#2060062013-07-06 09:03:20 Válasz a #205999. hsz-ra
Szia Angica!Szeretném kérdezni Te kint élsz?Én is szeretnék egyszer majd ott lenni:)tanulom a görögöt,és bármilyen jó tanácsot elfogadok a kinti léttel kapcsolatban,
#2060122013-07-06 10:49:33 Válasz a #206000. hsz-ra
Köszi az infókat, gyümölcs, zöldség árak milyenek, sör, dohánytermékek, üdítők? Tengeri herkentyűket hol érdemes enni és milyen éttermeket tudsz még ajánlani? Neos Marmarasba érdemes elmenni a piacra,akkor is ha csak a látvány és hangulat miatt mennénk elsősorban és könnyen megtalálható, parkolók vannak a közelében?
Sziasztok! Továbbra sem foglaltunk még szállást, majd augusztusra hagyjuk szerintem (szeptember közepén mennénk). Azoktól a nyaralóktól kérdezném, akik már megszálltak a George I. apartmanban, hogy mik a tapasztalataik (már kaptam egy hasznos információt róla, de még nálunk nem esett ki a választék listájából) A Rodon Gardenen is gondolkozunk még, ha valaki megtudná mondani, hogy hány perc lassú séta onnan a központ az nagy segítség lenne, valamint az, hogy nagyon elhagyatott helyen van-e?
Köszönöm előre is a segítséget, mindenkinek jó nyaralást:)
Segítséget szeretnék kérni, attól, aki idén már megjárta Sartit autóval. Via Michlein-nel terveztettem meg az útvonalat, azonban nem jelöli a fizetőkapukat, sem Szerbiában, sem Macedóniában. Azt szeretném kérdezni, hogy hová mennyi helyi fizetőeszközzel készüljek az autópálya díjak tekintetében ill., hogy hol érdemes tankolni
Köszönöm szépen a segítségetek
#2061042013-07-07 14:06:29 Válasz a #206013. hsz-ra
Szia!
A Rodon Garden nagyon szép, modern, tiszta és igényes apartman. (főleg a földszinti szobák) Csendes környezetben fekszik. Pihenésre tökéletesen alkalmas. A part kb 3 perc gyalog, a központ sem több 10-12 percnél.
#2061812013-07-08 14:41:09 Válasz a #206104. hsz-ra
Kedves Angelheartone!
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat:) Azt még meg tudnád mondani, hogy az apartman el van-e zárható kapuval kerítve? Lehet hülye kérdés, de eléggé a semmi közepén van az apartman:P
#2061842013-07-08 16:27:00 Válasz a #205846. hsz-ra
Szia ! Tudom már párszor feltették a kérdést de megkérdezném hogy találkoztatok olyannal aki nem útlevéllel ment hanem személyivel? ma az okmányirodában azt mondták hogy a makedónok az útlevelet kérik . Köszi a választ
Szia pepito! Ezt az írást a Magyar Konzuli Szolgálat honlapján találtam!
2006. július 1-től véglegesen megszűnt a magyar turisták vízumkötelezettsége Macedóniába. A 2008. október 2. óta érvényben lévő kormányrendelet alapján az EU tagországainak állampolgárai érvényes személyazonosító igazolvánnyal is beléphetnek és 90 napig tartózkodhatnak a Macedón Köztársaság területén. 2010. június 12-től a Szerb Köztársaság is biztosítja ugyanezeket a jogokat, így megnövekedett a közúti határátkelőhelyeken a személyazonosító igazolvánnyal belépésre jelentkező magyar állampolgárok száma. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a macedón határőrizeti szervek egy-egy, általuk vitatott esetben mégis ragaszkodtak az útlevélhez. Ezért javasoljuk a közúti határátkelőhelyeken gépjárművel közlekedő magyar állampolgároknak, hogy az érvényes személyazonosító igazolvány mellett lehetőség szerint rendelkezzenek érvényes útlevéllel is.
Mi nem viszünk útlevelet mert nem kellett tavaly-se és mert nincs is
#2062002013-07-08 18:59:34 Válasz a #206184. hsz-ra
Szia Pepito!
Én 2010-óta személyivel járok, 2011 óta a gyerekek is!
Eleinte kicsit morogtak, mert az útlevelet szkennelték, a személyi adatait pedig be kellett pötyögni, de tavaly már szkennelték a személyit is.
Nyugodtan mehettek személyivel!
#2062232013-07-08 23:21:19 Válasz a #206181. hsz-ra
Szia Agnes89!
Nincs kapu és nincs is rà szükség. (kerités az van körben) A valósàgban nem a semmi közepén van. Sarti szélén van pontosan; mellette-mögötte, a közelében szintèn vannak új apartmanok. Bármit kint hagyhatsz a teraszon, senki nem fogja elvinni. Se nappal, se éjszaka. (szépen ki van világitva) A gondnok srác pedig ott van állandóan. Ja, a kert is nagyon szépen rendezett, élőben sokkal szebb az egész, mint a Grandos fotókon. Nem fogjátok megbánni, ha ezt választjátok.
#2062282013-07-09 06:30:37 Válasz a #206184. hsz-ra
Mi négyen személyivel mentünk (persze a buszon többen is) és mindenkinek jó volt és nem volt fintor se (a határőröknél) az útlevelesekhez képest. Felesleges útlevelet kiváltani!