Kivéve a magyar határt. Ott egy órát mondtak telefonon csak a mi oldalunkra, így Tompa mellett döntöttünk. Ez egy kb háromnegyed órás kitérőt jelentett, de megérte. Három autó állt előttünk.
Á! Két gyerekkel mentünk! Ne tudd meg! Vagyis nem tudom, hogy nálatok vannak- e gyerekek.... Pisilni kell, éhes vagyok, szomjas vagyok. Aztán akkor is meg kellett állni, amikor már nagyon kész voltak, kicsit mozogniuk kellett, különben egymáson vezették le. Ment a fight! Plusz a szüleim külön autóval jöttek, és ők nem tudtak gyorsan jönni. max 120- 130. Jövőre majd máshogy tervezzük ezt a részét! De Így is tuti volt!
#2101402013-09-14 11:38:29 Válasz a #209912. hsz-ra
Szia Aki!
Az idén Nei Poriban és környékén voltunk. Menetben,
azt hiszem, Szerbiában egy parkolóban beszédbe elegyedtünk Thassosra utazó családdal. Akkor keltette fel az érdeklődésemet.
A jövő évi nyaralásunkat gondoltam esetleg ott eltölteni.
Tudom, ez nem a szállás kereső oldal, ezért többen meg fognak róni, de azért szeretném megkérdezni, Ti hogyan kerestetek szállást. Egyénileg, vagy utazási irodán keresztül?
Haza jöttünk,minden simán ment.
Gázos autóval mentünk,végig kártyával tankoltunk.Makedónoknál volt a legolcsóbb a gáz 39,50denár.Szerbeknél pedig 74,90-76,90dínár között volt.
Görögországban 0.80-0.91 között mozog.
Szerbeknél volt egy kút,ahol nem fogadták el a kártyát,itt euroval fizettünk.
Egész hamar le is értünk és vissza is hamar felértünk.
Sziasztok!
Az idei, Nei pori-s nyaralás után jövőre Thassost néztük ki. a térképen sokféle alternatívát néztem.
1.Szeb-Mac- Görög-
2. Szerb-/Nisnél elkanyarodva/ Bulgária
3. Románia- Bulgária-Görög
Az első több éve bejáratott útvonal/kapuk,benzinkutak,árak/ A második Nis után ismeretlen terület. /kapuk,határállomások,benzinkutak, útminőség/ A harmadik teljesen ismeretlen /kapuk,határok,várakozások,benzinkutak, ja és az árak. Nektek mi a véleményetek,tapasztalataitok az egyes útvonalakról.Köszi a válaszokat.
Még valami:szerintetek Szabadka után épült, de még nem teljesen kész pályakapu mikortól üzemel majd, több mint két éve úgy áll ahogy.
#2104342013-09-29 18:08:05 Válasz a #210398. hsz-ra
Tegnap érkeztem haza és a 3. pontban tudok a segítségedre lenni esetleg. 20.án pénteken 17-30kor indultunk(Gyál) M5 autópályán rögtön dugó, fel se mentünk. Régi 5ösön Lajosmizséig, utána pálya. Szeged előtt át kell térni az M43ra és menni amíg tart. Makó után vissza a régi 43as-ra és Nagylakon át a határon. Rovignetta 1500forint. Arad előtt elkezdődik a Dél-Erdély autópálya és Lugos(Lugoj) előtt kb. 40km.el véget is ér. Folytatás a régi 6 sz. úton Karánsebes(Caransebes) Szörényvár(Drobeta t.Severin) irányában. Karánsebesen a Bucuresti-Orsova táblákat kell követni. Megjegyzem az út csak itt volt ócska. Szörényvár után Simian, a város végén jobbra, Maglavit-Calafat. Calafat előtti benzinkúton tank,420ft/liter(itthon404!) Átkelés az új hídon Bulgáriába 6€ hídpénz. Vidin mellett tovább, első kúton Matrica. Válts levát még itthon! 7€ helyett 10Leva 2100-1600ft. Na innentől húzós a téma. Irány Szófia-Montana. 1sz. főút ahol csodákat lehet látni,de százszor inkább mint a dögunalom Yu autópályák. Két irányból érhetsz Szófia közelébe(be nem kell menni) ha az 1est választod Montana után akkor kerülsz 60-70km.et ha a 83ast akkor szerpentin, de nagyon ott van. Amikor a körgyűrűt eléred,lámpás kereszteződés, tábla legaljára van írva,hogy Kulata természetesen ciril betűkkel! Vergődés a "nulláson" merthogy javítják, utána tökéletes autópálya csodás helyeken 60-70km. Kulata előtt 17km.el elterelés Petric felé de nem vészes. Máris az ígéret földjén vagy. Serres ,Drama,Kavala, esetleg Keramoti és Thassos. Ennyi.
Bocsánat,de átnézve egy hibát találtam.A Montana és Szófia közti út száma 81es nem 83as. Elnézést. Úgy gondolom,hogy jövőre a Kulata előtti útlezárás is meg fog szűnni!(remélem) Jövőre is erre megyek és én is Thassosra.