#2055862013-06-29 21:25:47 Válasz a #205554. hsz-ra
Szia!
Szikia itt van mellettünk. Állítólag ősrégi falu, kicsit "beltenyészetes" (csúnya szóval élve) is. Ha minden igaz, akkor nagyon régen Szikia part menti falu volt, de mikor még a kalózok jöttek-mentek, sokszor megálltak, törtek-zúztak, gyújtogattak, megerőszakolták a nőket..., ezért egyszer csak felvonultak a hegy lábához. Kis zeg-zugos falu. Sok látnivaló nincs benne, csak olyan kis érdekes. Viszont itt Sartin, kint az út túloldalán, a kertekben ott a régi dugi iskola. Arról azt kell tudni, hogy amikor a törökök idáig behatoltak Görögországban, akkor oda bújtak el, fent a padlás részen pedig kialakították a kis dugi iskolájukat, ahol tanulhattak a gyerekeik. Annak az oldalában ott van egy szép kis templom (Agios Georgios, ami itt nagy ünnep). Ezt is érdemes megnézni. A faluban a régi iskolában, ami a templom mögött van feljebb, van egy kis múzeum szerű. Régi népi ruhákkal, régi fényképekkel Sartiról. Ezt is érdemes megnézni. Szerintem ezekre nem hívják fel a turisták figyelmét az itteni képviselők, pedig ezeket én szívesebben nézegetném, mint egy hülye thessaloniki-i utat, ahol úgysem lát az ember semmit, mert csak rohanásból áll az egész.
#2056022013-06-30 06:57:50 Válasz a #205583. hsz-ra
Köszi Márti!
A koktélozás az meg lesz nekünk is biztos, majd akkor én írok Neked róla aug-ban, hogy milyen is:)))
Nagyon szimpatikus a hozzá-állásuk, majd meglátjuk.
Szia
#2056552013-06-30 16:04:12 Válasz a #205554. hsz-ra
Szia Anikó!
Azért írok hogy "jó kedvre " derítselek , mert nagyon szomorú a "képed" a fórumon.
Van egy falu, egyetlen falu Sithonián amely nincs a tengerparton. A neve : PARTHENONAS. Neos Marmarasnál kell jobbra fordulni. Nem ajánlom motorval fôleg tapasztalatlanabb motorosoknak ide menni. Bár én it 2007 ben voltam jôlius végén , eleg meredek és rossz út volt. Szerencsémre pont falu nap volt. Az akkori polgármester felesége magyar . Most nem tudni ô -e még a falu vezetôje. Nagyon jól éreztuk magunkat gyônyôrú a kilátás.
Sziasztok,
ujonc vagyok ezen a fórumon, bár 6-7 éve itt találtam nagyon hasznos információkat nyaralásunkall kapcsolatban. Sajnos olyan régen volt hogy kezdenek az emlékek halványodni, ugyhogy idén ismét ellátogatnánk erre a gyönyörü helyre. Ajánljatok kérlek olyan szállásokat ahol két család, egy négyfős ahol a két gyerek 15 és 4 éves és egy 3 fős család ahol a gyerek 3 éves, egy épületben megszállhat. Foglalás nélkül szeretnénk menni szeptember elején, de nem teljesen a véletlenre bízva, hátha olcsóbban megusznánk a szállást és több maradna szórakozásra . Fontos lenne a Wifi a szálláson és hogy ne legyen kilométerekre a központtól.
Előre is köszönöm az ötleteket, Angica ha tudsz te is hasonlót kérlek írj, de persze a többiek ötletére is nagyon kiváncsi vagyok
#2057052013-07-01 09:27:40 Válasz a #205700. hsz-ra
szerintem szeptemberre az utazási irodáknak van a legjobb ajánlatuk, felesleges lenne találomra lemenni, olyan lehetőséget kell nézni, ahol apartmannak az ara van meghatározva, nem fő, így olcsóbb
#2057242013-07-01 15:01:15 Válasz a #205700. hsz-ra
Szia!
Inkább az egy épületben lenne a gond. De olyat biztosan találtok, ami egymáshoz közel van. Foglalás nélkül nem igazán tart fent szobát senki, mert ha esetleg mégsem jönnétek, másokat pedig elküldenek, akkor az pénzkiesés. Általában mindenki kér valamennyi foglalót átutalni, de az természetesen az érkezéskor, helyben kifizetendő árból levonásra kerül, vagyis szórakozásra ugyanúgy ott van a zsebetekben a pénz. Szeptemberi árakat egyelőre nem tudok. Azt tudom, hogy főszezonban (július-augusztus) mennyibe kerülnek a szobák. De úgy is meg kell kérdeznem, mert ugye mi is kiadjuk a miénket. Később majd megírom, mennyibe kerülnek az apartmanok szeptember elején.
Sziasztok.
Sajnos tegnap este hazaértünk, letelt a két hét. Sima utunk volt hazafelé, 13.5 óra alatt sikerült legyűrni az 1160 km-ert. A határokon max 10 percet vártunk, kivéve Röszkén. Itt kb: 30 percig álltunk. Képek lesznek, csak egy kis idő kell hozzá.
#2057342013-07-01 17:42:41 Válasz a #205725. hsz-ra
Szia kszifiasz, van valami változás odakint? a part rendben van ( építkezés ) ? ha kipihented magad várjuk a tájékoztatást. Belgrádnál az elkerülőn mentél vagy a gyorsforgalmin ? köszi előre is !
Szia T.Márta.
Először is nem sok minden változott, kivéve minden egy kicsit drágább lett tavaly óta. A part építés nem zavaró, csak a beach-nél lévő apartmanok előtt. Ott is csak akkor amikor a munkagép dolgozik. A víznél ebből semmi nem érezhető. Az útról: odafelé az elkerülőn mentünk, vissza Belgrádon keresztül. Tulajdonképpen a gps így vitt, én meg nem is akartam változtatni rajta. Egy dolog változásban van most is. A beach elején ahol elkezd vékonyodni a part kb 5-6 méterre, oda is pálmafás napernyőket építenek a homokba. Ugyanolyanokat mint a beach végén is van. Gondolom napágyak is lesznek előbb utóbb.