Üdv mindenkinek!
Keresnék egy segítőkész személyt, aki tud görögül és leírna nekem görögül egy nevet és átküldené e-mailben, Word-ben, képként nekem mindegy!
Aki tud segíteni kérem írjon:
kraftwerk88@gmail.com
Laci
Szóval az én tapasztalatom (mondhatni gyakorlatom) hűtőtáska ügyben:
Ahogy Kónyu is írja, nyers húsfélét semmi szín alatt sem szabad vinni szerintem sem hűtőtáskában. De...
Én is mindig viszek valami készre főtt vagy sütött kaját margarinos dobozokba rakva "jégkockára" fagyasztva. Mint pl. brassói, pöri, dinsztelt káposzta káposztás kockához, bolognai ragu stb., kb. 3-4 napra valót.
Ezekhez vagy egy zacskó rizst, vagy egy-egy adag tésztát főzők ki, ami azt hiszem nem egy túlságosan hosszadalmas, izzasztó, megterhelő feladat.
Egyébként ezen kívül is általában a felvágott, vagy szalámi féléket is lefagyasztott állapotban rakom a hűtőtáskába.
Jól szokták bírni az utat, éppen csak elkezd kiolvadni, mire odaérünk. Először mindig a gyorsabban romlókat esszük meg (bolognai, pöri), aztán a többit. Sose volt még semmi bajunk.
Természetesen azután mi is tavernázunk, gyrosozunk... nagyon szeretjük!
De sokan vagyunk akinek szűkös a költőpénzre szánt kerete, és ha ezzel a néhány nap hazaival megspórolunk akárcsak 40-60 eurót, akkor azt máris pl. kirándulásra, vagy bármi egyébre költhetjük.
Hát... mi így szoktuk.
#2065712013-07-12 15:36:59 Válasz a #206570. hsz-ra
Értem én a spórolást, azt teszem egész évben, de ha egy brassóit mondjuk 2 főre sertésszűzből készítek el, ahogy illik, abból 2x biztos megkajálok egy gyrososnál, ha meg beleszagolok és necces, biztos nem gondolkodom, hogy talán még jó lesz, max fosok tőle 2 napot, akkor meg megy a macskáknak...hoppá, akkor már nemhogy nem spóroltam, de leginkább pazaroltam Na ehhez én már öreg vagyok, nem főzőcskézünk elutazás előtt 2 napig, nem dobozolunk, mint Tóték, nem izgulunk az úton, hogy ki ne boruljon az olvadt hús és ne folyjon szét a húslé a csomagtérben a sofőrök anyázása közepette, nem csorgatjuk a nyálunk a sétálóutcán, hogy majd az apartmanban megszagoljuk, mi van a legsz@rabb állapotban, aztán azt meg kell enni az utolsó falatig, hanem elmegyünk nyaralni az egész évi spórolgatás után, és elzabáljuk a pénzünket
És nyugodtak vagyunk, mert nem kell izgulnunk amiatt, hogy mi rohad ránk legelőbb
Persze első utazásnál elmegy a próbálkozás, de minél előbb hagyja abba az ember, annál jobban jár, ha utánaszámol, még anyagilag is!! Azt a verziót már nem is említettem, hogy ha tavernára vagy ne adj Isten még egy gyrosra is kevés pénzzel megyünk Görögországra, akkor ott a halpiac vagy a hentes, esetleg a bolt, ahol megvehetsz mindenfélét!
Csak könyörgöm, a hűtőtáskázásról szokjunk már le
O.K. Kónyu. Ez a te álláspontod.
Szerintem pedig a kicsorgó húslé, és a necchálós krumpli szállítók és te közötted én vagyok az "arany középút". Utazás előtt nem állok két napig a konyhában, mert az utazást megelőzően akár 2-3 héttel is, amikor ezeket az ételeket készítem két adaggal többet főzök, és azonnal lefagyasztom. Bevallom, még sosem készítettem brassóit sertésszűzből , (de jó, akkor ne is nevezzük brassóinak, csak valamiféle sülthúsnak). Eddig még nem rohadt ránk semmi, és isten bizony nem is volt hasmenésünk (finoman szólva, csak mert én mégiscsak nő vagyok).
Mindez persze nem zárja ki azt sem, hogy odaérkezésünkkor egy gyros-szal nyissunk és estére együk a hazait.
Mi is nagyon szívesen megyünk tavernába, és nem csak gyrost enni. Sok mindent kipróbáltunk már, és ki is fogunk.
Csak azért írom mindezt mert nem csak fekete vagy fehér van (valaki elviszi a Lehel piacot, van aki meg inkább semmit) én szerintem a "kis szürke" vagyok, és amíg van rá lehetőség maradok is.
Ezzel együtt tisztelem az álláspontod, és az itteni segítőkészséged! Remélem megbocsátod a makacsságom, és sosem kerülünk az Apollonnál egy buszra, mert akkor nekem végem!
#2065762013-07-12 16:33:33 Válasz a #206575. hsz-ra
Kérdem Én,mi abba nyaralás,ha ugyanazt csinálja az ember mint itthon?
Én azért megyek (mentem) apartmanba,hogy szabadabb legyek,de attól még nem főzőcskézek minden nap.
Megette a fene azt a nyaralást akkor!
Sziasztok!
Mi sem vagyunk azok a tipikus kajacipelősek...maximum egy kis felvágott, hogy legyen szendvicsbe való. Ha egy hétig nyaralok (általában csak egy hét jön össze a párom szabadsága miatt), akkor eszem ágában sincs főzni, ráadásul én olyan hülye vagyok, hogy ha már ott vagyok, akkor egyszerűen képtelen lennék az itthoni kaját enni, muszáj az ottani ételeket kóstolgatnom. És nem azért mert sznob vagyok, vagy nem jobb lenne spórolni rajta, de ha egyszer egy évben eljutunk, akkor már szeretném élvezni az ottani dolgokat, legyen az étel, kirándulás, strandolás, bármi.
No de majd jön erre valaki, aki elmondja, hogy mi a túrót tudunk ezen csámcsogni, minden ember más, mindenki másképp szereti.
Kérdem Én,mi abba nyaralás,ha ugyanazt csinálja az ember mint itthon?
Én azért megyek (mentem) apartmanba,hogy szabadabb legyek,de attól még nem főzőcskézek minden nap.
Megette a fene azt a nyaralást akkor!
Egyrészt: mint már említettem én sem főzőcskézek minden nap.
Másrészt: ha valakinek 25 dkg tészta, vagy egy zacskós rizs kifőzése (10 perc) főzőcskézésnek számít.... Nem sokkal több, mint egy tea, vagy kávé megfőzése.
De hát én nem is akarok senkit meggyőzni, hogy ez a jó, így kell csinálni!
De lehet így is, és hidd el, hogy nagyon nagyon jó nyaralásokon vagyok túl. Tavernákkal, kávézókkal...és csodálatos kirándulásokkal!!!
Kedves Messinia!
Mennyire igazad van,és lehetőleg ezt az erényedet tartsd is meg.
Az ember akkor mennyen el nyaralni ha pihenni és kényeztetni akarja magát.
Ha nem telik rá,akkor inkább kihagynék egy évet és elmennék mikor mindent megtehetek.
Mert ha a nejem megkíván egyszerre 10 gombóc fagyit,akkor Én biztos nem fogom neki azt mondani,de drágám tudod hogy ezt nem tehetjük meg,és elküldöm föl az apartmanba izzadni a tűzhely mellé.
Hát ezt Én biztos nem fogom megcsinálni,inkább nem megyek el.
De remélem ez a dolog nem fenyeget.
Különben meg egész évben én kedveskedek az vendégeknek,így elvárom hogy egy évbe 4 hetet engem kényeztessenek.!
#2065832013-07-12 16:58:21 Válasz a #206579. hsz-ra
Robi, ezek az erényeim nem fognak megváltozni, sőt a páromnak sem remélem. Ő detto ilyen beállítottságú mint Te (tudod egy a szakmátok ), szeret kényeztetni nyaraláskor, soha nem mondaná, hogy nem kaphatok meg valamit, hála Istennek.
De az év egyéb szakaszában mondjuk mi nem nagyon járunk sehová..ilyenkor bepótoljuk úgymond.
Egyszer főztem kint egy bolognai-szerű tésztát (hús nélkül), azon a kis hülye rezsón főtt egy csomó ideig, ráadásul a nagyja a kukában kötött ki, mert ugye mégsem kivántam én azt annyira...na akkor fogadtam meg, hogy soha többet főzőcske. Elvett legalább egy órát a strandolásomból!
#2065852013-07-12 17:21:29 Válasz a #206581. hsz-ra
O.K. bocs! Lehet, hogy van az 20 is.
De ezt már amúgy is akkor szoktam, amikor felmegyünk este a strandról, és amíg a párom fürdik, kb. addig kész is van.
Egyébként én vagyok az a szenvedő asszony, aki ezt a fárasztó "megaláztatást" örömmel végrehajtja.
...és nem tudom miért kell azt gondolni, hogy mi megvonunk magunktól minden jót, mert mondjuk 1 hétből csak pl. 4-szer, vagy két hétből 7-8-szor tavernázunk.
Épp arról van szó, hogy ahhoz, hogy minél több mindent megengedhessek magamnak, és minél több mindent láthassak, ezért próbálom azt a néhány vacsorát is megspórolni.
Nekem pedig az a nézetem, hogy (ha csak úgy megy, akkor is) szívesebben megyek kevesebb pénzzel Görögországba, minthogy itthon maradjak.
De tényleg kár ezt tovább ragozni. Nektek is igazatok van. Mindenkinek mások a lehetőségei, és más a fontossági sorrend.
#2065862013-07-12 17:33:20 Válasz a #206585. hsz-ra
Hát igen,sok emberrel találkozok a világba és az a kedvencem mikor fel van háborodva,"hogy hogy nincs Gulyásleves az étlapon".
Szívem szerint jó nagyot belerúgnék,de inkább megfordulok és tovább állok.
Többet nem is keresem a társaságát!