Idén ha mindnen jól megy mi is láthatjuk majd,azt amit egyszer már repülőről megcsodáltunk
Esetleg valaki motorbérlés árairól tud mondani infót? 80cm3 és több napra bérelnénk.
Ami még érdekelne (mivel mi busszal mennénk a szigetre)mennyi idő a komp?Zakhyntosra 1,5 óra volt de gondolom itt kicsit több idő nem?
#1227632010-01-06 16:59:06 Válasz a #122749. hsz-ra
Minike!
Én is csak biztatni tudlak, mi kétszer voltunk Kefalónián, mind motorral mind pedig kocsival is kirándultunk. Motorral lényegesen izgalmasabb a szerpentinek miatt, de mindenhova el lehetett jutni, még a legmeredekebb öbölbe is.
Lazuljál és jó tervezgetést! Ja és ahogy már korábban többször is írtam: Ithakát nem szabad kihagyni!
#1227662010-01-06 18:00:28 Válasz a #122713. hsz-ra
Szia Minike!
Mi 2008-ban nyaraltunk Kefalonián 2 hetet, tavaly is visszamentünk igaz csak egy napra, és most nyáron ismét ellátogatunk a szigetre, a kedvenc helyeinkre.
Csak ajánlani tudom, nem bulizós hely, hanem igazi pihenős-kikapcsolódós.
Nagyon változatosak a strandok... A Jón-tengeri szigeteket bejártam, strand ügyileg ez a legszebb, legjobb, legváltozatosabb és ez adta eddig a legtöbbet. Ennek ellenére Zakynthos a kedvencünk, de ha a szép strandokat száma alapján versenyeztetem a szigeteket, , Kefalonia a nyerő!
Drágaság?? Csak annyira mint Korfun...
Van 2 nagy supermarket, Lidl és Champion, jó helyen vannak és nagyon jók az árak is.
Gyros a fővárosban 2 euró, mi mindig azt ebédeltünk.
Robogót Lassiabn béreltünk 50 cc-t, ketten mentünk vele a Párommal, összesen 135 kg volt a súlyunk, és elvoltunk vele. Ha jól emlékszem 800-1000 km-ert tettünk meg összesen. A robogó 10 euro volt /nap.
A 80 cc-s Lassiban kb. 15 euró lehet.
Sziasztok
Atesz! Kitherát és Antikitherát én is nézegetem de oda egyik iroda sem szervet utat. Magán szervezésben, meg elég bonyolult eljutni oda.
Sajnos szervezett utaztatás ide még nincs.Maszek alapon kell megszervezni az egészet, egy páran már meg is tették a "hellaszosok" közül.
Mivel restanciám van Ny-Krétával kapcsolatosan,keletet bejártuk, nyugaton még egyáltalán sehol nem voltunk. Ami inspirál és a fő cél az a Szamaria-szurdok,persze más is,de ez a nejem és az én elképzelésem is,ha az itthoni helyzet és a money engedi...
Olyan aranyosak vagytok, köszönöm mindenkinek a beszámolót. Azt hiszem akkor ezzel nem lesz gond és a tapasztalatotok alapján,nincs drágaság sem, úgyhogy ez is okés...
Apropó Firkamanó, mi is gyrosmániásak vagyunk a párommal.
Már csak gyűjtögetni kell egy keveset és hozzá valami szuper ajánlat és indulhatunk is.
#1227832010-01-06 19:56:53 Válasz a #122763. hsz-ra
Sziasztok!
Én is azt hiszem hogy a 80-as robogó kb.15 euro volt naponta,de itt is több napra olcsobb,de viggyázzatok vele,mert nekünk egy picit csuszott!A kompot sajnos nem tudom csak viszonyitani tudok,mert mi mikor kefarol átmentünk zakynthosra 1.5 ora volt,ugyhogy kb. szerintem olyan 3 ora lehet!Ha valaki Ithakara megy át kompal,szerintem éredemesebb motoral átmenni,mint kocsival,mert joval olcsobb is,meg kicsi a sziget és motorral is hamar be lehet járni,de viszont szép!Én csak annyit irok,TANÁCSOLOK hogy a Myrtos beachet sennki ne hagya ki aki erre a szigetre megy!Mert szerintem,de biztos vagyok benne hogy a többi hozzászolo szerint is az egyik ,hanem a legszebb görög strand amit láttam!
Ja még egy nagyon szép strand kefán a Petani öböl,gyönyörü!De amugy szinte egész Kefalonián öblös partrészek vannak!
Valaki esetleg Thassoson volt már,mert mi idén oda szeretnénk menni?
A "Beszámolók" rovatban is olvashatsz a személyes élményekről, de a sziget leírását is megtalálod a "Leírások" rovat alatt.
Sok fotóalbum készült Thasszoszról, érdemes azokat is megnézni.
#1227992010-01-07 12:03:39 Válasz a #122742. hsz-ra
Minike!
Akkor tietek Kefalónia... Csak semmi remaj! Para szót nem is merem, csak mint egyik állam Brazilban...Tudod én mán elmúltam 40 éves, hússzal, mi még a félelemre a remajozás szót használtuk
Summa, summárum én nem a motor, gk. híve vagyok, pláne ha klímás.Nem égsz fel,nem instabil, csak szakadékban... Ha nem érsz vissza a szállásra prímán lehet benne éjszakázni,ha netán esne nem ázol el és megvéd ettől az "újfajta" napsugárzástól.Áldott jószág és egy "Atoszt"ólcson bérelhetsz,vágtázik mint a sovány malac és vissza tudsz jönni a Petánia-öböl "hajmeresztő" meredélyéből a szintre...
Szóval kérdezz ha akarsz,szívesen válaszolok, persze amire tudok.
Mit mondjak, én sem vagyok már húsz...
Most néztem meg a fotóalbumodat, hát szóhoz sem jutottam, annyira csodás képeket készítettél. Tudtam,hogy csodás ez a sziget, de ezek a képek minden képzeletemet felülmúlták. Hát ha még élőben látnám...
Ti hányszor jártatok már Kefalónián?