Szeretném meg kérdezni azoktól akik jártak 2013 ban
Evzonoi – Athén - Toló útvonalon Mennyi volt tavaly az autópályadíj oda
Menyire van kész Athén-ig a pálya.
A határtól Athénig sőt a peloponészoszi félszigeten is egy darabig autopályán lehet menni folyamatosan. Természetesen vannak részek ahol még építik az autopályát de ott is két-két sávon halad a forgalom. Tehát elmondható Budapesttől a Peloponészoszi félszigetig végig autopályán megy a forgalom, leszámítva a macedon határ előtt Szerbiába azt a kb 100 km-t ahol nincs autopálya. A díjakról körül kell nézni oldalakon. Rengeteg a fizető kapu és pontos összeget nem biztos tudnak itt adni a teljes szakaszra.....
#2122242014-01-15 09:51:15 Válasz a #211770. hsz-ra
Én köszönöm az infót. Pár éve mi is Görögországba járunk nyaralni, az út közel azonos idővel tehető meg. Látom, vártatok a határokon jó sokat. Ami feltűnt, nagyon drága a görög pálya, .... irtóra sokat, sokszor kell fizetni.
Sziasztok!
Véleményem szerint az a kb. 100 Euro oda-vissza - amit pályadíjra fordít az utazó autós - utazási időben bőven megtérül. Szépen, egyenletesen haladhatunk. 300 - 400 ezer forintos nyaralásnál ( 2 fő felett ) ez az összeg bőven beletartozhat az elfogadható költség kategóriájába. (nekem sem kevés ez, de nekem megéri)
#2124332014-01-20 08:58:45 Válasz a #212280. hsz-ra
Azért ahhoz képest, hogy kis hazánkban kb. 150€ az ÉVES "matrica" nem is kevés arra a kb. 3000 km-re 100€.
Kíváncsiságból kiszámoltam:
Magyarország (200 km pályával számolva és 1 db 10 napos matricával ) 2.5 € / 100 Km
Szerbia: 2.4 € / 100 km
Macedónia: 1.6 € / 100 km ( tegyük hozzá, hogy ez olyan is)
Görögország: 6.3 € / 100 km
Annyi csalás van benne, hogy nem vontam le azt a kevés nem fizetős szakaszt az egyes országok szakaszából, vegyük úgy, hogy az adott országon "áthaladás" díját számoltam.
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy igen magas a görög autópályadíj...
Titi68 való igaz nem olcsó a görög autópálya díj, viszont ki lehet kerülni és az sem olcsó. Lehet keringeni, tájat nézni, kirándulni, csak éppen haladni nem. Lehet, én rosszul látom, de a nyolcvanas-kilencvenes évekhez képest a macedón autópálya sokat fejlődött. Jó van kb. 30 km hazafele, de azt még a Tito építette.
Azért van jó hír is. Két hete mentünk és a múlt héten jöttünk haza Görögország-ból és azt tapasztaltam, hogy átadták a Duna hidat Novi Sad és Belgrád között. Jó volt látni.
Én inkább az üzemanyag költségen hitetlenkedtem az idei nyaralással kapcsolatban. Csináltam egy előzetes számítást és nem akartam elhinni, hogy 200-230e Ft-ra jött ki. Háromszor átszámoltam, de annyi. E mellett az autópálya díj már nem mindegy?
Egyébként mostanában nem figyeltem, de Görögországban még mindig magasság szerint kategorizálnak az autópálya díjnál? Mert utoljára pár cm-el magasabbak voltunk (Fiat doblo + tetőbox), és valamelyik kapunál többet szerettek volna kérni (de nem adtam), valahol nem foglalkoztak vele.
Tud-e valaki honlapot, valamilyen anyagot arról, hogy utánfutóval közlekedésre milyen szabályok vonatkoznak Szerbia-Macedónia-Görögország útvonalon a különböző országokban?
#2124722014-01-21 08:07:22 Válasz a #212471. hsz-ra
Csináltam egy előzetes számítást és nem akartam elhinni, hogy 200-230e Ft-ra jött ki. Háromszor átszámoltam, de annyi. E mellett az autópálya díj már nem mindegy?
Ok, de hova mész nyaralni??? Annak függvényében lehet sok, de lehet kevés is....