Miskolciutas!
Hát ez aztán jó kérdés
Hogyan lehetne összehasonlítani városokat, és mihez kéne hasonlítani? Tudod, mindenkinek mást jelent a "közismert nyaralóhely" fogalom.
De Paraliához pl. nem hasonlít Igaz, máshoz sem nagyon - ha ez segít eligazodni
De egyébként az miért fontos, hogy mihez hasonlít? Mit tudsz leszűrni belőle?
Szia Miskolciutas!
Azért szerintem a beszámolókban nagyon sok lejön.
Limenas minimum olyan mint Stavros, vagy Tolo - nagyságát és fejlettségét nézve. Azaz sok bolt, szórakozóhely, taverna és egyéb van. "Normális" , de nem túl nagy szám stranddal.
A másik helyről még nem hallottam, gondolom Potos akar lenni. ? Sokan dícsérik, én nem tudok nyilatkozni.
Tegnap majdnem foglaltam repülőjegyet Kavalába. csak hát nem passzolt minden körülmény (lsd. blog).
Kedves babr24!
Limenast és a popist tudnád hasonlitani valamelyik közismwertebb nyaralóhelyhez-nagyság,boltok,éttermek,pékségek száma,part,házak nagysága sürüsége stb szempontra gondolok-.Tudod,mindenkinek más a nagyon jó,azért kérem! Köszi
Limenast vagy Popist...nekem ebből az jött le, hogy Limenas vagy Popis, mint két település Valóban, a Popisról bár oldallal visszább is sokat beszéltek itt.
Tényleg nehézkes Limenast hasonlítanom más városhoz, de azt el tudom mondani róla, hogy olyan mintha egy régészeti ásatás kellős közepére épült volna (na jó, egy kis túlzással ). Bármerre indulsz el sétálni, találsz kisebb ásatásokat, és rengeteg régi épületmaradvány van. Én imádtam ott lenni.
Éttermet, boltok vannak sűrűn.
A strandja tényleg hanyagolható, viszont Limenastól 2 km-re van Makryammos, aminek nagyon szép, homokos (oldalt sziklás) strandja van! De ha északra indulsz el, akkor is jó partokat találsz közel Limenashoz.
A Popi's apartmant pedig csak dicsérni tudom. Popi és Jorgosz a házigazda, nagyon aranyosak, kedvesek mind a ketten. Ott laknak ők is (de csak nyáron). Popi mindennap takarítja a szobákat, németül jól beszélnek.
A szobák tágasak, jól felszerelt konyhasarokkal.
Ha gondolod tudok képeket küldeni az apartmanról és a városról is, ha küldesz nekem priviben egy e-mail címet.
Sziasztok.
Az elmúl pár hozzászóláshoz nem sokat kell hozzátenni. Limenast és Potost is ismerem. Limenas - és a popi's jó hely. A tulaj tünemény. A város közepén a gyerekek a téren ezeréves oszlopokon mászkálva játszanak. A falakba több hejen is láthatóan régi kövek beépítve. Este komoly élet van. A strand mint írták O. Potos kellemes, az élet csendesebb, műemlék O. Viszont a vízpart kitűnő, sekély tiszta (gyerekkel
Nagyon fontos). Különösen a part mentén limenasz felé haladva a sziget legyszebb öbleit érheted el. ( és azt hiszem nem csak a sziget vonatkozásában páratlan. Üdv. Lambros
Thassos szigetén nincs repülőtér - szerencsére. A szárazföldön van, de Magyarországról nem indítanak repülős utakat. A skandináv turisták szoktak repülővel érkezni.
DE: a sziget gyönyörű. Én ha visszagondolok, sosem a buszút jut róla eszembe. Mi kétszer voltunk, a legjobb utunk 19, a legrosszabb 23 óra volt.
Agusztus végén meleg volt, amikor ott jártunk, nappal 30-32 fok és este is kellemes idő volt.
Tavaly szeptemberben volt egy erős hidegfront, ami itthon jobban éreztette a hatását, de ott sem volt akkor jó idő. Igaz, ez szeptember 15. után volt. Egyébként jó idő szokott lenni még akkor is a helyi idegenvezető szerint.
Ha visszaolvasol, találsz összehasonlító véleményeket Lefkada és Thassos szigetéről olyan emberektől, akik mindkét helyen voltak már.
D.
Szia firkamano.Repülővel csak kavaláig tudsz elmenni onnan ha van transzfered a kikötöig ha nincs marad a taxi komp kb 40-50 perc de ha komolyan érdekel a sziget szerintem nyugodtan berakhatod első nyaralásnak mert egy kellemes nyugot és gyönyörü hely gondolom már nézted?Az egész sziget KB:98 km egy napi motorozással be lehet járni de szerintem legalább három nap kell hogy mindent lásds és fürödj az üres öblökben és csodáld a falvakban zajjló igazi görög életet.Ha tudok szivessen segitek már háromszor voltam és eddig sem tudtam betelni vele.Csak az élet véges és mindig új utara kiváncsi mint én de remélem még párszór kijutok eme égei tenger gyöngyszemre.De ha te is kijutsz neked is ez lesz a véleményed (GYÖNYŐRÜ)
Szia firkamanó!
Papamacit megerősítem. A sziget gyönyörű. Megér még egy buszos utat is. A repülővel kapcsolatban további rossz hir, hogy Kavalába a gép Bécs-ből indul. A jó hír az hogy a Kavalai repölőtér közelbb van a Keramoti komphoz mint Kavalához.
Firkamanó!
Én thassosra aug végén és szept első napjaiban szeretek menni.
A szél ilyenkor már és még nem zavaró. Már minden olyan gyümölcs van ami otthon még csak kényszerérett import. A németek angolok ilyenkor már csak mutatóba vannak. A víz még mindig 25 fokos. a hőmérséklet még éjjelsem megy 18-20 fok alá. Ha rossz idő van - borus esős - a hőmérséklet akkor is 26-27 fok nappal. Ha jó időt fogsz ki 35.
Lambros!
Azért azt is tedd hozzá, hogy nyár végére a kánikulától már kiég (ha nem leég!!) a sziget növényzete, és a patakok, források is eléggé kiapadnak, volt olyan, hogy szeptemberre alig csordogáltak. És a szemét is ekkorra a legtöbb, az idegenforgalomból élők már unottak, és úgy egyébként is elég elhasználódott minden. Úgy-hogy én az előszezonra szavazok, már sokszor leírtam, miért (árak, zöld növényzet, bő patakok, nyugalom, zsúfoltságmentes strandok, és nyárkezdő hangulat az ott élőknél). Az időjárás rizikófaktorával én sosem számolok, mert el tudom magam szórakoztatni strandidő hiányában is (főleg Thassoson lehet jókat kirándulni).