#1228922010-01-09 12:24:32 Válasz a #122887. hsz-ra
KRISTI!!!Te vagy az emberem!Sartin szedted,ugye ezeket a gyönyörűségeket?/Off-bezárva../
Bocs,hogy belekotty...
PONT ezekért a szépségekért irtam én is,hogy kagylászásunk már-már betegség...Az egyik beszámolóban olvastam,hogy Lassinál 7különböző beach van és a Makris Yialos-in szedtek kagylókat...
Hello! Sajnos már tapasztaltam azt mikor 40 fokban, egy olívafa árnyéka alatt, vártuk, hogy jöjjön a busz, ami 1,5 órát késett- ez még Zakytoson történt.
Nemrég valahol olvastam, hogy Kefalónián van egy olyan tengerpart, aminek a partján színes kövek vannak. Jártál már ott?
Nem tudom, hogy láttad-e a Corelli kapitány mandorinja c. filmet, amit Kefalónián forgattak. Ha egyszer eljutok erre a szigetre szeretném megnézni, azokat a helyeket, ahol forgatták a filmet, pl. Pelagia házát.
#1229082010-01-09 17:46:17 Válasz a #122892. hsz-ra
Szia Kutykám!
Jöhetsz hozzánk azt "csere-berélünk" a kagyló készletünkből.Mint írtam már Evián irdatlan mennyiségű kagylót szedtünk,javarészt Éva.Mi voltunk Makris Gialos-i beach-en de nem tanákoztunk egy kagylóval se akkoriban,sőt ha jól emlékszem Kefán sehol nem szedtünk érdemlegesen, mert nem találtunk.Viszont Evián sokféle és kisebb nagyobb, nagyon szép kagylók maradtak a parton ár-apály után.Lakók már nem voltak benne... Ja meg színes és különböző színben pompázó kavicsokat,de érdekes némelyik ha megszáradt veszített a színeinek szépségéből.Ezekből különösen Korfun benitsesben és Moraitikán találtunk sokat.Érdekes játéka a természetnek egy kavics és több szín.
#1229102010-01-09 18:04:46 Válasz a #122892. hsz-ra
Szia Kutykám!
Jöhetsz hozzánk azt "csere-berélünk" a kagyló készletünkből.Mint írtam már Evián irdatlan mennyiségű kagylót szedtünk,javarészt Éva.Mi voltunk Makris Gialos-i beach-en de nem tanákoztunk egy kagylóval se akkoriban,sőt ha jól emlékszem Kefán sehol nem szedtünk érdemlegesen, mert nem találtunk.Viszont Evián sokféle és kisebb nagyobb, nagyon szép kagylók maradtak a parton ár-apály után.Lakók már nem voltak benne... Ja meg színes és különböző színben pompázó kavicsokat,de érdekes némelyik ha megszáradt veszített a színeinek szépségéből.Ezekből különösen Korfun Benitsesben és Moraitikán találtunk sokat.Érdekes játéka a természetnek egy kavics és több szín.
#1229132010-01-09 18:37:02 Válasz a #122905. hsz-ra
Hello Minike!
Még ezidáig soha nem sikerült duplán feladni egy szöveget egy pár év alatt,na most már ez is összejött.
Különben nem láttam a filmet, reklámozták a helyét is,de valahogy nem kötött le a dolog. A színes kövekre majd ha netán vadásztok akkor olyan elhagyatott parti részeket és öblöket keressetek ahol kevés a forgalom.Ilyen helyeket meg keresni kell.Viszont ha vörös homokot akartok látni el kell jutnotok Xi-be.Végig a part rozsdás vörös, mármint a homok és itt is lehet fürdőzni, napernyőt és ágyakat bérelni. Igen érdekes hely.Innen nem messze,észak-nyugatra majd megtaláljátok a Petani-öblöt ami nagyon klassz fürdőző hely.Szóval az az autó nagyon kellene...
#1229312010-01-09 21:49:30 Válasz a #122887. hsz-ra
Szia!
Mi a Xi beachen szedtünk egy csomo kagylot,meg tengeri csillagot,ez a part rész tényleg vöröshomokos és gyönyörü,és a vize is!Viszont a Myrthos beachen gyönyörü köveket lehed szedni!Én is imádok kagylot vadászni,pl.Karpathoson voltunk egy fehérhomokos strandon ott fél napig turtam a homokot.De ahogy Atosz is irja a Petani-öböl is gyönyörü,de azt hiszem ott vannak nagy sziklák a vizben!
#1229402010-01-09 23:57:18 Válasz a #122913. hsz-ra
Atoszom!
Regéld el nekünk légyszi, hogy Skala (ha igaz, ide utaztat a Grandtours) milyen, mi van szépség a közelben. Jó hosszan, ha van valami infód, ne sajnáld!
Atoszom!
Regéld el nekünk légyszi, hogy Skala (ha igaz, ide utaztat a Grandtours) milyen, mi van szépség a közelben. Jó hosszan, ha van valami infód, ne sajnáld!
Kónyukám te nem tévesztettél topikot? Való,a Grandtours utaztat Kefára,oda le, jó a végére, mert Skala a sziget csücskén van,de ez nem degradál le semmit globel a sziget és Skala szépségéből.Kis aranyos hely,mi kétszer jártunk ott, a környezet szép (2006),a bicsen nem voltunk a falut megnéztük és olyan kalácsot burkoltunk ott ,hogy eszményi.Kiemelkedő nevezetessége nincs,vagy mi nem találtuk mert csak átutazóban voltunk.Azóta mi változott, így vagy úgy, nem tudom.Viszont tőle nem messze lévő Poros az mán egy vagány egy hely,príma fürdési lehetőséggel.Ott fürödtünk is , gyönyörű egy hely a város is,de inkább magyar léptékkel nagyközség.Skalatól Nyugatra van Katelios amin csak átvágtáztunk,sokat nem láttunk belőle.De megnyugtatásképen Kefalónia déli része sem kutya,bár igazi nevezetességek inkább északra Argostoli és Sami magasságától kezdődnek a papír formák szerint.De itt is érvényes a mondás:ízlések és pofonok.Mi mindenhol találtunk érdekeset, szépet.Összességében ha ide akartok menni csak ajánlani tudom!! Ha lesz a fakultatívban Ithaka azt ne hogy kihagyjátok,de gondolom lesz szigettúra is és azt se.
Üdv:Atosz
Atoszom!
szia. A blogomban is van nehany info Skala kornyekerol is...hatha talalsz benne valami erdekeset. (Agnitolo blogja, ...ha nem jon alom a szemedre....Kefalonia)