Tények, események, érdekességek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133263 Üzenet linkje2010-05-06 11:21:56 

Azért bemásolok egy optimistább cikket is! icon_cool.gif icon_biggrin.gif
NyitólapHírek A magyar turistákat nem ijeszti el a görög válság!
Krónika Rovó Attila - 2010.05.05. 18:44
Nincs jele a válságnak az utazási irodáknál - mondta Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezetője, az Utazásszervezők Egyesületének alelnöke. Hozzátette: olyan természeti adottságai vannak az országnak, olyan nagy a kereslet a görögországi szálláshelyek iránt, hogy egyelőre nem adnak kedvezményt a görög szállodások.
Egészen máshogy látja egy kisebb utazási iroda, az Aeolus regionális vezetője, Hajnalova Katarina. Szerinte a görög partnerek mindenképpen engedékenyebbek. A szakértő ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy most holtidőszak van, az előfoglalásoknak vége, last minute utak pedig még nincsenek. Mindenesetre ő bízik abban, a görögök pár hét alatt összeszedik magukat, és jelzik a világnak, hogy igenis várják a vendégeket, várják a turistákat. Ők ebből élnek, más lehetőségük nincs is.
Abban egyetért a két utazási irodavezető, hogy a kereslet nem változott. a magyarokat nem ijesztik el a hírek. A szakértők egyébként azt mondják, hogy a görög nyaralóhelyeken, szigeteken élő kollégáik szerint a gazdasági válságnak, sztrájkoknak, összecsapásoknak ott semmi nyomuk.

# 137
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133266 Üzenet linkje2010-05-06 11:54:16 

Triznyák, Atosz, Gégé,
látjátok csak nem olyan rossz ott a vezetési stílus. (és nem keverem össze semmi más országgal icon_smile.gif ) Én szeretek görögbe vezetni, nekem ez valahogy nagyon "fekszik". (az egyik közel-keleti országban az idegen vezető azzal kezdte a reptéren, hogy nehogy eszébe jusson valakinek autót bérelni! csakis fakultatív utak!nekünk akkor már le volt foglalva az autó icon_smile.gif pedig az ő vezetési stílusuk is igen messze áll a miénktől) szóval nekem bejön az ő mentalitásuk, és itthon ha veled szemben szabálytalankodik valaki, a fejét leordítjuk, anyázunk, hülyézünk. Itt ezt egyáltalán nem tapasztaltam. (vagy csak nem értettem icon_smile.gif

# 138
Soldiergirl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133273 Üzenet linkje2010-05-06 12:19:08 

Sziasztok Mindenkinek!

Némi verselés, némi lélek érintés, hogy ne csak a zavargásokról, válságról beszéljünk.
" A tenger a megtestesült érzelem! Szeret, gyűlöl és sír. Fittyet hány minden próbálkozásnak, mikor szavakkal akarják fogságba ejteni, leráz minden béklyót. Bármennyit beszélj is róla, mindig lesz valami, ami kimarad, mert a tenger maga a csoda, a szerelem, a világ. Akit egyszer rabul ejt, azt többé nem engedi el".
Szép napot mindenkinek
Katonalány

# 139
Soldiergirl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133279 Üzenet linkje2010-05-06 12:47:57  Válasz a #133137. hsz-ra Előzmény #133137

Szia!

Ez egy nagyon klassz katona nóta. 9 évig, amíg a Petőfi laktanyában dolgoztam, a díszelgő srácok naponta kb. 20x meneteltek el az ablakom előtt, ezt a nótát üvöltve. A másik a 32-es baka vagyok én c. nóta volt, azt is imádom icon_smile.gif
Szép napot
Katonalány

# 140
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133282 Üzenet linkje2010-05-06 12:54:33  Válasz a #133266. hsz-ra Előzmény #133266

Nem értek veled egyet. Borzasztóan vezetnek a görögök icon_sad.gif
# 141
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133283 Üzenet linkje2010-05-06 12:56:54  Válasz a #133282. hsz-ra Előzmény #133282

nem, nem, nem is kell velem egyet érteni icon_smile.gif végül is itt mindenki a saját tapasztalatáról ír! icon_smile.gif csak én ezt tapasztaltam.... icon_cool.gif
# 142
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133285 Üzenet linkje2010-05-06 13:22:58  Válasz a #133283. hsz-ra Előzmény #133283

Szerintem sincs baj a görög sofőrőkkel. Vannak viszont helyi iratlan szabályok, amiket kell ismerni és betartani, pld, hogy kétsávos úton a lassabban haladónak le kell húzódni a leálló sávba és elengedni, aki gyorsabban megy. Ha nincs leálló sáv, akkor is le kell húzódni, amennyire lehet, ilyenkor az út közepén (a felezővonalon) is lehet előzni az így létrehozott harmadik sávban, mert a szembejövő is lehúzódik. Nálunk ez szentséggyalázás lenne, de tény hogy sokal jobban lehet így haladni és kevés a baleset.
# 143
Gabrilosz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133287 Üzenet linkje2010-05-06 13:37:25  Válasz a #133285. hsz-ra Előzmény #133285

Igen, ez egyébként már Szerbiában is így van az autóutakon. Először nem értettem mikor busszal mentünk hogy mi a fészkes fenének megy ez a busz végig a lelállósávban icon_biggrin.gif Aztán mikor kocsival mentem megértettem icon_biggrin.gif
Egyébként a görögök nem azért dudálnak amiért mi általában, hanem figyelmeztet pl. ha ki akarsz kanyarodni egy főútra, hogy JÖVÖK!!! icon_biggrin.gif
Jó fejek amúgy mind egytől egyig.

# 144
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133373 Üzenet linkje2010-05-06 20:33:57 

A görög vezetési stílus szerintem az "Általános tapasztalatok" topikba tartozik és nem ide. Én is írnék hozzá, de majd oda, mert itt a hírekre összpontosítunk.
# 145
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133384 Üzenet linkje2010-05-06 21:34:06 

Én két helyen nem szeretek vezetni. Budapesten és Olaszország egész területén.
A férjem szerint, Görögországban vagyok igazán elememben. Ott fel tudom venni a ritmust, és az agresszió teljes hiányával, igazán agresszív vagyok egy-egy kereszteződésben. icon_redface.gif
Ebből is látszik, hogy nem csak a nyaralásról szól számomra Görögország. icon_smile.gif

# 146
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133411 Üzenet linkje2010-05-07 09:30:18  Válasz a #133384. hsz-ra Előzmény #133384

Ahogy olvasgatom a véleményeket, mindenkinél más a verzió a görögök vezetési stílusával kapcsolatban.Nagyon nehéz,de nem csak ebben a topikban a közös nevező megtalálása.Mindenki más és mindenki a saját véleményét érzi reálisabbnak. Kevés az "egyhúronpendülés"... Az örök igazság mindig elő fog jönni: minden relatív,minden viszonylagos.Mindendhol az együttértés csak látszólagos,mindenki más és ugyan így a vélemények is többségében különböznek és fognak is.De így van ez jól 'hisz nem egy kaptafára készültünk,na még az a jó... icon_smile.gif icon_exclaim.gif
Milyen lenne a belterjesség... icon_rolleyes.gif

Arrivederci. icon_wink.gif

# 147
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133419 Üzenet linkje2010-05-07 10:23:18  Válasz a #133411. hsz-ra Előzmény #133411

Igazad lehet, mert ezzel meg én nem tudok egyetérteni. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_wink.gif

Szerintem többségében közel ugyanazt mondtuk, csak ki-ki a saját szavaival. icon_smile.gif

# 148
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133424 Üzenet linkje2010-05-07 11:10:33  Válasz a #133419. hsz-ra Előzmény #133419

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Most mán csak közös szavakat kéne használni.Nehéz lesz.

Azé az Einstein relativitás elméletét, azt azé nem változtatjuk meg.OK? icon_biggrin.gif

Vagy megpróbáljuk?Képzed mennyi suska lenne...Nyugodtan flangálhatnánk
még görögbe is... icon_biggrin.gif ...mit számítana az euró ára,meg minden.

Szóval a véleményem ennek dacára marad a régi. icon_confused.gif

# 149
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133446 Üzenet linkje2010-05-07 13:06:57 

Szerintem két csoport van:
1 - a tehetséges és/vagy rutinos vezető
2 - a "nem annyira" tehetséges...

Az első csoportba tartozók bárhol nyugodtan vezetnek felveszik illetve megpróbálják felvenni az adott hely ritmusát, szokásait, stb...
A második csoportnak meg egy mezei századrendű műúton is gondot okoz a vezetés...
Na jó tudom, nem minden ennyire fehér vagy fekete... van szórás és valamiféle "átfedés" is talán.
De aki ilyen dolgokon fennakad (vezetési stílus és hasonlók) ne közlekedjen autóval, maximum taxival, busszal, repülővel, trolival... icon_wink.gif

# 150
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135178 Üzenet linkje2010-05-20 16:02:25 

A görög közlekedési szakszervezetek 24 órás sztrájkot hirdettek május 20-ára, tiltakozásul a kormány megszorításai, a közalkalmazottak bércsökkentése és a nyugdíjrendszer szigorításai miatt.
Egy napra a teljes tömegközlekedés leállt Görögországban: nem járnak a vonatok és a belföldi repülőjáratok sem. A nagyvárosokban nem közlekednek a buszok, villamosok, trolik és a metró. Az athéni nemzetközi repülőtér ugyan üzemel, de a nemzeti légitársaság járatait nem indítják. A tenger is csendes: nem vonják fel a horgot a kompok és tengerjárók sem.
A munkavállalók érdekképviseletei több ezer embert hívtak a parlament elé, ugyanoda, ahonnan a legutóbbi, tragikus következményekkel járó demonstrációk elindultak. A mostani sztrájk idén már a hatodik. A szakszervezetek eltökéltek abban, hogy megakadályozzák a kormányt a nyugdíjszigorítások júniusi bevezetésében.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 9 10 11 ... 15 16 17   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu