Néhány nappal az indulás elõtt, éppen ideje volt. Ebben a forróságban az esik jól az embernek. Görög söröcskére még nem gyúrsz? Gondolom nagyon készülsz már a tengeri herkentyûkre is. Én is edzem a gyomromat a görög finomságokra, de nekem még több, mint 10 hetem van addig, amíg eredetiben fogyaszthatom õket. Alig várom, hogy augusztus 25.-én kora reggel elfogyasszam az elsõ eredeti frappét, még a határon.
Na és itthon mibõl csinálod? Netán van rejtett tartalékod?
Egy adag frappé készítéséhez az a lábbi dolgok kellékek szükségesek
Végy egy botmixert a legközelebbi boltban és egy doboz nescafét.
Készítsél jeget ,vegyél elõ poharat és cukrot valamit tejet .
Pohárba rakjál egy teáskanál kévét, cukrot ízlés szerint , három cl vizet ,
mixeld habosra, majd jöhet a jég és ismét egy kevés víz és egy korty tej.
Ezt a frappét ízlésed szerint variálhatod a lényeg a a habosra kevert kávé ésa jég.
Mi nem indúlünk el mixer nálkül nyaralni.
Szívesen mennék, de a mai adag koffeinem már reggel meg volt. Ráadásul egy költözést készítek elõ.
Én egy harmad víz, két harmad tejjel csinálom. Inkább tejesen szeretem és gyönyörû magas habja lesz. Igaz, pár percet várni kell fogyasztás elõtt, hogy a hab külön váljon. Az õsszel már tettem be egy képet eme finomságról, természetesen a frappét és a képet is én csináltam.
Mielõtt elindulok itthonról megtöltöm a jégkocka tartót, hogy reggel ne sima kávét kelljen innunk.
Zeus!
Neked köszönhetõen, holnap jó hangulatban fog indulni a napunk. Apa kiugrik a bõrébõl, ha frappéval ébresztem.
Lehet kapni itthon instant frappét, Nestlé termék.
Én azt iszom, minden benne van, egy kis tejporral még finomabb, és persze jégkocka kell hozzá.
Amikor itthon szürcsölgetem mindég nosztalgiázok is egy kicsit. De már csak 20 nap a maival együtt és a tengerparton iszogathatom a finomságokat és persze az igazi görög ételek is jöhetnek majd!
Próbáljátok ki az instant frappét, és kíváncsian várom a véleményeteket!
Bocsi Pisti, de nekem nem jött be az instant változat, tavaly azzal készültem fel a nyaralásra. Valahogy sosem lesz olyan finom és habos mint az eredeti. Az én gyártmányom is csak hasonlít a görög változatra, de több hasonlóságot mutat, mint az a gyári valami. Sok jó terméke van a cégnek, de ez nem tartozik közéjük. De annak, aki nem érez készséget az elkészítésére, arra jó, hogy ráhangolódj a görög varázslatra. Kint úgy is csak azt fogod érezni, hogy mennyivel jobb az eredeti.
Nos sorrendben: taramosalata, melitzani saláta, gyros és az utolsó a Papoutsakia, amolyan rakott padlizsánnak nézem.
Elárulom, hogy a nagy kedvenceim a saláták, amiket "szmötyi"-nek becézünk. Sajnos itthon nem igen lehet õket venni, kint szinte az elsõ dolgunk ezek beszerzése. Reggelire nagyon finomak a kinti kenyérrel, péksütivel.
Kinti kenyér, ajaj, de jó is lenne! Drágább, de nagyságrenddel jobb!
Aki nem ismeri, majd megtudja! Nekem az a sárga bélû ízlett a legjobban, amelynél a szezámtól nem is látszott a héj.
Köszi Zeus! Sima botmixer? Na ezt kipróbálom!
(itthon én is a frappé csomagocskát használtam, de ahhoz elég a kinti keverõ gagyi utánzata is, szép habot csinál, de az egész valóban csak hasonlít az igazi frappéhoz)
Sziasztok!
Mi odakinn vettünk rázópoharat, mert mi is kia akartuk próbálni a frappé készítést és sikerült. Erre felbuzdulva gyorsan vettünk is még kettõ poharat, hátha eltörik. De a 4 év alatt nem sikerült eltörni egyet sem, pedig már a gyermekeim is maguk csinálják nyáron a frappét. A nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni, fehér kék tetõvel. Igaz felrázás után elég nehéz kinyitni. Néhány centes kis valami, néha akcióban adnak a nagy dobozos frappéhoz(por) is. Nemsokára már az eredetit ihatjuk odakinn, nagyon várom már. Üdv: Babi