A szállás témához, mi a Riverben voltunk, ez a legtávolabbi studió, de már ismerve Pargát sem választanék másikat.
Nem tudom mikor aludtam olyan jól, mint ott. Remek levegõ, nyugalom, szép környezet minden adott volt.
Hogy messzebb van a nyüzsgéstõl az sem probléma, mert természetessé vált, hogy sétálni kell. De sétáltunk, nem rohantunk, nézelõdtünk, mindig találtunk olyan dolgokat, amiket addig még nem. Ennyire sehol sem tudtam kipihenni magam.
Volt egy Gazsinak elnevezett lovunk is, amit mindig meg kellett simogatni, etetni/csoda hogy még él, mert minden turista azt eteti/. Wéreb, a lábfájásról annyit, hogy a férjemnek is fájt a bokája/auto/, pont tegnap mondta, hogy azóta nem fáj. A Valtost meg kell próbálni több helyen is, a vize nagyon tiszta, de volt hogy növénymaradékot hozott ki a víz, de több patak is folyik bele, ez gondolom tõlük származik.
Ha már a részleteknél tartunk... Látom egy képen a kisvonatot a Krioneri (városi) strandnál. Erre akárhol fel lehet szállni, vagy megállói vannak, körbejár, vagy többfelé, s mi a menetdíj (hol adnak jegyet)?
A városi strandnál van az indulás, ott van egy kis bódé és ott lehet rá megvenni a jegyet.8Eur/fõ.Ez egy két órás kis túra és Ali Pasha várához megy fel.De ha jól tudom Pargát is körbejárja annyiban, hogy odafele más útvonalon megy mint visszafele.
A városi strandtól indul, csak ott lehet felszállni, 8 euro a jegy, ott van egy kis bódé, ahol jegyet lehet venni. Ali pasa várához megy fel, felejthetetlen kilátás nyílik a környékre. Végig sipolja az utat, görög zene szól -szerintem nem szabad kihagyni. Helyes fiatal lány a kisérõ aki görögül és angolul tájékoztat. A várban odajött hozzánk, megkérdezte hogy honnan jöttünk, elmesélt mindent ami érdekelt bennünket, érdeklõdött Magyarországról nagyon aranyos volt. Késöbb találkoztunk a városban mindig moslyogva köszönt. Visszafelé a vonat fél órára megállt Anthausában, ott lehet inni egy frappé, kicsit körülnézni, javaslom az ottani zöldségest, mert lényegesebben olcsóbb volt nála a gyümölcs mint Pargán. Az, hogy ez a kis település milyen csodálatos helyen fekszik az itt nem derült ki, de az utolsó napon tettünk ide egy kis gyalogtúrát, ez is felejthetetlen volt, de ezt a Valtos környékén lakóknak javaslom, mert onnan indul az út.