Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 13651
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pintyőke60

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216177 Üzenet linkje2014-05-13 23:30:49 

sznandi írta:
Sziasztok!

Az idei török invázióról tud valaki infót. Esetleg napárt valahol?

Sziasztok !
Az autósok figyelmébe ajánlanám a nyári szünet és a Török invázió időpontját :

Berlin, Brandenburg , Hamburg, Nordrhein-Westfalen : 07.07 - 07.10. között .
Baden-Württemberg, Bayern, Bremen,Hessen,Niedersachsen,Rheinland-Pfalz, Saarland : 07.28 - 07.31. között.
Sachsen,Sachsen-Anhalt, Thüringen : 07.21 -től .

Sok sikert mindenkinek az induláshoz .

Üdv : Pintyő

# 13652
Pintyőke60

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216178 Üzenet linkje2014-05-13 23:33:10  Válasz a #216177. hsz-ra Előzmény #216177

Ehhez adjatok hozzá 6 hetet és úgy mennek vissza NÉMETORSZÁGBA !
# 13653
Lafka80

Aktív fórumos
Aktív fórumos
134 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216207 Üzenet linkje2014-05-14 17:38:04 

Miért is ne július 28 du. 2.-kor indulnánk Kecskemétről. icon_smile.gif
# 13654
Csarlsz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216218 Üzenet linkje2014-05-14 21:28:22 

Szervusztok!
Ez a Török invázió számomra olyan mint Calambó felesége, - szerencsére!? még nem volt benne részem - nem láttam.
Ezért szeretném megkérdezni ez mivel jár, nem tudnak normálisan közlekedni, balesetveszélyes, sokan vannak az úton, nem lehet haladni, vagy a határokon az átkelés meghosszabbodik?
Mennyivel tart tovább ebben az időszakban az út?

Köszönöm,Csarlsz.

# 13655
Gabrilosz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216221 Üzenet linkje2014-05-14 21:57:15  Válasz a #216218. hsz-ra Előzmény #216218

A határoknál feltorlódnak megnő a várakozás akár órákra is, nekünk volt olyan hogy még a kapuknál is araszolgatni kellett 20-30 perceket mire a kapuhoz értünk. Elég hülyén is vezetnek egyébként nyomják neki ami a csövön kifér icon_smile.gif
Ha sok német rendszámú kocsit látsz majd jellemzően Merciket, Bmw-ket akkor ők azok icon_smile.gif Ha meglátsz a benzinkúton vagy pihenőkben földön alvó emberkéket azok is ők icon_smile.gif Röviden ennyi a török invázió.
Sajnos ha egy ilyenbe belefut az ember órákat rá tud tenni az utazásra, de egyébként más "veszély"-ről nemtudok.

# 13656
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216222 Üzenet linkje2014-05-14 22:01:10  Válasz a #216218. hsz-ra Előzmény #216218

A határokon és a fizetőkapuknál órákig kell várakozni , a parkolók megtelnek velük, a dolgukat ott végzik el ahol éppen vannak, icon_redface.gif Konkrétan a parkolok füves részei tele vannak emberi fekáliával... Száguldoznak, a sorokban tolakodnak, stb soroljam még ? icon_redface.gif Röszkén a várakozás közben ha rájuk jön a szapora, simán ott a pálya betonján megoldják a gondot... Kinyitják a kocsi két oldalajtaját egy lepedőt ráterítenek aztán .... icon_redface.gif Nem hallomás!! saját szememmel láttam.... Ezért sem járok pl én nyáron Röszkének, és ezért nem állok meg egy parkolóban sem pihenni....
# 13657
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216224 Üzenet linkje2014-05-14 22:27:47  Válasz a #216218. hsz-ra Előzmény #216218

Szia Csarlsz!

Az a különbség a törökök inváziója és Colombo felesége között, hogy az utóbbit senki sem látta!
Tényleg invázió, megszállnak mindent (utat, benzinkutat, parkolót), mint a sáskahad, és ahol megállnak, vagy lelassítanak nagy csomó szemét marad utánuk, szívfájdalom nélkül kidobnak minden szemetet, csikket stb. bárhol. Torlódás van miattuk a fizetőkapuknál és a határokon, kisebb-nagyobb konvojokban száguldoznak az úton. Tolakodnak, toszakodnak, nyomulnak mindenhol (nem csak az utakon, a wc-ben, a büfében, a pénztárnál is), elég erőszakosan vezetnek. Azt nem tudom, hogy mennyivel több a baleset ilyenkor, minimum annyival többnek kell lennie, amennyivel nő a forgalom. Mivel 1000-1500 km már bennük van, mire találkozunk velük gyanítom, hogy a fáradtság miatt is lehet több baleset, nem hiszem, hogy tranzit szállást venne igénybe a többség, inkább csak megpihennek a kocsiban időnként.
Igazából gondot nem a törökök okoznak gondot a haladásban, hanem a miattuk megnövekvő forgalom. Ők mennének, még gyorsabban is, mint a nagy átlag, de a többszörös forgalom miatt torlódás alakul ki a fizetőkapuknál és a határokon.
Nekem volt szerencsém hétfő esti indulással kifogni őket lefelé, az első három kapunál 10-15 perc volt átjutni. Amikor a kapu után szétszóródik a tömeg, már simán lehet haladni. Szerencsére a zöme Nis-nél lemegy Szófia felé, tovább nem okoz gondot. Visszafelé a fő gond a Magyarországnál belépésnél szokott lenni, főleg Röszkénél, sikerült már 5 órát is várakoznom.
Ahogy olvasgattam az elmúlt években a fő gond lefelé a szabadság kezdetén péntektől vasárnapig junius utolsó hetétől aug. elejéig. Vissza pedig csütörtök estétől szombatig, de kb. egy hónap csúszással.

# 13658
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216225 Üzenet linkje2014-05-14 22:30:19 

Úgy látom rácuppantunk egyszerre a témára, de legalább hasonlókat írtunk!
Amikor elkezdtem írni, még egy válasz sem volt...

# 13659
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216229 Üzenet linkje2014-05-15 06:51:05 

Szerintem főszezonban érdemes a kisebb határátkelőket választani a magyar-szerb határon, legalábbis hazafelé mindenképp.

Mi eddig (1-2 kivétellel) miníg szeptemberben utaztunk, viszont múlt évtől már az iskolaszünethez kell igazodnunk, ezért azóta Augusztusban van az utazás.

Tavaly visszafelé a szinte mindenhol (a fizetőkapuk kivételével) minimum fél-egy órás várakozás volt, kivéve a magyar-szerb határnál, ott ugyanis több órát kellett araszolni. Nekem ez újdonság volt.
Rengeteg autó torlódott össze az előttem már leírt körülmények közt...

Szóval, napközben érdemes a kisebb határátkelőt választani (amikor nyitva van).
Aki tud ehhez pontos és kipróbált útvonalat, ossza meg velünk!

# 13660
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216233 Üzenet linkje2014-05-15 08:52:47  Válasz a #216229. hsz-ra Előzmény #216229

Az Ásotthalmi kis határ lehet alternatíva aki nem akar órákig várakozni Röszkén... De az csak reggel 7 , és este 7 között van nyitva...
# 13661
Pintyőke60

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216235 Üzenet linkje2014-05-15 10:30:56 

Lafka80 írta:
Miért is ne július 28 du. 2.-kor indulnánk Kecskemétről. icon_smile.gif

Szia Lafka !

Nem kell parázni , a július 28.-a , a szünet első napja , kétlem , h az első nap elindulnának , de a fene tudja !?
A másik pedig ami kissé elszomorító , h ekkor indul a legtöbb tartomány és ez nagyobb tömegre ad okot , számszerűleg 7 tartomány icon_sad.gif !
Mi ezért időzítettünk augusztus közepére , mert akkorra szinte mindenki elmegy .
Visszafele viszont nekünk is lesz problémánk ezzel a helyzettel , mert akkor jönnek vissza , volt hogy a Szerb - Magyar határon 6 órát kellett várakoznunk icon_sad.gif De olyan is volt , h áttereltek másik határátkelőhöz , annyira túlterhelt volt a röszkei !
Sajnos a mi tapasztalataink sem pozitív , már mi is futottunk bele a nyár közepén Török invázióban , valóban lelassítja a forgalmat és ami még plusz , h konvojban haladnak , szorosan egymás után és az előzésnél képtelenség besorolni közéjük icon_sad.gif
Ja ,,, és a határátkelők és a fizetős kapuknál szintén nagy a torlódás !
De ez van !

Üdv : Pintyő.

# 13662
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216240 Üzenet linkje2014-05-15 11:21:01 

Ha július 28 (hétfő) a szabadság első napja, akkor ugye 25-e (péntek) az utolsó! Péntek éjszaka / szombat hajnalban indulnak! Ahogy az előző években figyelgettem a csúcs szombat reggeltől vasárnap estig van! Hétfőn este már indultunk és nem volt vészes, kb 1 óra alatt sikerült átjutni Röszkénél.
A másik: nem csak Németországban vannak törökök, hanem Ausztriában, Svájcban, stb. és ők is hazajárnak, de nem a német rendszer szerint!
A lényeg: junius végétől aug. elejéig minden hétvégén nagy tömeg van lefelé, csak van 3-4 kiemelt hétvége, amikor még nagyobb!
Az alternatív határátkelőkkel nekem csak a nyitva tartással van gondom. Az észak-görögországi célpontok a határtól kb. 11-13 órára vannak Ha reggel 7-re érek oda, akkor görög idő szerint este 8 körül érnék ki, ami szerintem soká van. Ha délután indulok, akkor legkésőbb 6-ra a határhoz kellene érni ahhoz, hogy biztosan át tudjak jutni, akkor meg már korán reggel odaérnék, ami szerintem szintén nem jó!
Visszafelé szintén ez a gond: vagy reggel 6 előtt indulni kellene (ami nálam kizárt), vagy este 6 után, de az apartmant 11 körül el kellene hagyni, úgy meg nem sok hangulatom van strandolgatni estig.
Nekem az tűnik a legjobbnak, hogy maradok Röszkénél, kifelé kedd-csütörtök esti indulás, visszafelé pedig hétfő-szerda között indulni.

# 13663
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216241 Üzenet linkje2014-05-15 11:32:33 

Török invázió alatt éjszaka kell menni, és akkor kb csak az 1/3-a forgalom... icon_biggrin.gif Ráadásul a határokon sem kell a napon állni órákig...
# 13664
Apaxp

Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216242 Üzenet linkje2014-05-15 11:40:15 

Alternatív átkelőt az indulási helyhez kell keresni elsősorban.
Pl. én Székesfehérvár mellől indulva mindig a hercegszántói átkelő felé megyek. Van a szerb oldalon a határtól Vrbasig bundesz de lehet haladni. Az átkelőn a leghosszabb várakozás 2 perc volt eddig, és a nyitva tartás 0-24.
Sajnos a fizetőkapukat nem lehet kihagyni vagy csak nagy idő ráfordítással. A röszkei átkelő véleményem szerint sem kifelé sem befelé nem jó választás. 2x jöttem haza arra de amikor már a szerb oldalon a vámos szentségel hogy a magyarok nem dolgoznak az szégyen. Mikor a magyar oldalhoz értem és azt látom hogy egy vámosunk dolgozik 2-3 sávon, akkor igazat adtam a szerbnek.

# 13665
Raven71

Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216243 Üzenet linkje2014-05-15 11:42:54  Válasz a #216240. hsz-ra Előzmény #216240

Eddig mindig hétfőn este indultam, idei első utunk is hétfőre esik! Teljesen mindegy, h június végen, július vagy augusztus elején indultam, Tompánál 1-2 autó volt előttem...a Szerb-Mac, Mac-Görög határokon viszont 1-1 órát mindig kellett várakozni! Ugyan ez visszafele kedd-szerdai indulással totál várakozás mentes!!!

Második utunkat július 27.én vasárnap kell leküzdenünk...ettől kicsit félek...Valszeg Ásotthalom vagy Eszék felé veszem az irányt. Meg tudná valaki mondani, h Backi Vinogradinál nem építenek autópálya felhajtót???

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 910 911 912 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu