Szia!
Elég sokan vannak már.
A határokon aránylag hamar átjutottunk,rosszabbra számítottam.
Ma nem tudtunk fürödni,mert délelőtt borúsabb volt,délutántól meg egész estig esett az eső. és hűvös van jelenleg sajna.
Remélem hogy holnap már jobb lesz az idő.
Sziasztok! Augusztusban utazunk busszal Kefalóniába, Skalaba. A Szerb vagy Macedón határokon mi a helyzet? Kelle e útlevél, ha rajtuk keresztül megy az út és Görögország az úticél?
sziasztok. hazaérkeztünk. a szerbiai árvízből semmit sem lehet érzékelni az útvonalon, ahol a busz haladt. a határokon többnyire gyorsan átjutottunk, csak odafelé a szerb-macedón határon álltunk 1-1,5 órát.
visszafelé is majdnem mindegyiken simán átjöttünk, de az utolsón, a szerb-magyar határon mindenkit leszállítottak, és egyenként kellett odamenni a kis ablakhoz a személyivel. de még a szerb határőr is magyarul köszönt. aztán vissza a buszra, és a magyar oldalon ugyanez, leszállni és egyenként ellenőrzött mindenkit a határőr. így még nem is jártunk, vagy összeszedték a személyiket, vagy feljöttek és ott nézték végig.
a leszállásban csak annyi rossz volt, hogy hajnal 4-kor volt, és elég hűvös volt, fáztunk. de legalább megmozgattuk magunkat.
Jaj, nem értem, felhős volt az ég, de attól még jó idő volt! Bár lehet távolabb nem.
KJint voltunk 05.27-től 06.03-ig, ebben volt 1,5 nap eső, a többi napn végig strandoltunk!
És annyira éget a nap, hogy már vártuk, mikor megy rá felhő!
A víz NEM hideg! Én eléggé érzékeny vagyok erre, és voltam már aug-szept.-ben is Görögben, de azt kell mondanom, többé nem hiszek annak, aki azzal riogat, hogy ilyenkor még hideg a víz! Teljesen kellemes, sőt szinte meleg!
Addig hideg, amíg meg nem szokjuk, de az csak 1 perc! Én is úgy kezdtem, amikor megérkeztünk, hogy bokáig mentem bele, és mondtam, hogy köszi, ennyi volt! Aztán csak belemerészkedtünk, és mikor már mellkasig benne vagyunk, és a hullámokkal együtt ringatózunk, egy icipicit sem hideg! Sokan benne voltak, búvárkodtak, játszottak, vagy csak napoztak a szélén. Ne féljetek, nem gáz a víz!!!
Igyekeztünk nem megégni, ezért nem egyhuzamban strandoltunk egész napokat, hanem többször "hazamentünk", meg elmentünk enni, ill. délben naptejet használtunk, és szépen lebarnultunk az egy hét alatt.
Sziasztok, aki idén ment már Kefalónia-Killinibe!
Mikori érkezésre lehet számolni Killinibe? Azért kérdezem, mert biztos-ami biztos foglaltunk egy kikötő melletti szobát arra az éjszakára, de ez visszamondható, ha nincs értelme...
Várom már az utat, mert régóta tervezgetjük ezt a részt megnézni, -korábban már terveztük, de ismét Krétán kötöttünk ki...
Sziasztok!
Mi is hazaérkeztünk Paraliáról,május 27.-től junius 03.-ig voltunk.
Az oda és a vissza utazással nem volt gond, a határokon is aránylag jól haladtunk.
A szállásunk elég jó volt,a Renában voltunk.
Mi párszor hűvösebbnek éreztük a tengert,de nem volt vészes.Jókat lehetett úszni.
Összességében jó nyaralás volt.
Segítséget kérnék!
Szerintem nem csak minket érint a dolog, Ti hogyan oldjátok meg?
Ma átvettük az Apollon traveles beszállónkat jövő hét péntekre.
De! Azt mondták, előre láthatóan az Omega/Scorpions koncert miatt le lesz zárva a hősök tér, így az Olof Palme sétányról idulnak a buszok valószinű, de még senki nem tud semmit... még az Apollonosok sem.
Valaki mondja már meg, érthetően, emberi nyelven, akkor hol is állnak meg ilyenkor a buszok? Mi hol tudunk leparkolni ingyenesen a közelben, hogy 5 en, 2 heti cumóval ne gyalogoljunk fél napot???
köszi előre is!
Szia mi ugyan így jártunk 28 án minket is le szállitottak és egyenként kellett az ígazolványt be mutatni , aztán a vámos fel ment a buszra körülnézni ,mi is hajnali 4 -kor értünk oda ,hideg volt, mindenki álmossan fázossan 1 órát álltunk a vámon .
Üdv AGICA2!
Korábbi években mi is jártunk így. Az útvonalunk a következő volt:
Damjanich utcából,-keresztül a Dózsa Gy.úton,- be a Dvorak sétányra.
Ez vezet be az Olof Palme sétányra. A buszok a Dvorák sétány elején,-
Dózsa Gy. úthoz eső végén,- parkoltak. Oda be lehet hajtani.
Természetesen a Dózsa Gy. útról is,-legalább is jobbra, be lehet kanyarodni
a Dvorak sétányra.
Ne izgulj, el fogtok utazni
Nagyon jó nyaralást kívánok.
czoki