Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 13561
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kaliber

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214499 Üzenet linkje2014-03-24 21:11:39 

Csak megütötte a szemem a ez a beszámoló exact tollából, aki szintén sokat és sokfelé volt Görögországban (mint mi is) BP-Lefkada (Nidri) 20 és fél óra volt a menetidő augusztusban.
Csak a kezdőknek írom akik még nem tudják mennyi az annyi, így tervezzenek a Fittipaldikon kívül kábé ennyi menetidőt számoljanak.

# 13562
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214503 Üzenet linkje2014-03-24 21:39:00 

Ne viccelj már!!!

Az egy kezdő sofőr(velem együtt) aki nem ér ki 12 óra alatt és eközben a kocsi 3l fölött fogyaszt!!!

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 13563
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214504 Üzenet linkje2014-03-24 22:21:10  Válasz a #214499. hsz-ra Előzmény #214499

Ne már ! Számold ki, ha csak 100-as átlaggal mész, akkor is 14 óra alatt lazán kint vagy... a plusz 6 óra a határokon való várakozásból jöhet össze.. DE én már ezerszer leírtam, tavasszal és ősszel tudtam lenyomni az utat ilyen idővel... Úgy hogy a határokon NINCS senki rajtam kívül, és üres utakon megyek végig.. Még a rendőrök sem járőröznek ilyenkor, alszanak az őrsön icon_biggrin.gif Legalábbis negyed annyian sincsenek mint szezonban.... icon_rolleyes.gif Nyáron én is 16-17 óra alatt érek ki Igoumenitsába.... Mint leírtam én nem vagyok szívbajos nyomom neki, tiszteletben tartom azt is aki lassabban megy...
# 13564
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214506 Üzenet linkje2014-03-25 08:19:27 

Tényleg képtelenek vagytok túltenni magatokat ezen az idióta vitán??? icon_sad.gif icon_sad.gif Rohadt unalmas évenként hónapokon át ezt a f@szságot látni ezen a szerencsétlen fórumon! Ideje lenne kiszállni a homokozóból és felnőni!!! icon_cry.gif icon_cry.gif
# 13565
Hiroda

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214509 Üzenet linkje2014-03-25 09:35:57 

Tényleg unalmas kicsit (bár nem kötelező olvasni). Csak az a baj, hogy aki most indul útnak először autóval, az annyival lesz itt okosabb, mint amennyivel bizonytalanabb.
Aki ment már kocsival, úgyis a saját tapasztalatából indul ki. Aki most megy először, annak csak szempontokat lehet javasolni. Szerintem a következőket kell figyelembe venni: Ha valaki időre megy (komp, akármi), hagyjon rá több óra tartalékot. Amúgy pedig nem mindegy, hogy melyik hónapban, melyik napon és mely napszakban indulunk el. Én mindig júniusban járok, tehát a vendégmunkások nem érintenek. Én akkor jövök hazafelé, amikor ők még szembe jönnek. Ez több óra eltérést jelenthet. Én általában vasárnap (kamionforgalom) megyek és jövök (közte 3 hét, alig várom). Régebben délután 4-5 óra körül indultam. Volt, hogy hajnalban voltam pl. Halkidikin, de úgy is, hogy csak délben. De azóta már sok új utat építettek. Mostanába, hogy "öregszem", a hajnal 2-es indulásra esküszöm. Egy 4-5 órás alvás után szinte pihenten indulok, 14-15 óra körül ottt lehet lenni Halkidikin, vagy Katerini alatt és taccsi bele a tengerbe. Ha nincs probléma a 100-as átlag sebesség lazán tartható.
De minden út más. Én mentem úgy a háború alatt, hogy a Belgrád-Nis szakaszon összesen 1 autóval találkoztam (nem volt üzemanyag). Akkor lehetett haladni. De úgy is volt, hogy Halkidikiről elindultam pénteken 14 órakor és vasárnap reggel léptem be magyarországra. Ezért fontos, hogy kaja, víz legyen mindig elég az útra (hátha mindentől távol kell állni pár órát).
De a lényeg, hogy szerintem ez az útvonal már messze nem balkán. Minden van, bármi történik van segítség, a rendőrök nem rosszabbak, mintha nyugatabbra autókáznánk.
Bocs, ha kicsit hosszú lett.
ui.: Ja, mint korábban már leírtam, az utánfutómmal együtt 10l-es átlagsebességet számoltam és csak remélem, hogy alatta maradok. Az enyém a legjobb autó!

# 13566
Bouget

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

9
Utazás 9 nap múlva:
Peloponnészosz + Athén
#214510 Üzenet linkje2014-03-25 09:39:23  Válasz a #214506. hsz-ra Előzmény #214506

Tippek más témákra: icon_lol.gif
- útlevél/személyi igazolvány ?
- zöld kártya? (ami vagy környezetvédelmi igazolólap, de inkább nem az)
- mivel fizessek a pályakapuknál, mivel ne, miért ne ?
- ma hol, mennyibe kerül a benzin (és 10km-rel arrébb)?
- a hullazsák már évek óta nem volt, esetleg arról? icon_twisted.gif

Üdv,

B.

# 13567
Csarlsz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214511 Üzenet linkje2014-03-25 09:52:26  Válasz a #214506. hsz-ra Előzmény #214506

Elnézést, hogy egyáltalán meg merek szólalni, de én, legalább is nem gondolnám, hogy bárkinek is kiváltságos joga lenne minősíteni, valaki hozzáoszlását, ha az nem ütközik a fórum szabályzatába.

Az ilyen hozzászólás, azt minősíti aki lekezelően, kioktat és idiótának nevezi a másik ember gondolatát, milyen mércével mérve érte el az "idióta" fokozatot?

Jó lenne, ha nem ilyen stílusban beszélnénk egymással, engem legalább is bánt.Mindig örömmel jövök a fórumra, és szerintem ebbe fele fér egy kis humor, egymás cukkolása is, de ne minősítsünk ilyen durván, ne gázoljunk bele egymás lelki világába.

Üdv. Csarlsz

# 13568
Raven71

Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214512 Üzenet linkje2014-03-25 10:39:01 

Véleményem szerint is inkább a korábbi tapasztalatokról írjunk, illetve akinek van az a frissekről, ezzel is segítve azokat akik esetleg az első útjukra készülnek!!!

Mi eddig mindig hétköznap(hétfő-szerda) indultunk est 8 körül, az ország középső részéről! Belgrádon az elmúlt 2 évben keresztül mentünk, pikk-pakk át lehet érni, annál is inkább mivel az indulási időpontunk miatt kb éjfél körül értünk oda, ilyenkor kihalt a város. Viszont hiába a hétköznap, a határok (Szerb-Mac és Mac-Gör) 1-1 órát vettek igénybe....na ezen mondjuk ki is akadtam icon_biggrin.gif !
Az első pihenős tankolást a Novi Sad-i Duna híd utáni OMV-nél. Aztán még az autópálya vége előtt (Szerb szakasz) egy tankolás pihenéssel. Utolsó tankolás Macedóniában a határ előtt. Ezek általában 3x20 percet vesznek igénybe. Így észak Görögországi tranzit szállásra(Makrygialos) kb. délelőtt 10 körül érünk(Görög idő szerint). Ez így menetidőben 11 óra. Szerintem aki nem megy állat módon, az kb ennyivel számolhat! Én a megengedett +10km/h-val szoktam menni (óra szerint).

Visszafele ugyan ez a táv általában 11.5-12 óra, de ilyenkor már pihenőt nem tartunk csak tankolás van, és sor sincs a határokon!

# 13569
Sancho.dl

Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214516 Üzenet linkje2014-03-25 12:54:07  Válasz a #214454. hsz-ra Előzmény #214454

Szia Pinga!

Az izgalom szerintem mindenkiben meg van, nálunk a szüleim minden nap erről beszélnek, nagyon be vannak indulva icon_smile.gif Nekem is ez lesz az első autós utam, következő hónapban már ismét buszozok. Én is lecseréltem a kis autómat egy nagyra, de most nekem is az egyik gondom, hogy majd el kell vinnem átnézetni az út előtt, zöldkártyát kell intézni a biztosítónál, mindent meg kell bele venni, amit kérhetnek és le kell cserélnem a téli gumimat is icon_smile.gif A fogyasztása a computer szerint nyáron olyan 5.6-5.8 liter körül van, ami autópályán és folyamatos haladásnál elvileg még lejjebb is megy. Remélem nem lesz se vele, se velünk semmi gond. Egyébként csak így kettőnk között elárulom, hogy nekem is Mondeom van icon_smile.gif Majd drukkolok, hogy sikerüljön valami jót találni!

# 13570
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214526 Üzenet linkje2014-03-25 19:15:05 

...Na akkor visszatérhetünk a lényegre...

Kinek a legjobb a kocsija?
Kinek fogyaszt a legkevesebbet?
Ki ér ki leggyorsabban?

Vita nincs!!! Hát Én!!!

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Komolyra fordítva a szót , minden út más. Nem igazán lehet kiszámolni, hogy mennyi török lesz a határon és az utakon, Csak körülbelül.
Az biztos, hogy amikor mi megyünk (teljesen mindegy mikor van) tuti sokan vannak. Amelyik sorban állok az halad a leglassabban, ha átállok egy másik sorba, akkor meg az.
Kész agyrém.

# 13571
Lajos306

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214527 Üzenet linkje2014-03-25 19:37:41 

Sziasztok.
A Macedónoknál van e változás autópályadíj fizetés ügyileg a 2013-as évhez képest.

# 13572
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214528 Üzenet linkje2014-03-25 19:47:28  Válasz a #214526. hsz-ra Előzmény #214526

Amelyik sorban állok az halad a leglassabban, ha átállok egy másik sorba, akkor meg az.
Kész agyrém.

Murphyt ismered?? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 13573
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214531 Üzenet linkje2014-03-25 20:58:51  Válasz a #214528. hsz-ra Előzmény #214528

Hogyne ismerném. A legjobb barátom. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 13574
Kaliber

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214534 Üzenet linkje2014-03-25 22:29:17  Válasz a #214528. hsz-ra Előzmény #214528

Ja Murphy törvény "mindig a másik sor a gyorsabb"

Egyébként az én autóm a leggyorsabb, de a fórum szerint a leglassabban megyek vele icon_lol.gif

Volt már Korfun az idén valaki? Az Igoumenitsa felé menő (E90) autópályán ha jól emlékszem Metsovo-nál volt (2éve voltunk arra) egy félig befejezett szakasz nem működő fizetőkapuval, azt beüzemelték már a görögök?

Egyébként szerintem a Görögök a legdrágább autópályára pályázhatnak már a felemelt díjakkal és a sűrű fizetőkapukkal. Athénig egy út 32€?

# 13575
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#214535 Üzenet linkje2014-03-25 22:50:43  Re:

"szerintem ebbe fele fér egy kis humor, egymás cukkolása is, de ne minősítsünk ilyen durván, ne gázoljunk bele egymás lelki világába."

Szóval szerinted az rendben van és mindössze kis humor, ha valakit éveken át gyakorlatilag hazugnak titulálnak, gúnyolódnak rajta és megalázzák, de ha ezt valaki szóvá teszi, az felháborító.
"Érdekes" az értékrended! icon_sad.gif

"...ha az nem ütközik a fórum szabályzatába. "

Aha, szóval az előbbiek, miután a Te ízlésvilágodnak megfelelnek, nem ütköznek a fórumszabályzatba. Lehet igazad van, mindössze az etika és az alapvető emberi viselkedési normákat hágják át, de az meg kit érdekel amíg a más kárán lehet derülni.
Biztosan velem a baj és talán nem haladok a korral, de nekem az a fórum tetszett ahol még tisztelték egymást a résztvevők. Valahogy nincs kedvem visszamenni a homokozóba. icon_idea.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 904 905 906 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu