Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 13546
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214416 Üzenet linkje2014-03-22 18:50:37  Válasz a #214411. hsz-ra

Nem tudsz leszakadni rólam !!! Azt hittem tavaly óta változtál valamennyit, de látom maradtál a szinteden ...
# 13547
Fordkasanya

Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214417 Üzenet linkje2014-03-22 19:26:44 

Szevwasztok, szintén Lefkádára járunk a családommal a jó öreg Transporteremmel (25 éves)általában egy szuszra nyomjuk le mivel én vezetek ők meg alszanak,szerintem este jó elindulni Bp-ről 19-20 h pár megálló és érkezés másnap este.Én motorcsónakot húzok magan után ,tehát max tempo 100 km/h.
# 13548
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214423 Üzenet linkje2014-03-22 23:47:15  Válasz a #214414. hsz-ra Előzmény #214414

Most nem mondhatom hogy az én autom a legjobb, mert nincsen autóm! Eladtauk és maj áprilisra jön meg. 2.2 diesel M6.

Mi volt a gond a CX5-tel ?

# 13549
Bouget

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

8
Utazás 8 nap múlva:
Peloponnészosz + Athén
#214424 Üzenet linkje2014-03-23 00:23:31 

Üdv mindenkinek!
Örömmel látom, hogy nem csak nálunk éledezik a nyaralókedv, így kitört rajtam a grafománia, és összefoglalom, hogy hogyan indul útnak egy kocka Korfura.
Előzetesen néhány kérdés / megjegyzés.
Kerkyra, azt írtad, hogy az Egnatia Odos-on rá szoktál kapcsolni. Öt éve még békés volt ez a pályaszakasz, sem fizetőkapuk, sem korlátozások nem lassították a haladást (csak egy kis kitérő). Tavaly traffipaxok (dobozok) üdvözöltek elég gyakran. Biztosak lehetünk abban, hogy a görög költségvetés bevételéhsége nem jut el odáig, hogy EU-s csatornákon postázzák a fotókat? Megjegyzem elvileg Evzoni után a lejtőn, a százas szakaszon is traffik figyelnek.
Menetidő / fogyasztás.
Ahány ház, annyi autó, annyi tapasztalat, annyi sofőr, és oly sok féle utas. 12 óra alatt Bp-Igoumenitsa teljesen reális lehet, kevéssel 100km/h feletti átlag.
Időt spórolni leginkább kevés pihenővel, az utazás időpontjának szerencsés megválasztásával, - és pironkodva megvallom - a 40-es, 60-as korlátozások be nem tartásával lehet (egyetértek, hosszú távon a pályán is tudsz nyerni.) Nem találom a tavalyi „hajónaplót”, de majdnem szabályosan Bp-Igoumenitsa kb. 16 óra két tankolással, ebéddel (erős egy óra, Macedónia Belov113; ez itt a reklám helye), további 3-4 cigaretta- és/vagy kávészünettel. Indulás szerdai napon kora hajnalban, gyorsforgalmi utakon max. 5-7 km/órás „gyorshajtással”, a szerb útépítéseknél a helyi erőt követve, a korlátozásokat tisztelve, de figyelembe nem véve.
Ilyen felfogással (Görögo. 3x oda-vissza), takarékos dízellel még 5,5 felett nem fogyasztottunk.

És ahogy mi útnak indulunk, a kezdőket érdekelheti, a tapasztaltaknak lesz min szórakozni:

Alapvetés, hogy ha nyaralni kell, lusták vagyunk, nem kapkodunk a világ minden kincséért sem.
- indulás tervezett időpontja 02 órakor hajnalban (késni fogunk)
- tankolás a határ előtt
- kávé Szerbiában
- nem kerüljük meg Belgrádot
- pihenő Nis környékén
- Macedónia, Belov113 ebéd
- tankolás
- Evzoni, örömünnep, frappé
- Szaloniki után a pálya mellett még van egy Shell kút, ahol kávé-cigi
- telefonálunk az igoumenitsai szállásra, hogy megint későn jövünk
- a hegyről lefelé a lepukkant pihenőben megállunk
- szállást elfoglal (este 8-9 helyi idő szerint), vacsora, ouzo, mythos
- hajnalban kikötő, nyújtózkodás, kávé, várjuk az éjszaka érkező társainkat és a 8 órás kompot a szigetre.
Technikai részletek 15 görög kirándulás, ebből 3 autós út után (ha jól esik, tessék mulatni)
- zöld kártya, KRESZ felszerelés, enni- és innivaló, jég, porral oltó az autóban
- két kocsikulcs, egyik anyunál
- biztosítási kötvény 3 példányban, nyomtatva, elhelyezés: fotóstáska, autó, apartman. (’98-ban esélyes volt, hogy szükségünk lesz Santoriniről Athénba mentőhelikopterre, azóta nagyra becsülöm a kedvenc biztosítómat.)
- nyomtatva, két példányban eltérő helyeken tárolva az alábbiak: az utazásban érintett országok budapesti nagykövetségeinek és a helyi magyar nagykövetségeknek az elérhetőségi; mobil telefonban tárolt telefonszámok; bankkártyák letiltásához szükséges összes adat.
- mitfahrer rendszer, én csak vezetek és nézelődöm, Kontyi navigál és jelzi a korlátozásokat
- nem sietünk, zene bőven van nálunk, ha nem halad a sor, vonyítunk. 30 fok és 100 km/h alatt klíma ki, ablak le, mindenhol van valami látnivaló.
- legalább 10 liter üzemanyag mindig van a tankban, tűzforró aszfalton álldogálni működő klímával kevésbé fáj, mint szükségszerű takarékosságból leállított motorral.
- ízlések és pofonok, én 1-2 €-s tételt (pályadíj) inkább helyi valutában fizetek, van nálam egy bankkártya, amivel nagy összeget nem lehet lehalászni a számlámról. Nyaralás közben ezt használom.
- míg a gyerekek kicsik voltak inkább este indultunk, éjszaka utaztunk, hajnalban érkeztünk. Ilyenkor elengedhetetlen egy beszédes útitárs, aki adagolja a csokit és a hideg kólát.
- ha már leragadnak az ember szemei vezetés közben: 20 percnyi pihenő egy-két órás további kitartást, figyelmet adhat. Recept: megáll, semmit nem csinál, csak motor leáll, ülést dönt, alszik, aztán ki lehet szállni, tornázni, kávézni, stb.
Üdv,
B.

P.S. 1996-ban érkeztünk először Görögországba, Krétára, egy nem egészen két éves gyerekkel, babakocsival. egy marék drachmával. A szállás elfoglalása után elindultunk, hogy feltöltsük a hűtőt, ám a boltban a bevásárló kosár fém érmével működött. Fejünket vakartuk, nyakunkat forgattuk, hogy a „nagy címleteinket” hol tudnánk apróra váltani. Egy helyi vásárló egy barátságos mosollyal egy 50 drachmást nyomott a markomba, majd integetve elballagott. Lehet, hogy el kellett volna rakni szerencsepénznek, hogy visszataláljak Görögországba? Nem volt rá szükség.

# 13550
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214428 Üzenet linkje2014-03-23 05:34:06  Válasz a #214423. hsz-ra Előzmény #214423

Semmi baj nem volt az autóval, csak volt egy lehetőség az újitásra!
# 13551
Sancho.dl

Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214431 Üzenet linkje2014-03-23 09:16:34  Válasz a #214413. hsz-ra Előzmény #214413

Szia Pinga!

Sok mindent olvastam és nézegettem a neten is az utat végig, de azért van bennem egy kis izgi icon_smile.gif Június 13-án indulunk, hajnalban. Bízom benne, hogy még aznap este valamikor odaérünk icon_smile.gif Azért köszönöm a bíztatást icon_smile.gif

# 13552
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214432 Üzenet linkje2014-03-23 09:18:04 

[quote="aki"]Tudod Kiss László mégis az én autóm a legjobb, mert az nem otthon áll az udvaron, hanem Görörögországban pihen.

Tudod Aki csak azért jobb a Te autód, mert Görögországban pihen!!! Én is pihentetném már ott!!! De akkor is az enyém fogyaszt a legkevesebbet!!!

Komolyan: Köszi az infókat! Bízom benne, hogy ezen a szakaszon júliusban már jobb lesz a helyzet.

# 13553
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214433 Üzenet linkje2014-03-23 10:35:08  Válasz a #214432. hsz-ra Előzmény #214432

De akkor is az enyém fogyaszt a legkevesebbet!!!

Arra ne vegyél mérget.. A feleségem autója fogyasztja SZERINTEM a legkevesebbet .. Az enyém átlagban 6.5 gázolajból...

A linkben szereplő típus van neki is...

http://www.spritmonitor.de/de/.....owerunit=2

# 13554
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214434 Üzenet linkje2014-03-23 10:38:28  Válasz a #214424. hsz-ra Előzmény #214424

Kerkyra, azt írtad, hogy az Egnatia Odos-on rá szoktál kapcsolni. Öt éve még békés volt ez a pályaszakasz, sem fizetőkapuk, sem korlátozások nem lassították a haladást (csak egy kis kitérő). Tavaly traffipaxok (dobozok) üdvözöltek elég gyakran. Biztosak lehetünk abban, hogy a görög költségvetés bevételéhsége nem jut el odáig, hogy EU-s csatornákon postázzák a fotókat? Megjegyzem elvileg Evzoni után a lejtőn, a százas szakaszon is traffik figyelnek.

Jó pár éve ott vannak már a traffipax dobozok, de még a görögöket sem láttam lassítani előttük.... Csekk meg még soha nem jött icon_biggrin.gif

# 13555
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214435 Üzenet linkje2014-03-23 10:42:57  Válasz a #214424. hsz-ra Előzmény #214424

Ahány ház, annyi autó, annyi tapasztalat, annyi sofőr, és oly sok féle utas. 12 óra alatt Bp-Igoumenitsa teljesen reális lehet, kevéssel 100km/h feletti átlag.

Ugye ugye, mikor leírtam párszor hogy kevesebb mint 12 óra alatt le lehet érni Igoumenitsába többen meghazudtoltak hogy azt nem lehet ... Tessék és mégis... Csókoltatom innen is azokat akik nem hitték el .. icon_biggrin.gif
Elárulom, volt az kevesebb is.. icon_biggrin.gif Igaz nem nyáron ..

# 13556
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214446 Üzenet linkje2014-03-23 12:29:52 

NEM NEM NEM és NEM !!!

Ne vitatkozzatok velem!!!!

Az én autóm a legjobb, leggyorsabb, legszebb és a legkevesebbet fogyaszt...és én érek el leggyorsabban bárhová !!!!

icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif

UI: És én vagyok a legszerényebb icon_biggrin.gif

# 13557
Lafka80

Aktív fórumos
Aktív fórumos
134 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214448 Üzenet linkje2014-03-23 13:56:05 

Sziasztok.
Kepkypa, egyébként, ha betartasz mindent akkor is 14 h teljesíthető a táv a tervező szerint. Ám ügyes vagy, jól toltad.
Idén SARTI újra, addig is figyelek minden hasznos hsz.-ra, infókra. Szerbiai, Maced rész érdekel majd július közepe felé, de addig is kukkolok. icon_biggrin.gif

Off: Mindkét autónk 1.9 Tdi ADAGOLÓÓÓS (Nem pd.) 1999' Golf4 90Ps. 4,2-4,8l. És egy 2000' A6 kombi 110Ps. 5-5,8l akárhogy vágom neki. SOHA nem kellene más motorral szerelt járgány. A föld legjobb motorjai. Ezt mutatja is hogy amiért ezek a vasak mennek 4-6 évvel fiatalabb-felszereltebb PD-ket adnak. De................................................. icon_smile.gif

Üdv Nektek.

# 13558
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214449 Üzenet linkje2014-03-23 14:21:29  Válasz a #214448. hsz-ra Előzmény #214448

Nem tartom be a szabalyokat nyomom neki vegig . Ki akarok erni nem az utat bamulni... Egyebkent akkor elarulom 11 ora 15 perc volt a legjobb idom budapest Igoumenitsa tavon tavasszal . Mielott valaki megszolna a helyesirasi hibakert telorol nyomon nem erdel hogy helyesen irok vagy nem .. Ja palyan 140 160 es nem erdekel senki velemenye hogy milyen szemet gyilkos szaguldozo vagyok .. Es most motorozom egyet a sajat motocross palyankon icon_smile.gif
# 13559
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214454 Üzenet linkje2014-03-23 17:22:19  Re:

sancho.dl írta:
Szia Pinga!

Sok mindent olvastam és nézegettem a neten is az utat végig, de azért van bennem egy kis izgi icon_smile.gif Június 13-án indulunk, hajnalban. Bízom benne, hogy még aznap este valamikor odaérünk icon_smile.gif Azért köszönöm a bíztatást icon_smile.gif

mi augusztus végén megyünk, van már izgi rendesen,ha addigra sikerül kicserélni a kocsit fiatalabbra akkor tudok rá assistance biztositást kötni és valamennyire fizetik a hazaszállitást,minden vasárnap megyek kocsit keresni de nem találtam még,ha a régivel megyünk akkor ujabb változat lép életbe,ha bedöglik akkor betoljuk az árokba és repülövel megyünk tovább,haza nem hozzuk zsiros pénzekért mert egyszer már megtettük, pont most szép mondeokat találtam csak nem akarok kombit venni belöle az tul nagy,de meglátjuk még

# 13560
Cupimama

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214456 Üzenet linkje2014-03-23 17:35:48 

Sziasztok! Július 14-én indulunk Paráliára kocsival,jön valaki ebben az időpontban?Pár éve is itt találtam utazó társakat, 5 kocsival mentünk egymás után.A Tesszaloniki táblánál kezdtünk csak szétválni ki-ki a saját üdülőhelyére!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 903 904 905 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu