Azt szeretném kérdezni a gyakorlott Hellasz utazóktól, hogy ha kocsival megyünk le Paraliába, akkor a fakultatív programokra mivel érdemes elmenni, egyénileg, vagy az utazási irodákkal. Figyelembe véve a magyar nyelvű idegenvezetést, ill. a költségeket. Persze a hajós utakat kivéve, meg a Görög estet.
#2137362014-02-28 22:27:11 Válasz a #213645. hsz-ra
Közi, sokat segítettél a válaszaiddal, szerintem lesznek még kérdéseim, hisz nem szeretek úgy menni a gyerekkel, hogy sok a bizonytalan tényező. Szeretem tudni hol mire számíthatok, és mindig egyen B és C terv is.
Még egyszer köszi!
Na ugye-ugye mégse 12óra az, gondolom nem Igoumenitsa-ban volt a szállásotok hanem még ott meg kellett várni a kompot, átkompozni +1óra meg szigeten is kell egy kicsit gurulni. Gondolom úgy mész mint a Törökök (Allah velünk van! aztán tolják neki )
Voltatok idén már korfun? Átadták azt a rövid félkész szakaszt (az Igoumenitsa felé menő autópályán ott ahol még nem kellett fizetni az autópályakapunál?
#2137402014-03-01 00:02:19 Válasz a #213739. hsz-ra
Soha nem mondtam hogy Korfura értem át 12 óra alatt, hanem Igoumenitsába vagyok 12 alatt.. Csak azért nem számolom bele a Korfura érkezést, mert lehet hogy azonnal, de volt rá példa hogy több mint 7 órát vártunk a Kompra... Idén még nem voltunk, a húsvétra megyünk ki 6 napra majd ..
#2137412014-03-01 00:08:51 Válasz a #213739. hsz-ra
Gondolom úgy mész mint a Törökök (Allah velünk van! aztán tolják neki
Ahol lehet azért megyek, de nem mondanám hogy annyira száguldoznék, inkább folyamatosan haladok .Pályán 140-150 környékén de azt tartva... Úgy azért már szerintem lehet haladni, és nem én vagyok a leggyorsabb Ilyen hosszú úton kicsit lassú lenne a 120-130 között haladni.. Görögöknél meg picit rászoktam kapcsolni , az egnatia odos olyan üres, hogy sokszor 20-30 perc is eltelik , míg találkozunk egy autóval...
A "futamidő" sokszor attól függ, hogy mennyit kell várni a határokon, és feltorlódik-e a sor a fizetőkapuknál. Természetesen a netgo időben nincsen benne az ebéd, vagy a vacsora, mert azzal akár órákkal is növelhetjük az uton töltött időt. Elég ha csak két három plusz be nem tervezett megállót beiktatunk, ami egy kis töblet folyadék fogyasztásból is fakadhat, máris plusz 1 óra a növekmény.. Elég ha a nem autópályás szakaszon nagyobb a forgalom, vagy éppen mérnek a rendőrök, és máris itt a plusz újabb 1 óra. Tehát ugyan azt a távolsagot meg tudjuk, és már én is meg tettem akár 12-13 óra alatt, de volt amikor majdnem 24 óra volt a menet idő (igaz ekkor voltunk olyan "bolondok" hogy felvállaltuk egy 5 autóból álló magyar konvoj vezetését). Na egy több autós konvoj felvezetése nem semmi, mert mindig van akire várni kell.
A "futamidő" sokszor attól függ, hogy mennyit kell várni a határokon, és feltorlódik-e a sor a fizetőkapuknál. Természetesen a netgo időben nincsen benne az ebéd, vagy a vacsora, mert azzal akár órákkal is növelhetjük az uton töltött időt. Elég ha csak két három plusz be nem tervezett megállót beiktatunk, ami egy kis töblet folyadék fogyasztásból is fakadhat, máris plusz 1 óra a növekmény.. Elég ha a nem autópályás szakaszon nagyobb a forgalom, vagy éppen mérnek a rendőrök, és máris itt a plusz újabb 1 óra. Tehát ugyan azt a távolsagot meg tudjuk, és már én is meg tettem akár 12-13 óra alatt, de volt amikor majdnem 24 óra volt a menet idő (igaz ekkor voltunk olyan "bolondok" hogy felvállaltuk egy 5 autóból álló magyar konvoj vezetését). Na egy több autós konvoj felvezetése nem semmi, mert mindig van akire várni kell.
#2137482014-03-01 10:12:53 Válasz a #213744. hsz-ra
Meteora, Szaloniki, Athén ami buszos lenne, és ide gondoltam kocsival elmenni, vagy jobb autóval
Ez az a 3 hely ahova jó a busz, meg a kocsi is.. Miért? Pl Athén elég messze van, a közlekedés elég katasztrofális, parkoló nincs.. A busszal meg simán bementek, nem kell neked keresgélned a nemlétező parkolót, vagy csak jó drágán ... A busszal elvisznek a fő nevezetességekhez.. Itt kezdődik nálam a probléma, én NEM csak a kötelező látnivalókat akarom látni!! Ha beéred ezekkel akkor busz, ha nem, marad a körülményesebb autó...
Meteora Autó szerintem, mert itt is az összes kolostort látnivalót végig tudod járni, be tudsz menni Kalambakába megnézni a várost, nem vagy időhöz kötve... Visszafele meg tudtok tenni még egy kis sétát Larissában..
Saloniki.. Oda is autó , mert igaz ott sem könnyű parkolni, de a város felfedezéséhez jobb mint a busz.. SZERINTEM
#2137502014-03-01 10:18:50 Válasz a #213742. hsz-ra
Mint írtam, a 12 óra csak tavasszal, és ősszel ennyi, amikor üresek a határok és a pályák főutak.. Nyáron nekünk is több sokkal.. MI is mentünk már le konvojban, 6 autó, és csak Igoumenitsa volt Pestről 23 óra!!! Na azt soha többé.... Ez pont akkor volt, mikor a görög benzinkutasok sztrájkoltak.. Mindenki le akart beszélni minket az indulásról, mert hogy szerintük nem lesz üzemanyag..DE mi gázolajos autókkal mentünk, az meg volt minden kúton, csak benzin nem, mert ugye tudjuk a görögöknél alig van dízel személyautó.. Régen valami adózási szabály miatt nem vették az emberek. Ez mára azért már változott , egyre több a dízel...
#2137522014-03-01 10:21:58 Válasz a #213749. hsz-ra
Nem tudom valami baja van biztos fogyaszt ilyen sokat
Félre a tréfával, az asszonynak egy dízel Lupoja van egy 3L-es automata.. Na az ha akarom, akkor 2.8 -ra is le lehet vinni a fogyasztását, de akkor nem megyek vele csak max 70-90 között ... A vegyes fogyasztása most télen 3.8 , és ez a Budapesti fogyija itt a peremkerületben...