#2104422013-09-29 20:02:12 Válasz a #210440. hsz-ra
Szombat Fél12 Sarti. De Nikitiben eltököltünk némi időt a Lidlben. Szerintem nem olyan vészes időben főleg,hogy már Nagylakon bukunk 1 órát amikor átmegyünk Erdélybe. Főidényben ha valamelyik határon torlódás van a Yu vonalon, ennél rosszabb is lehet. Azonkívül arcátlanul magas az autópályadíj Szerbiában. Jövőre motorral Thassos ugyanerre. Egyáltalán nem bonyolult. Egyszer sem tévedtem el és milyen buli,hogy nincs vegzáló hatóság sehol. Zöldkártya,utasbizti,cigi,pia senki nem kérdez semmit.
#2104462013-09-29 20:52:17 Válasz a #210442. hsz-ra
Igazad is van meg nincs is! Magas szerb pályadily! Hát Sarti Röszkétöl oda-vissza 30-35 euró oda vissza.Amit felsoroltál,majdnem annyi az is.Olcsó Macedon dieselt elkerülted,pedig azon lehet igazán spórolni.Az utasbizti nem rossz ha van,zelena karta,küldi a biztositó Románián-Bulgárián keresztül,több az autó fogyasztása.Falurol falura,városrol városra.Szerintem. Az viszont igaz,hogy arrafelé még egyszer sem szállitottak ki egy határon sem! Ellenben Röszkén utánam szaladt a vámos.Az okos
#2104482013-09-29 21:28:33 Válasz a #210446. hsz-ra
Nem számoltam utána, ezért most meg teszem. Magyar útdíj 3000-Ro 1500-Bg 1600 Hídpénz 1800. 1.4es Ibiza fogyasztása 5,8 lefele. Vissza: Mk Útdíj 160MKD 960ft SRB 190+730+240+330RSD=1490X3=4470Ft. Azért ennyi mert nem Röszkénél jöttem haza, hanem Hercegszántónál és Újvidék után elhagytam a pályát. 5430-7800. Röszkéig gondolom lett volna még fizetőkapu és akkor nagyjából egyenlő az útdíj. Visszafelé a fogyasztás 7,2lett. De persze nem a költségek motiváltak. 2004ben már mentem a RO-BG vonalon és látni akartam a változást.
#2104552013-09-30 12:40:41 Válasz a #210446. hsz-ra
Annyiból igazad van, hogy valóban olcsóbb az üzemanyag Macedóniában. De.. Minket az idén megállított a tetves macedon rendőr kb hajnali 3 órakor az autópálya végén. Gyerekek felébredtek, azt sem tudták mi van. Előadta hogy 150 euro be kell fizetni ticketen a tőlünk 40 km-re levő postán, majd hozzam vissza neki, mert állítólag megelőztem egy teherautót, majd inkább a 60 -as táblát mutogatta. Kiakadtam ezen a tetvedéken, mert a svájciakat meg szlovákokat nem állította meg ,pedig hasítottak ám. Játszottam a hülyét ,végül intett menjek tovább. Szóval az ilyen közjátékok miatt nem szívesen megy az ember a macedónokon keresztül.
#2104572013-09-30 14:02:34 Válasz a #210455. hsz-ra
Botocska, nálunk ugyanez történt, azzal a különbséggel, hogy minket nem engedett tovább...Szerintem ugyanott történt, hazafelé, és 120 eurot kellett befizetnünk a határnál lévő postán. Hiába magyaráztunk, hiába próbáltunk mindent, nem engedett. Csak minket, és németeket állított le.
Érdekes volt maga a lepapirozás, a hozzáállás, meg az ok is, amit valójában mi sem értettünk, állítólag nem jól soroltunk át valahol...
Kicsit el is mentem a kedvem a macedónoktól. Mi van, ha valakinek pont annyi pénze van, hogy a hazaútra elég?
Akkor hirtelen mondtam is, hogy emiatt jövőre talán más országot kéne meglátogatni, de itthon már másképp láttam a helyzetet.
Bár érthető, hogy elvette a kedvünket.
Viszont igy megtapasztaltam, hogy kártyával simán lehet fizetni minden egyes kapunál, sehol nem csesztek át, mondjuk azonnal jött róla az sms. Még olcsóbb is volt, és a bank egy fillért nem vont le érte.
#2104732013-09-30 20:23:38 Válasz a #210454. hsz-ra
Örülök ha fel tudod használni a leírtakat. Visszafele engem is vegzáltak akik Nagy Sándor utódainak képzelik magukat,csak engem a vámos. Valószínűsítem,hogy spion van a Duty-Free shopban. Szét kopogtatta a kocsit a vámos, kipakoltatott mindent stb. Csendesen kell viselni és nem megadni a sikerélményt nekik. Hercegszántón a vámos kinyittatta a csomagtartót és meglátván a Metaxákat csak annyit jegyzett meg,hogy "maguk se a szabadkai piacról jöttek" és viszlát. A szakmai szlengben"zerge által szeretett"-nek hívjuk a RO-BG vonalat, persze itt fórumbarát módon írtam. Thassosra szerintem mindenképpen ez a jó útvonal. Esetleg a Nis-Dimitrovgrád-Kalotina-Kulata, ha RO felé nem akarsz menni. De mondom az utak minősége teljesen jó Arad után, és nem kell bemenni Temesvárra sem. Találkoztam rendőrrel mindkét államalakulatban, de semmi szívózás. Igaz nem is rohantam.
#2104762013-09-30 20:59:26 Válasz a #210475. hsz-ra
Ezt még nem nevezném atrocitásnak,csak próbálkoznak. Persze apróságokkal a hátsó ülésen nehéz elviselni és erre utaznak az urak. Amíg nem volt EU tag RO és BG bizony ott is voltak nehezen magyarázható dolgok, de szerencsére elmúltak. Ez mindenképpen előnye az uniónak. Jövőre remélem a topik motoros részére tudok majd írni a tapasztalatokról!
#2104832013-10-01 07:31:07 Válasz a #210476. hsz-ra
Motorosként azt tudom ajánlani, hogy irány Trieszt, ott szépen begördülsz a komp gyomrába, aztán Igumenitszában, vagy Patraszban meg ki. És egész úton semmi atrocitás.
Aki szereti a motort,az máshogy látja azutazást motorral.Nálam egyéb kérdések is felmerülnek,dde a párom szerint ez már csak részlet kérdése
Most itthon felejtettük az én bőröndömet,vissza kellett fordulnunk Kecskemétről Párom pedig azóta azt hajtogatja,hogy motorral ez tuti nem fordulna elő....mert fel sem férne eleve semmmi féle bőrönd..
#2104982013-10-01 20:41:45 Válasz a #210483. hsz-ra
Tény,hogy kényelmes megoldás amit írsz,de én nagyrészt az utazás kedvéért is megyek nyaralni. Kompoztam eleget és autópályákon élem a hétköznapjaim legjavát 22éve. Mind másképpen szeretjük és így jó ez. Mint írtam sem a RO sem a BG hatóságokkal nem volt semmi gondom. Egyértelmű,hogy Görögország a legszabadabb hely Európában és oda eljutni mindig élmény. Kamionnal is nagy öröm ha oda szólít a fuvar.