#1199592009-10-21 15:54:52 Válasz a #119856. hsz-ra
Szia Szanna!
Én ugyan nem jártam még Milánóban, de találtam egy honlapot amin rajta vannak a látnivalók és sok más információ is a várossal kapcsolatban. Nézd meg, így szerintem könnyebben el tudod dönteni, hogy mit szeretnél megnézni ott.
3 napos programunk:
Első nap:
- Reptér => SZIH (http://www.szih-roma.com/)
- Szent Péter tér Eljutás: Metró: A vonal: Cipro állomás. Busz: Terminitől: 64. A Colosseumtól: 5 perc gyaloglás a Piazza Venezia felé, majd 64-es busz. A Trasteverétől: 23-as busz.
- Szent Péter bazilika (ingyenes, K-V: 9-19, H: zárva)
- Szent Péter bazilika kupolája (7 Eur, K-V: 9-19, H: zárva)
- Angyalvár (bemenni nem érdemes, 8 Eur) Eljutás: Metró: A vonal: Lepanto állomás. Busz: 23, 46, 64, 87, 280, 492, 926
- Vatikáni múzeumok (Péntek este: 7-11, csak netes foglalással, 18 Eur)
Második nap:
- Piazza Venezia tér Eljutás: A Piazza Venezia nagy, zsúfolt tömegközlekedési csomópont, szinte minden buszjárat megáll itt (pl. a 40-es).
- Viktor Emánuel emlékmű (lifttel a tetejére, 7 Eur, szép kilátás)
- Colosseum (8:30-6:30) RP 1. (= Roma Pass kártya 1. ingyenes belépője) Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló. Busz: a Terminitől, vagy a Vatikántól 64-es a Piazza Venezia megállóig, a buszmegállótól 5 perc gyaloglás a Colosseum. A Trasteverétől 8-as villamos a Largo Argentina megállóig, majd 87-es busz.
- Forum Románum (8:30-6:30) RP 1. Eljutás: Metró: B vonal: Circo Massimo megálló.
- Palatinus domb ((8:30-6:30) RP 1. Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló. Vagy elérhető 5 perc gyaloglással a Piazza Veneziától.
- Piazza Navona tér Eljutás: Buszjáratok: 62, 64, 70, 81, 87, 115, 116, 186, 492, 628. Villamos: 8-as.
- Pantheon (ingyenes, H-Sz: 9-18, V: 9-13) Eljutás: Busz: 62-es, 64-es, vagy 492-es a Largo Argentina megállóig. A Trasteverétől a hídon átkelés után 5 perc gyaloglás.
- Trevi kút (116-os kicsi busz) Eljutás: A metróvonal: Spagna, Barberini állomások, némi gyaloglással. Buszjáratok: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116, 119, 175, 492, 630: Via del Tritone megálló.
- Trastevere városrész Eljutás: A Pantheontól, a hídon átkelés után 5 perc gyaloglás. Busz: A Terminitől: 64-es, vagy 492-es: Largo Argentina megállóig, majd 8-as villamos: Viale Trastevere megállóig. A Vatikántól: 23-as busz a Piazza G. Belli megállóig.
Harmadik nap:
- Spanyol lépcső (M piros Spagna) Eljutás: A spanyol lépcső gyalog közel található a Trevi-kúthoz. Metró: A-vonal: Spagna megálló. Busz: Terminitől: 175, 492 a Via del Tritone megállóig. A Vatikántól: 62-es busz a Via del Tritone megállóig. A Trasteverétől: 8-as villamossal a Largo Argentina megállóig, majd 62-es busszal a Via del Tritone megállóig.
- Popolo tér (M piros Piazza del Populo), Eljutás: Metró: A vonal: Flaminio állomás.
- Pincio
- Galéria Borghese (13-15, időpontfoglalással), RP 2. Eljutás: Metró: A vonal: Flamino állomás (gyaloglással). Buszjáratok: 88, 95, 490, 495, 49. Villamosjáratok: 2, 3, 19.
- SZIH, reptér
A program összeállításában nagy segítséget kaptam Szepevatól, melyet ezúton is köszönök.
#1212242009-11-08 19:59:42 Válasz a #121205. hsz-ra
Szia Firkamano!
Sajnos közvetlen eljutási lehetőség a Bergamo reptérről a Malpensára nincs. Autóbusszal lehet elmenni Milánóba (a megálló a repülőtér előtt) és onnan vagy autóbusszal, (ha jól tudom 8 euro), vagy vonattal lehet visszamenni a Malpensára. Taxi is elvisz, de nagyon sokba kerül! Úgy rémlik, hogy a Wizz-nek van valami szolgáltatása, hogy bevigyen Milánóba, de ezt meg kellene pontosan érdeklődni.
#1212282009-11-08 21:33:13 Válasz a #121224. hsz-ra
Szia Zeusz lánya!
Nagyon köszönöm.
Ez nem jó hír.
Ugyanis január 23-ára (ha jól emlékszem) kinéztem wizzairrel 4000 Fto-os jegyet, és lenne 3 óra hogy a másik reptérről easyjet gépe elinduljon Athénba.
Elvileg ha Milánó kp-ot érintenénk akkor elérnénk a gépet, de nem merek kockáztatni, mi van ha késik a busz vagy többet áll Milánóban, vagy a a másik busz elérésével van gond, szóval ez olyan sok tényező, hogy csak a közvetlen járat jöhetett volna szóba arra a napra.
Azt meg tudja mondani valaki, hogy vajon Olaszországban a szállásoknál a szállásdíjon felül mi az, amit még külön kell fizetni? Pl. ágynemű, törölköző, takarítás?
Vagy hogy kell-e egyáltalán, vagy esetleg itt sem kell semmit, mert benne van az árban? És ha kell, akkor fix összeg, vagy szálláshelyenként változó?
#1213092009-11-10 17:53:03 Válasz a #121306. hsz-ra
Hát úgylátszik ezt a megoldást most hanyagolom.
Én a booking.com-on szoktam szállást foglalni, ha városlátogatást szervezek.
Ott még nem láttam, hogy külön ktg-et számolnának fel.
Talán ez jó megoldás annak érdekében, hogy elkerüld a plussz ktg-et.
Egyébként meg nem értem, hogy az olaszok miért csinálják ezt.
Nem tudnak beleolvadni az európai szokásokba? Ha Görögo-ban nem kell ilyenekért fizetni, és adnak ágyneműhuzatot, na meg még olcsóbbak is sokkal, akkor mit izélnek az olaszok??
#1213302009-11-11 08:41:38 Válasz a #121280. hsz-ra
Helló!
Ha külön költségek vannak, akkor fel szokták tűntetni az ajánlatban. Én a héten megyek Velencébe. Nekünk nem kellett sem kauciót, sem egyebet külön fizetni. Igaz, szállodában leszünk elhelyezve.
Sajnos az olaszok nem túl korrektek. Magas a szállások ára, de ők még rátesznek egy lapáttal. Nem egy ajánlatban olvastam, hogy pofátlanul megsarcolnak a rezsi költséggel is. Az is jellemző, hogy a fiataloktól magasabb kauciót kérnek. Ez minimum a duplája az eredeti összegnek.
Van aki jól tud angolul? Én németes vagyok, az angolból csak az alapot értem meg, így a leírásukból sajnos nem mindent értek.
Aki jól tud angolul leírná nekem, mit írnak pontosan? Hátha írnak valamit a mellékköltségekről.
Kaució nálunk nem volt, itt az egész összeget előre ki kellett fizetni, különben nincs foglalás, de legalább ez már le van tudva. Csak azért kérdezem a mellékköltséget, mert akkor már úgy néz ki, hogy a szállás ki van fizetve, tehát nem úgy fogok logikusan pénzt vinni magammal, hogy akkor még a szállás árának a felét a mellékköltségekre viszem.
Az pedig problémát vethetne fel, ha viszünk X költőpénzt, aztán még bejelentik az utolsó napon, hogy jövünk még 100 Euro-val a takarításért és az ágyneműért :-S. (mikor már nincs is nálunk elég pénz).
#1213912009-11-12 13:21:07 Válasz a #121384. hsz-ra
Christine!
A honlapjukat olvasva nem találtam extra költséget, csak késői bejelentkezés esetén:
Check in from 01pm to 08pm, only by appointment – bejelentkezés 13:00-20:00 között, csak megállapodás szerint
Check out before 10.30am – kijelentkezés délelőtt 10:30 előtt
Check in after 08pm extra fee of eur 30 per room – 20:00 óra után történő bejelentkezés esetén plusz 30 EUR/szoba fizetendő
Ha mást is kérsz lefordítani, írd meg.
Szia
Bottakati
#1214432009-11-13 11:49:53 Válasz a #121391. hsz-ra
Szia!
Igen, ezt én is láttam, ezt még értettem is. Ennek ellenére köszönöm, hogy megírtad! Ezzel nem lesz gond.
Bízom benne, hogy nem lesznek plusz költségek, mert nem lenne fair tőlük, ha pl. takarításért, ágyneműért pénzt kérnek holott ez nem tüntették fel sehol...
Már alig várom . Meglepetés lesz a páromnak De még elég messze van...