Görög zenék, elõadók
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rozinante
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
221 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38437 Üzenet linkje2007-07-27 13:53:54  Válasz a #37689. hsz-ra

Tényleg nagyon jó a srác icon_lol.gif icon_razz.gif icon_biggrin.gif
# 137
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38520 Üzenet linkje2007-07-27 22:10:31  Giorgos Tsalikis

Γιώργος Τσαλίκης /Giorgos Tsalikis/

1975-ben született Lamiában. Zenéhez való vonzódása kis korától jelen van életében.
4 évesen kezdett gitározni. 6 évesen már egy zenei csoport tagja. Több városban fellépnek Görögország szerte.
Iskolai évei alatt nagy hatással volt rá a gitár, a zene, és a költészet. Romániában tanult orvosnak. Bukarestben az Elyseé-ben lép fel elõször, és hatalmas szeretettel kezd profi karrierjéhez.

1998-ban talákozott Giannis Doulámissal aki a Sonyi Music producere. A találkozás eredménye egy maxi cd, ami júliusban jelent meg. A maxin 3 dal található, a cd címe Girogos Tsalikis, és szerzõi Κωνσταντίνος Παντζής és Πάνος Φαλάρας.
2001-ben egy újabb albummal jelent meg a Αν ήμουνα παλιόπαιδο. Ezen az albumon 12 dal található.
2002-ben egy újabb albumon dolgozik Για σένα ξενυχτάω.

2003-ban elkészül a Θέλω να ονειρεύομαι μαζί σου
cd single. Ezen található négy dal.
Katonai szolgálatból visszatérve 2004. novemberében Giorgos visszatér, és egy újabb lemezén kezd dolgozni. A Cd címe Ο τέλειος άνδρας 13 szuper dal van rajta.

2005 õszén még egy albumát adja ki πυρετός címmel. Ezen a lemezen van egy nagyon szép ballada a Στα πλήκτρα του κορμιού σου, és egy másik szép dal a Αλυσίδα..

Ez év novemberében felépett Elena Paprizouval Feverben, és hatalmas sikert arattak.

2006-ban egy élõ Cd adott ki 37 dallal, és emellett még 2 dal is rajta volt, amit a single lemezen már megjelent.
Αγάπη αχάριστη és Σα ζάχαρη ezt a két dal a rádiók is nagy sikerrel játszották.

Õ énekli az Agapi aháristi dalt, amely egy gyönyörû dal, tele érzelmekkel.

Íme néhány klipp:

https://www.youtube.com/watch?v=V-XjBV2lNbs Alisida (kicsit spanyolos beütésû klipp és dal, de nekem tetszik)

https://www.youtube.com/watch?v=uxvffjBfvQU bye bye (régi közös szám Elli Kokkinouval ) Jó!

https://www.youtube.com/watch?v=4Alrf0z9Dxg ez Kriszta egyik kedvence icon_smile.gif , tényleg jó szám, és az énekes is jó kinézetû icon_biggrin.gif

https://www.youtube.com/watch?v=l1MNYH_cPj4 Elena Paparizouval Fever

azok az izmok.. icon_smile.gif icon_smile.gif

A fordítást köszönjük szépen Krisztának!!! (én csak a szerkesztõ és a képbeillesztõ voltam)

# 138
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38726 Üzenet linkje2007-07-29 22:35:43  Anna Vissi - Live in Cyprus September 2006

Ki lehet az a kislány akivel együtt énekel Anna Vissi a 2006 ciprusi koncerten?????

Stratos: Könnyû a felelet, ha rákeresel a Youtube-on! :
Anna Vissi and Mariam Venizelou!
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=2cKsWGbmHq0

Sou to orkizomai: https://www.youtube.com/watch?v=F11ZZW5bNl4
Woman in love by mariam venizelou: https://www.youtube.com/watch?v=ywRxI9QaTbg
Mariam Venizelou: https://www.youtube.com/watch?v=GvbLGtSs64A

# 139
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38730 Üzenet linkje2007-07-30 01:23:05 

(Grartulálok Kriszta + Rekuc a Tsalikis fordításhoz!)

Ezt a kislányt még nem ismerik Görögországban.
Ez a szám, két dalnak a kevereke: "Dodeka" (Anna Vissi énekelte), és az "An mou tilefonouses" (Mihalis Hatzigianis adta elõ). Passzol egymáshoz a két dalszöveg, és a dallam, egy témaról beszél, jó hogy együtt van, jó a két dalt így, együtt hallgatni .

# 140
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38731 Üzenet linkje2007-07-30 01:45:28  Válasz a #38726. hsz-ra Előzmény #38726

Köszönöm !

Ha tudtam volna , hogy ki - akkor rá is kerestem volna ....

icon_wink.gif

# 141
Stratos
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
2693 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38752 Üzenet linkje2007-07-30 09:48:32  Re:

icon_razz.gif Szia Antero! Pedig én is a kérdésed alpján kerestem rá... icon_exclaim.gif icon_idea.gif
(Mint tudjuk, minden jó kérdésben benne rejlik a válasz!) És az alábbi kérdésedben:
Antero írta:
Ki lehet az a kislány akivel együtt énekel Anna Vissi a 2006 ciprusi koncerten?????

... rejlõ kulcs szavak: icon_arrow.gif Vissi, 2006, Cyprus...
alapján elõugrott néhány klipp, amiben egy kislánnyal énekel Vissi... innen már csak a klipp címét, vagy a hozzáfûzött szövegeket, hozzászólásokat kell csak végigolvasni... icon_wink.gif

Inkább az a kérdés, hogy Te honnét ismerted ezt...?

# 142
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38764 Üzenet linkje2007-07-30 10:37:49 

Itt is hali mindenkinek!

Látom rengeteg "új" elõadó neve és számai merülte fel, míg nem voltam itthon. Szerintem rengeteg szuper van, majd végighallgatom õket!

De én hû típus vagyok így SAKIS ROUVAS a befutó, még mindíg!
Annyira különleges és szép hangja van szintem, hogy az eszméletlen... és egyre jobb számokat csinál, bár nekem a régiek is bejönnek! Sajnos a filmje, az "ALTER EGO" még nincs kiadva DVD-n, mivel májusban volt a bemutató a mozikban és kb - azt mondták - fél év... az az november körül... hát majd megrendelem...
Amúgy sikerült megszereznem az összes hiányzó CD/DVD-t!!!
Van egy szuprer web/e-mail címem, egy szuper thessaloniki bolté. Apa és fia csinálják, a neten is lehet tõlük rendelni és Sakis két spéci CD-DVD-jét is megszerezték. Bementem, nem volt nekik, 1-2 telefon és mondták, hogy bõ fél óra múlva menjek vissza és meg is hozták!!!!!
Egyik "Single" CD-jéért bejártam fél Athént és Salonikit (kb 10-10 bolt) és végül Kateriniben a 3. helyen volt egyetlen egy darab... icon_razz.gif

Szép napot!

# 143
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38776 Üzenet linkje2007-07-30 11:08:04  Re:

Stratos írta:
icon_razz.gif Szia Antero! Pedig én is a kérdésed alpján kerestem rá... icon_exclaim.gif icon_idea.gif
(Mint tudjuk, minden jó kérdésben benne rejlik a válasz!) És az alábbi kérdésedben:
Antero írta:

... rejlõ kulcs szavak: icon_arrow.gif Vissi, 2006, Cyprus...
alapján elõugrott néhány klipp, amiben egy kislánnyal énekel Vissi... innen már csak a klipp címét, vagy a hozzáfûzött szövegeket, hozzászólásokat kell csak végigolvasni... icon_wink.gif

Inkább az a kérdés, hogy Te honnét ismerted ezt...?

Emule , DC++ ; keres : Anna Vissi Live 2006 - ezt találtam;töltöttem le

(Anna Vissi - Live in Cyprus September 2006.avi ( 871 692 800 )

Eredetileg a Kréta-i koncertet kerestem - lekéstem ; aznap este jöttem haza ..... icon_wink.gif

# 144
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38920 Üzenet linkje2007-07-31 02:05:12  Válasz a #38776. hsz-ra Előzmény #38776

Amikor a katonasagi szolgalatot toltottem Kretan, sokaig reklamoztak egy Anna Vissi koncert Limnoupolin, Chania mellett. Plakatok voltak az egesz varoson.
Anna Vissi fellepett es kiabalt a mikrofonon azt hogy "Gorogorszag egy nagy kupi!" ("Η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο μπουρδέλο!")
Igaza is volt, mert semmi nem volt jo ezen a "koncerten": A villagitas, a szinpad, a korus, a tancosok, a hangfalak, a hangszerek... utolso pillanatban kiderult hogy semmi nem mukodott! Anna Vissi enekelt "a kapella" (zene nelkul) nehany szamot, es elment.
Masnap az ujsagok csak ezzel a mondattal foglalkoztak, nem a szervezetlenseggel.
Anna Vissi Londonban el, sokszor eljon egy koncert / lemez / (regotta nem volt), vagy uj szereto miatt.
Ritkan, amikor kocsival megyek ezen az utcan a lakasa mellett, Ekali keruletben, megnezem, ha fel van kapcsolva a villany...

# 145
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39080 Üzenet linkje2007-07-31 21:07:52  Válasz a #38920. hsz-ra Előzmény #38920

Görögországot Londonra cserélni?????
Nem jó választás icon_wink.gif

# 146
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39275 Üzenet linkje2007-08-01 20:20:33  Re:

Mono írta:
Görögországot Londonra cserélni?????
Nem jó választás icon_wink.gif

Lehet hogy igazad van, Mono...

# 147
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39297 Üzenet linkje2007-08-02 01:00:59 

petros írta:
Itt is hali mindenkinek!

Látom rengeteg "új" elõadó neve és számai merülte fel, míg nem voltam itthon. Szerintem rengeteg szuper van, majd végighallgatom õket!

De én hû típus vagyok így SAKIS ROUVAS a befutó, még mindíg!
Annyira különleges és szép hangja van szintem, hogy az eszméletlen... és egyre jobb számokat csinál, bár nekem a régiek is bejönnek! Sajnos a filmje, az "ALTER EGO" még nincs kiadva DVD-n, mivel májusban volt a bemutató a mozikban és kb - azt mondták - fél év... az az november körül... hát majd megrendelem...
Amúgy sikerült megszereznem az összes hiányzó CD/DVD-t!!!
Van egy szuprer web/e-mail címem, egy szuper thessaloniki bolté. Apa és fia csinálják, a neten is lehet tõlük rendelni és Sakis két spéci CD-DVD-jét is megszerezték. Bementem, nem volt nekik, 1-2 telefon és mondták, hogy bõ fél óra múlva menjek vissza és meg is hozták!!!!!
Egyik "Single" CD-jéért bejártam fél Athént és Salonikit (kb 10-10 bolt) és végül Kateriniben a 3. helyen volt egyetlen egy darab... icon_razz.gif

Szép napot!

Sajnalom hogy meg nincs neked az "Alter Ego" DVD - majd szolok neked ha latom a boltban, akar Novemberben is, nem fogom elfelejteni.
Jobban szeretem a szamokat amiket Stefanos Korkolis irt neki. Lehet erezni a kulombseget, szerintem.
A kepen lathato Sakis Rouvas, meg a baratnoje, Katja Zigouli - "Playmate of the year" nyertes - nem emlekszem melyik evben.

# 148
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39314 Üzenet linkje2007-08-02 09:02:18  Válasz a #39297. hsz-ra Előzmény #39297

Köszi Lentaris!
Mindenképpen megszerzem a filmet és köszi elõre is "figyelemmel tartást" icon_smile.gif
Amúgy az Euroviziós dalával fogott meg Sakis, azóta már minden CD-je és DVD-je megvan. Még remixei is!
Szerimtem olyan iszonyatosan gyönyörû hangja van - ha lehet ilyet mondani - hogy szinte borsózik a hátam, amikor a lírai dalait hallgatom.
Pont az tetszik a "munkásságában", hogy mindenféle stílust kever. Vannak kifogásolható szinvonalú dalai, de ez nem a hangjántól van icon_razz.gif Bár tény hogy a balladák állnak legjobban neki. Szóval valami miatt Õ és Görögország egyet jelent számomra! Az egyik legnagyobb élményem az volt, mikor Athénban egyedül autóztam és böböltek Sakis számai... És talán még el is mentem olyan hely, autó, stb melett, ahol õ ott volt icon_smile.gif sosem tudni icon_lol.gif hisz Athén elég nagy város icon_cool.gif Remélem, még sokszor lesz hasonló "kombinációban" részem icon_smile.gif
Viszont azt megköszönném, ha hallasz, olvasol valami új infót vele kapcsolatban, írd meg pár szóban, kérlek. A neten egyfolytában figyelem az "életeét", de angol nyelven nem sok "news" van róla, föleg nem igazán "update" icon_confused.gif

Efharisto para poli!

# 149
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39495 Üzenet linkje2007-08-02 23:05:15 

Petros,

valamiért megértem a rajongásodat, tényleg nagyon jó hangja van Sakis Rouvasnak+jó elõadó is.
Szerintem ez az alter egos stílus nagyon jól áll neki és jók a számai. A régebbiek sem rosszak, de ezek nagyon komolyak icon_smile.gif icon_smile.gif

Angolul sajnos nem sok hír van a görög sztárokról, de majd Lentaris beszámol nekünk vmi érdekességgel... icon_smile.gif

# 150
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39497 Üzenet linkje2007-08-02 23:09:04 

Hét ebben én is bízom... icon_redface.gif
A Nemzetközi "piacon" a Bon Jovi, délen Sakis Rouvas - FOREVER icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió