Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205259 Üzenet linkje2013-06-26 12:55:12  Válasz a #205227. hsz-ra

Szia! Köszönöm a jókívánságot! Budapesten dolgozom icon_biggrin.gif , és Bicskén lakom. icon_wink.gif
Szép napot! Üdv. Éva

# 137
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205801 Üzenet linkje2013-07-02 19:33:27 

Sziasztok!
Görög napok a Lidl-ben 07.04-07.10 között. Mazsolabor, görög joghurt és egyéb finomságok icon_razz.gif

# 138
Lajszer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206001 Üzenet linkje2013-07-06 01:19:03  Görög írás

Üdv mindenkinek!
Keresnék egy segítőkész személyt, aki tud görögül és leírna nekem görögül egy nevet és átküldené e-mailben, Word-ben, képként nekem mindegy!
Aki tud segíteni kérem írjon:
kraftwerk88@gmail.com
Laci

# 139
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206570 Üzenet linkje2013-07-12 14:59:55 

Szóval az én tapasztalatom (mondhatni gyakorlatom) hűtőtáska ügyben:
Ahogy Kónyu is írja, nyers húsfélét semmi szín alatt sem szabad vinni szerintem sem hűtőtáskában. De...
Én is mindig viszek valami készre főtt vagy sütött kaját margarinos dobozokba rakva "jégkockára" fagyasztva. Mint pl. brassói, pöri, dinsztelt káposzta káposztás kockához, bolognai ragu stb., kb. 3-4 napra valót.
Ezekhez vagy egy zacskó rizst, vagy egy-egy adag tésztát főzők ki, ami azt hiszem nem egy túlságosan hosszadalmas, izzasztó, megterhelő feladat.
Egyébként ezen kívül is általában a felvágott, vagy szalámi féléket is lefagyasztott állapotban rakom a hűtőtáskába.
Jól szokták bírni az utat, éppen csak elkezd kiolvadni, mire odaérünk. Először mindig a gyorsabban romlókat esszük meg (bolognai, pöri), aztán a többit. Sose volt még semmi bajunk.
Természetesen azután mi is tavernázunk, gyrosozunk... nagyon szeretjük! icon_smile.gif
De sokan vagyunk akinek szűkös a költőpénzre szánt kerete, és ha ezzel a néhány nap hazaival megspórolunk akárcsak 40-60 eurót, akkor azt máris pl. kirándulásra, vagy bármi egyébre költhetjük.
Hát... mi így szoktuk.

# 140
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206571 Üzenet linkje2013-07-12 15:36:59  Válasz a #206570. hsz-ra Előzmény #206570

Értem én a spórolást, azt teszem egész évben, de ha egy brassóit mondjuk 2 főre sertésszűzből készítek el, ahogy illik, abból 2x biztos megkajálok egy gyrososnál, ha meg beleszagolok és necces, biztos nem gondolkodom, hogy talán még jó lesz, max fosok tőle 2 napot, akkor meg megy a macskáknak...hoppá, akkor már nemhogy nem spóroltam, de leginkább pazaroltam icon_smile.gif Na ehhez én már öreg vagyok, nem főzőcskézünk elutazás előtt 2 napig, nem dobozolunk, mint Tóték, nem izgulunk az úton, hogy ki ne boruljon az olvadt hús és ne folyjon szét a húslé a csomagtérben a sofőrök anyázása közepette, nem csorgatjuk a nyálunk a sétálóutcán, hogy majd az apartmanban megszagoljuk, mi van a legsz@rabb állapotban, aztán azt meg kell enni az utolsó falatig, hanem elmegyünk nyaralni az egész évi spórolgatás után, és elzabáljuk a pénzünket icon_smile.gif
És nyugodtak vagyunk, mert nem kell izgulnunk amiatt, hogy mi rohad ránk legelőbb icon_smile.gif
Persze első utazásnál elmegy a próbálkozás, de minél előbb hagyja abba az ember, annál jobban jár, ha utánaszámol, még anyagilag is!! Azt a verziót már nem is említettem, hogy ha tavernára vagy ne adj Isten még egy gyrosra is kevés pénzzel megyünk Görögországra, akkor ott a halpiac vagy a hentes, esetleg a bolt, ahol megvehetsz mindenfélét!
Csak könyörgöm, a hűtőtáskázásról szokjunk már le icon_smile.gif

# 141
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206575 Üzenet linkje2013-07-12 16:24:05  Re:

O.K. Kónyu. Ez a te álláspontod. icon_smile.gif
Szerintem pedig a kicsorgó húslé, és a necchálós krumpli szállítók és te közötted én vagyok az "arany középút".icon_smile.gif Utazás előtt nem állok két napig a konyhában, mert az utazást megelőzően akár 2-3 héttel is, amikor ezeket az ételeket készítem két adaggal többet főzök, és azonnal lefagyasztom. Bevallom, még sosem készítettem brassóit sertésszűzből icon_redface.gif, (de jó, akkor ne is nevezzük brassóinak, csak valamiféle sülthúsnak). Eddig még nem rohadt ránk semmi, és isten bizony nem is volt hasmenésünk (finoman szólva, csak mert én mégiscsak nő vagyok).icon_smile.gif
Mindez persze nem zárja ki azt sem, hogy odaérkezésünkkor egy gyros-szal nyissunk és estére együk a hazait.
Mi is nagyon szívesen megyünk tavernába, és nem csak gyrost enni. Sok mindent kipróbáltunk már, és ki is fogunk.
Csak azért írom mindezt mert nem csak fekete vagy fehér van (valaki elviszi a Lehel piacot, van aki meg inkább semmit) én szerintem a "kis szürke" vagyok, és amíg van rá lehetőség maradok is. icon_smile.gif
Ezzel együtt tisztelem az álláspontod, és az itteni segítőkészséged! Remélem megbocsátod a makacsságom, és sosem kerülünk az Apollonnál egy buszra, mert akkor nekem végem! icon_lol.gif icon_lol.gif

# 142
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206576 Üzenet linkje2013-07-12 16:33:33  Válasz a #206575. hsz-ra Előzmény #206575

Kérdem Én,mi abba nyaralás,ha ugyanazt csinálja az ember mint itthon?
Én azért megyek (mentem) apartmanba,hogy szabadabb legyek,de attól még nem főzőcskézek minden nap.
Megette a fene azt a nyaralást akkor!

# 143
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206577 Üzenet linkje2013-07-12 16:43:57 

Sziasztok!
Mi sem vagyunk azok a tipikus kajacipelősek...maximum egy kis felvágott, hogy legyen szendvicsbe való. Ha egy hétig nyaralok (általában csak egy hét jön össze a párom szabadsága miatt), akkor eszem ágában sincs főzni, ráadásul én olyan hülye vagyok, hogy ha már ott vagyok, akkor egyszerűen képtelen lennék az itthoni kaját enni, muszáj az ottani ételeket kóstolgatnom. És nem azért mert sznob vagyok, vagy nem jobb lenne spórolni rajta, de ha egyszer egy évben eljutunk, akkor már szeretném élvezni az ottani dolgokat, legyen az étel, kirándulás, strandolás, bármi.

No de majd jön erre valaki, aki elmondja, hogy mi a túrót tudunk ezen csámcsogni, minden ember más, mindenki másképp szereti. icon_smile.gif

# 144
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206578 Üzenet linkje2013-07-12 16:45:59  Re:

cserrobi írta:
Kérdem Én,mi abba nyaralás,ha ugyanazt csinálja az ember mint itthon?
Én azért megyek (mentem) apartmanba,hogy szabadabb legyek,de attól még nem főzőcskézek minden nap.
Megette a fene azt a nyaralást akkor!

Egyrészt: mint már említettem én sem főzőcskézek minden nap.
Másrészt: ha valakinek 25 dkg tészta, vagy egy zacskós rizs kifőzése (10 perc) főzőcskézésnek számít.... icon_rolleyes.gif Nem sokkal több, mint egy tea, vagy kávé megfőzése.
De hát én nem is akarok senkit meggyőzni, hogy ez a jó, így kell csinálni! icon_rolleyes.gif icon_smile.gif
De lehet így is, és hidd el, hogy nagyon nagyon jó nyaralásokon vagyok túl. Tavernákkal, kávézókkal...és csodálatos kirándulásokkal!!! icon_smile.gif

# 145
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206579 Üzenet linkje2013-07-12 16:49:47 

Kedves Messinia!
Mennyire igazad van,és lehetőleg ezt az erényedet tartsd is meg.
Az ember akkor mennyen el nyaralni ha pihenni és kényeztetni akarja magát.
Ha nem telik rá,akkor inkább kihagynék egy évet és elmennék mikor mindent megtehetek.
Mert ha a nejem megkíván egyszerre 10 gombóc fagyit,akkor Én biztos nem fogom neki azt mondani,de drágám tudod hogy ezt nem tehetjük meg,és elküldöm föl az apartmanba izzadni a tűzhely mellé.
Hát ezt Én biztos nem fogom megcsinálni,inkább nem megyek el.
De remélem ez a dolog nem fenyeget.
Különben meg egész évben én kedveskedek az vendégeknek,így elvárom hogy egy évbe 4 hetet engem kényeztessenek.!

# 146
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206581 Üzenet linkje2013-07-12 16:51:06  Re:

pévi írta:

Másrészt: ha valakinek 25 dkg tészta, vagy egy zacskós rizs kifőzése (10 perc) főzőcskézésnek számít...

Ugye ezt Te sem hiszed el? Valamit értek a dologhoz!

# 147
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206583 Üzenet linkje2013-07-12 16:58:21  Válasz a #206579. hsz-ra Előzmény #206579

Robi, ezek az erényeim nem fognak megváltozni, sőt a páromnak sem remélem. icon_smile.gif Ő detto ilyen beállítottságú mint Te (tudod egy a szakmátok icon_smile.gif ), szeret kényeztetni nyaraláskor, soha nem mondaná, hogy nem kaphatok meg valamit, hála Istennek. icon_smile.gif
De az év egyéb szakaszában mondjuk mi nem nagyon járunk sehová..ilyenkor bepótoljuk úgymond. icon_smile.gif

Egyszer főztem kint egy bolognai-szerű tésztát (hús nélkül), azon a kis hülye rezsón főtt egy csomó ideig, ráadásul a nagyja a kukában kötött ki, mert ugye mégsem kivántam én azt annyira...na akkor fogadtam meg, hogy soha többet főzőcske. Elvett legalább egy órát a strandolásomból! icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

# 148
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206584 Üzenet linkje2013-07-12 17:02:32  Re:

Messinia írta:

Egyszer főztem kint egy bolognai-szerű tésztát (hús nélkül), azon a kis hülye rezsón főtt egy csomó ideig,

Na,ezért írtam amit írtam Pévi-nek! Ne csak a főzési időt nézzük,hanem az előkészületet és az utómunkákat is figyelembe kéne venni.

# 149
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206585 Üzenet linkje2013-07-12 17:21:29  Válasz a #206581. hsz-ra Előzmény #206581

O.K. bocs! Lehet, hogy van az 20 is.icon_smile.gif
De ezt már amúgy is akkor szoktam, amikor felmegyünk este a strandról, és amíg a párom fürdik, kb. addig kész is van.
Egyébként én vagyok az a szenvedő asszony, aki ezt a fárasztó "megaláztatást" örömmel végrehajtja. icon_smile.gif
...és nem tudom miért kell azt gondolni, hogy mi megvonunk magunktól minden jót, mert mondjuk 1 hétből csak pl. 4-szer, vagy két hétből 7-8-szor tavernázunk.
Épp arról van szó, hogy ahhoz, hogy minél több mindent megengedhessek magamnak, és minél több mindent láthassak, ezért próbálom azt a néhány vacsorát is megspórolni.
Nekem pedig az a nézetem, hogy (ha csak úgy megy, akkor is) szívesebben megyek kevesebb pénzzel Görögországba, minthogy itthon maradjak.
De tényleg kár ezt tovább ragozni. Nektek is igazatok van. Mindenkinek mások a lehetőségei, és más a fontossági sorrend. icon_smile.gif

# 150
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206586 Üzenet linkje2013-07-12 17:33:20  Válasz a #206585. hsz-ra Előzmény #206585

Hát igen,sok emberrel találkozok a világba és az a kedvencem mikor fel van háborodva,"hogy hogy nincs Gulyásleves az étlapon".
Szívem szerint jó nagyot belerúgnék,de inkább megfordulok és tovább állok.
Többet nem is keresem a társaságát!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 9 10 11 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu