#2047972013-06-20 15:39:08 Válasz a #204591. hsz-ra
Szia Lanita, mi kb 3 hét múlva indulunk, élek a lehetőséggel, amit felajánlottál, pár kérdesem lenne.: határokon mennyire ment gyorsan az átjutás? Ti is előre mentetek az EUS-sávban, vagy nem volt erre szükség? Macedóniában hol érdemes tankolni, ti hol tankoltatok? Kártyával fizettetek tankolásnál? Itt a fórumon az RT petrolt ajánlják, tudsz ról valamit? A sárga szupermarketben elfogadhatóak az árak? Az Iliadis House-hoz közel milyen a part? El akarunk menni majd motorral kis öblökbe, motorbérlésről van-e infód? A belgrádi elkerülő felé mentetek? Tapasztalatok?
Köszi Eduso
Gabbica.
Ha minden jól megy holnap megyünk a narancspartra. Pontosan lemérem neked a távot. Egyébként onnan lehet megismerni, hogy nagy konténer (kuka) van az út szélén.
Gabbica.
Ha minden jól megy holnap megyünk a narancspartra. Pontosan lemérem neked a távot. Egyébként onnan lehet megismerni, hogy nagy konténer (kuka) van az út szélén.
#2048262013-06-20 21:51:54 Válasz a #204782. hsz-ra
Valóban ott van egy nagy kuka valamint - ha jól emlékszem - narancssárga (?) ruhaanyag vagy valami ilyesmi lóg a fán,ahol le kell kanyarodni a földútra Legalábbis mi tuti,hogy így jutottunk el oda,így nem tévesztettük el,mert mi is azt figyeltük...ezt én is itt a fórumon olvastam
#2048402013-06-21 07:04:32 Válasz a #204797. hsz-ra
Szia Eduso!
Mi busszal mentünk, de a határon oda és vissza is max 1-1,5 órát vártunk (oda macedón részről, vissza szerb részről) tehát nem is sokat. De látva az autókat azoknak sokkal gyorsabb volt az átjutás. Busszal nekünk 17-18-óra volt az út, de szerintem autóval ez jóval rövidebb idő. Tankolásról sajnos nem tudok semmit. A szállás, ha jót néztem csak egy köpésre van a parttól és tulajdonképpen pont a központban van, nagyon jó választás. A sárga supermarketben magasabbak az árak mint itthon, de mindenből van több féle, így mi is az olcsóbbat vettük meg (de egy nyaralás alatt úgysem fogsz számolni annyira árakat). Motort a Sassos Gyrosz-os mellett tudsz bérelni (övé mindkettő), az élménybeszámolómban lévő térképen be is van jelölve a hely. Egyébként itt (a gyrosnál) magyar eladólány van és tud segíteni a kommunikációban. Az útvonaltól busz miatt nem tudok írni, de volt jobbra Belgrád, balra Belgrád így nem tudom, hogy elkerülő volt-e (szerintem autópálya volt).
A görög határon kívül nem ajánlanám, hogy előre menjetek mert gyorsan félre állítanak és lesheted mikor szólnak hozzád ! A görög határnál mi is előrementünk és ott bejött, de máshol nem kockáztatnám meg.
#2048672013-06-21 12:31:13 Válasz a #204782. hsz-ra
Gabicca nem tudjátok eltéveszteni ahogy mentek ki Sartiból azon az úton kb 7 km és pontosan arról az útról kell lekanyarodni egy hosszu egyenes földútra.ha jól emlékszem pont egy fa van az orange tábla felirat elött közvetlen,de nem tudjátok eltéveszteni.elötte van egy másik strand arra ne kanyarodjatok le menjetek tovább.Mi most jöttünk haza egy hete robogoval mentünk át max 10 perc nem több!! hihetetlenül szép!!!
#2048712013-06-21 13:32:54 Válasz a #204867. hsz-ra
Szia Chelly!
Mi gyalog mentünk el majdnem a narancspartig igaz nem tudtuk, hogy pontosan hol van. Amikor összeismerkedtünk utolsó este egyik útitárs párral és beszélgettünk a túránkról is ők mondták, hogy ott voltunk egy köpésre tőle . Így jövőre is Sartiba kell mennünk ez miatt .
Ha már a vízről beszélgettek szeretnék én is kérdezni. A kolleganőim azzal rémisztgetnek, hogy nehogy hepatitisszel jöjjünk haza...
Azon túl, hogy ne igyunk csapvizet mire vigyázzunk még?
Előre is köszönöm a válaszokat
ui: Papus apartmanról tudna valaki mondani pár szót?
#2048882013-06-21 16:31:40 Válasz a #204883. hsz-ra
A Földközi tenger melléki országok állítólag fertőzöttek Hepatitissel. Nem a csapvízzel van (vagyis inkább lehet) a gond Görögországban, hanem a tengeri herkentyűkkel és egyéb nem jól átsütött-főzött ételekkel. Állítólag a kagylók és társaik 40%-a fertőzött a Földközi tengerben.
De ez nem (csak) Görögországra, hanem a Földközi tenger környékére, Olaszországra és Horvátországra is érvényes!
A veszélyesebb változat, a B pedig csak testnedvek és vér útján terjed, ha nem cserélgeted a partnered, fogkeféd, borotvád és testékszereid másokkal, akkor valószínűleg nem vagy veszélyeztetett.
Ha ennek ellenére parázol, van még idő injekcióra ( 3 kell a életre szóló teljes védettséghez).