#1574492011-03-01 22:08:21 Válasz a #157397. hsz-ra
Szia hlimicsura!
Szuper, hogy szakács vagy, mert én meg kajálni szeretek és ennek folyományként mindig vannak kérdéseim.
Én is kaptam Kokszitól prosikat és esténként szorgalmasan tanulmányozom őket. Többek közt az éttermek speciálitásait is megnézegettem és több helyen is szerepel a polip-saláta. Nohát, én ilyet még nem ettem. Ez lenne az ecetes polip, amit említesz?
Ez miloszi specialitás? Csak azért mert más gögög szigeten nem találkoztam vele.
És ha már itt tartunk: van-e kimondottan miloszi kaja?
Továbbá: nálatok is szokás, hogy a vendég bemegy a konyhába kiválasztani a halat, amit aztán elkészítesz?
Már szinte az orromban érzem a grillezett husik és halak illatát, tengerszaggal, leánderillattal keveredve... Nagyon mehetnékem van már!
Mediterraneo
pollonia olyan kicsi,hogy 3perc alatt még gyalog is tengert találsz:)
vannak szobák 40-400 euróig
ártól függően bármit megkaphatsz bennük amit akarsz
ha valakinek adamasban kell szállás akkor meleg szívvel tudom ajánlani a mavrogiannis rooms-t
ez egy családi ház 3 kiadó szobával 1 perc gyalogútra a kikötőtől
nem egy szálloda,de a többségét kenterbe veri:)
aki polloniában akar szobát kivenni az írja meg nekem,hogy hol és megpróbálok nyújtani némi információt a helyről,mert azért ott sem mindegyikbe mennék el
természetesen ha valakinek vannak luxusigényei és elég pénze arra is találunk megoldást
Mediterraneo
a mi éttermünk kimondottan csak halétterem
ott mindent kapsz ami a tengerben található,és igen bejöhetsz a konyhába és kiválaszthatod mit szeretnél enni:)
sőt én is kiülhetek az asztalodhoz ha épp nincs munkám
Kimondottan milosi kajáról nem tudok,csak édességről
de ha szeretnél helyi specialitásokat is akkor arra nézve is tudunk majd tanácsot adni
#1574532011-03-01 22:27:19 Válasz a #157450. hsz-ra
Hlimicsura,
Hát szuper amiket írsz! Mármint, hogy adsz infót a szállásról. Ha végülis Pollonia mellett döntünk, mert most arra hajlunk, akkor kiválasztok kettőt-hármat és megkérlek, hogy mondjál véleményt!
És persze az is szuper, hogy lehet válogani
Az jó ötlet, ha odaülsz az asztalhoz, de ki süti meg a halamat?
Megnéztem az éttermed honlapját és volt fotó amin sejtelmem sincs, hogy mit láttam: a salátás tálon van pl. valami zöld. Az mi? Leforrázott spenót? Netán valami tengeri saláta???
a halad miatt ne aggódj:)
a zöld valami amit láttál az heveny magyar fordításban pitypang saláta
a helyiek és a turisták is szeretik,de én messziről kerülöm
pedig én készítem azt is:),csak épp nem vagyok annyira "zöldpárti"
a polipsalátáról nem tudok nyilatkozni mert még nem készítettem:(
az ecetes polip az balzsam ecet.oregano,oliva olaj,és őrölt fekete bors felhasználásával készül
a görögöknek amúgy egyszerű az étrendjük
oliva olaj,hal és rengeteg friss zöldség
ha mindezt egy görög családnál eszed akkor olyan élményben van részed amit turista pénzért itt nem vehet
Pitypang sali? Szerintem én is kihagyom:) A gazdasági válságra való tekintettel az olcsóbb szállásajánlatok begyűjtése lesz az elkövetkezendő napok feladata. És akkor meg is ragadnám az alkalmat arra, hogy rákérdezzek a Mavrogiannis rooms áraira, mert a neten nem találom:) Pollonián egy Anemoessa nevű szállást és környékét nézegettem az imént, de itt még a tavalyi ár is magas nekünk:(
#1574632011-03-01 23:01:08 Válasz a #157446. hsz-ra
Szia Medi:)
Biztosan tartani fogják az akciókat, csak én már nem bírtam magammal. Szétcsúsztak a szeptemberi kellemes árakkal kapcsolatos álmaim és volt egy olyan érzésem, hogy ha tovább várok, idén nem lesz ebből Kikládok-út. Úgyhogy belecsaptam
#1574642011-03-01 23:11:20 Válasz a #157462. hsz-ra
Rendben, köszönöm előre a sok fáradozást:) A nyaralásba sok mindennek bele kell férnie, ez így igaz. A szálláson azért próbálnék spórolni, mert terveim szerint csak aludni járnánk oda. Bár reggel azért kell egy kávéfőző, kell egy hűtő, amibe bepakoljuk a kaját, meg legyen csendes helyen, meg legyen tiszta, és bogármentes és lassan már nem tudja az ember, hogy közelít-e a luxuskategória irányába ennyi igénnyel?