Szia,
Ma (is) jöttem vissza Nei Poriból... Horgászni lehet, az üdülõfalu legvégén, de nem igazán jellemzõ hogy atúristák horgásznának
Rákok, kagylók, polip és természetesen mindenféle hal sült és grillezett változata a legtöbb helyen friss, finom és olcsó! Az un. MIX tál (bundában sült kalamari, polip, szardinía, kagyló)már 8(!) eurotól kapható. Külön ajánlom Nei Pori Tengerpati sétányának utolsó keresztutcáján (Olumpios) a jobb oldali éttermet. Hétvégén ugyan tele van - mivel super a konyha!- de megéri várni! Jannis a pincér jól beszél angolul, és van egy -félig- magyar lány is. Tehát még nyelvi nehézségeid sem lesznek! )
Szevasztok!
Köszi a jó kívánságokat. Délután hívott a volt kollégám, hogy lenne-e kedvem jolnap indulni vele spanyolba. Hát, hogy a fenébe ne. Ott még nem voltam, de mindig is szerettem volna eljutni oda is. Ezt nem szabad kihagyni.
Sok idõ nem lesz nézelõdni, de majd rábeszélem, hogy próbáljuk meg valahogy.
Ha megjöttem jelentkezem.
Mindenkinek mégegyszer nagyon jó készülõdést és pihenést.
Üdv.: cerezin
christine!
Bár kissé offba megyünk át, de a naptejek faktorszámát tekintve rendben lesz. Én a gyerkõcöknek szoktam vinni 40-es és 30-ast is, magamnak meg a végére 6-ost, és nagyon sokat. Neiben egy-egy flakon 14 euroba kerül, inkább itthonról viszem.
Szia Lapuerta,
Szerencsésen megérkeztünk Nei Poriból. A falu nagyon tetszett, a tengerre pedig nem találok megfelelõ dicsérõ szavakat. Már nyolcadik alkalommal voltunk görögbe, de még ilyen meleg sehol nem volt a tenger. Amit hiányoltam az a nívósabb ajándék boltok.
Megígértem, hogy az apartmanról beszámolok neked.Az EL GRECO apartman tényleg nincs messze a tengerparttól, a második utcában található. Mi a harmadik emeleten/ 54 lépcsõ/ a B08-ban voltunk. Ez a szint 2006-tól üzemel. Nagyon kényelmesen elfértünk, mivel 3 ágyas szobát kaptunk. Tipikus görög apartman, ahogyan az EVIA tours honlapján látható.
Ahogy belépünk az ajtón, rögtön a " konyhában " vagyunk. Innen nyílik egy ajtó a fürdõszobába, ahol mosdó, WC és egy zuhanytálcás tusoló van. Mindig van hideg- melegvíz.
A konyha és a szoba egylégterû, boltív válassza el egymástól. A mi erkélyünk a szomszéd ház oldal- falára nézett, így elég lazán is mászkáltunk kinn. Déltõl már árnyék volt a teraszon, így kényelmesen tudtunk ebédelni. Mivel a harmadikon voltunk egy kis szellõ mindig lengedezett, ami nagyon jó volt a fürdés után.
A konyha felszereltsége szintén a szokásos. Ahány személyes az apartman annyi tényér, kés, kanál, villa és pohár. Van még kávékiöntõ, 1 literes és egy nagyobb nyeleslábas, gyümölcsmosõ és egy 2-3 liteles lábas. Két lapos villanytûzhely és hûtõ egy kis fagyasztó résszel.
A tv-n csak görög adás van, ahol mindig valami gyûlés, konferencia vagy hasonló összejövetel van. Azért találtunk2-3 csatornát ahol filmet is adtak.
A teraszajtó három részes: üveg, szúnyogháló, redõny.
Amikor megérkeztünk, a reptéren este 10-kor 37 fok volt. Másnap 46 fok, ami mindenkit megviselt. Ilyen tapasztalat után kifizettük a légkondit.Napra nem lehet kérni, csak hétre. A távkapcsolót az utazási irodában / 2-3 percre az apartmantól /lehet átvenni a napi 5 eur+útlevél ellenében. Amennyiben kéritek, nézzétek meg a légkondi tipusát, és az annak megfelelõ távkapcsolót kérjétek.
Az ágyak kényelmesek, de nagyon recsegnek.
A tulaj egy idõsebb hölgy, de nem volt vele probléma.
Az apartman környékén 4 market található, nekünk az ALFA jött be. Jó áraik vannak, bár náluk zöldség, gyümölcs nem kapható.
Minden pénteken nagy piac van, ahol olcsóbban lehet vásárolni.
Az esti tengerparti kipakolást megszüntették, amit hiányoltunk.
Amennyiben van kérdésed, nagyon szívesen válaszolok.
Üdv, Proska47
Holnap indulunk ! Végre ! Délután 3kor indulunk,számításaink szerint reggel 8ra érkezünk.Nem baj,hogy a szállást csak késõbb foglalhatjuk el.A lényeg,hogy hamarabb kiérjünk mint a busz,és én válasszam ki a szobát.Meg délutánra Bea is a buszosokkal lesz elfoglalva...A fürdõrucit kéznél tartjuk és ha nagyon sok idõnk lesz az iroda nyitásáig ,pancsolunk egyet.
Most már nagyon be vagyunk sózva mindannyian, már nagyon mennénk....
Ha valaki esetleg volt a lena apatrmanban nagyon megköszönnénk neki ha írna nekünk néhány hasznos infót, vagy tudna képet küldeni róla.
És annak a csuda térképnek mi is nagyon örülnénk(ha lehet).
A fakultatívokról kérdeznék még néehány dolgot a "skiathos-i hajó út milyen és mennyibe kerül igaz, hogy érdemes körülnézni az utazási irodák között és nem az elsõbe befizetni mert van különbség jócskán az árakban?
Melyik fakultatívot ajánljátok még?
Elõre is köszi a válaszokat.
Reni
Szívesen elküldöm a térképet, ha adsz egy emailcímet, ahová küldhetem
Szerintem Skiatos mellett, a Meteora-k is kihagyhatatlan, valamint Athén is megér egy utat, ha már Görögországban jársz
De Athént én inkább egyéni szervezésben ajánlanám, nem pedig fakultatív csoporttal...több idõd van ott, többet láthatsz és kisebb az alkalmazkodási követelmény
Helóheló!
Mennyi pénzt kell szánni a Meteorákra, Athénra, meg úgy mindenfélékre, amiket érdemes megnézni? Mennyibe kerülnek a belépõk? Tudom, hogy írták már többen is, olvastam is, de nem visz rá a lélek, hogy visszakeressem :$
Meteora 22-25 Euro + kolostoronként 2 Euro belépõ, Athén 35-40 Euro + 12 Euro kombinált belépõ, Skiatos 35-38 Euro, Olypmoszi túra 18-22 Euro, Görög est 15-18 Euro, Makedon túra (Vergina, Edessa) 25-26 Euro + 8 Euro belépõ a királysírokhoz.
Ezek az átlag árak, melyek szervezõnként változhatnak.