Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 1381
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Babar24
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89723 Üzenet linkje2009-02-07 10:44:35 

Kedves Kónyu!

Szerintem ebben a dologban nincs teljes mértékben igazad!
Tavaly mi augusztus utolsó, szeptember első napjaiban voltunk és nem vettem észre, hogy aszály lett volna kiégett növényzettel és unott görögökkel, sőt!!

Azt nem vonom kétségbe, hogy a növényzet előszezonban, éppen csak tavasz után még sokkal-sokkal zöldebb és dúsabb. De mivel én Thassos-on nagyrészt fenyőt és olajfát láttam, nekem azok augusztusban is zöldnek tűntek! icon_redface.gif
Forrásokból sem vettem észre hiányt!
Az időjárásról meg annyit, hogy aki szereti a meleg strandolós napokat, akkor jobban jár a nyár végi időszakkal! Nekünk volt kánikula, amikor egész nap a partokat jártuk és volt hűvősebb, borultabb idő, amikor kirándulni voltunk. Így pont jó volt! icon_smile.gif

És még az ott élő görögök vendégszeretetéről és vendégvárásáról annyit, hogy ha ilyenek amikor unottak, akkor el sem tudom képzelni milyen amikor igazán várják a vendégeket!
Abból a szempontból is tökéletes volt nekünk ez az időpont, mert volt egy kis zsufi is augusztus 31-ig, akkor pedig elvonult a turisták nagy része, így még volt pár napunk amikor kihalt partjait is felfedezhettük a szigetnek! icon_biggrin.gif
Így meg kell védjem a félig-meddig utószezont is, mert annak is vannak előnyei is, nem csak az előszezonnak!
De persze mindenki maga dönti el, hogy mikor megy (tud) nyaralni!

Babar

# 1382
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89726 Üzenet linkje2009-02-07 11:21:15  Válasz a #89723. hsz-ra Előzmény #89723

Kedves babar 24 !
A tapasztalatunk hasonló. A fényképeimet nézve, kiégett füveket és bozótot mát juniusban is fotóztam. Thassoson az utószezon kellemes. Ez biztos. Amit a szigeti utószezonról írtál az úgy van. Amiről Konyu ír, a türelmetlensége és fáradtsága a görögöknek valószínűleg a csúcsidőszakra vonatkozik. Akkor én is tapasztaltam. Nem elsősorban mi a csóró magyarok vagyunk az okai. Azt hiszem első sorban a gátlástalan angol német holland ( tisztelet a kivételnek) vendégek.
Akik a czoportos szabadságolások miatt az utószezonban már nem "fárasztanak". Természetesen ez is csak az én egyéni véleményem.

# 1383
Babar24
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89728 Üzenet linkje2009-02-07 12:20:11 

Lambros!

Igen, igazad lehet a vendéglátók fáradtságáról a főszezonban, ezért is jó ha nem akkor megyünk! icon_wink.gif icon_biggrin.gif

A görög szigetek érdekessége (számomra), hogy minden szigetet, nyaralóhelyet "ural" egy-egy nemzet! icon_biggrin.gif
Thassos (az ottaniak mondták és tapasztalatom is) elsősorban a görögök belföldi nyaralóhelye. De akik tömegesen rohanják még meg a szigetet, azok a szerbek és a szlovákok! Szinte mindenhol megkérdezték tőlünk, hogy nem-e szerbek vagyunk! És úgy vettem észre, hogy őket nyár végére tényleg elég unottan kezelik!
Magyarokkal nagyon kevéssel találkoztam (Sartihoz és Paraliához képest meg... icon_biggrin.gif )

Viszont Makryammos-on van egy gyönyörű szálloda, nem egy nagy komplex épület, hanem kis házakból áll (de az nagyon sok van), és mikor ott voltam, megtudtam, hogy a németek ott szállnak meg!
És amit ott láttam, hát az nem csoda hogy felháborítja a "szigetlakókat". A "kedves" vendég ugyanis nem szedi össze maga után a szemetet, amikor elhagyja a partot, sőt leül a víz sekély részére egy doboz sörrel, amit aztán véletlenül!! ott felejt!

Szóval a lényeg, hogy ha valaki teheti, akkor tényleg érdemesebb elő-, illetve utószezonban mennie Thassos-ra. Mindkét időszaknak meg van a maga szépsége! Attól függ kinek milyen igényei vannak a nyaralását illetően! icon_biggrin.gif
(Én az utószezonra szavazok! icon_cool.gif icon_lol.gif icon_wink.gif )

Babar

# 1384
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89742 Üzenet linkje2009-02-07 15:58:43  Válasz a #89728. hsz-ra Előzmény #89728

Lambros és babar!
Nem tudunk összeveszni Thassoson, mert ha őszinte akarok lenni, én (és valszeg mindenki más is, aki járt már ott, így vélekedik róla) az év bármely 2 hetét (minimum) szívesen eltölteném ott icon_smile.gif Imádom, és minden időszakban találok magamnak álmélkodnivalót, bármikor is "tévedek" a szigetre. A kiégést nem természetesen nem az olajfákra és fenyőkre értettem, de azt nem tagadhatod, hogy májusban zöldebb minden sziget, az erdőtüzek meg sajna kezdenek rendszeressé válni az utóbbi években, ezek nyár elején sosem jellemzőek, még akkor sem, ha nem mindig a kánikula az elsődleges ok, hanem a gyújtogatás.
De távol álljon tőlem, hogy bárkit is elriasszak a szigettől, én csak azt írtam, hogy az utószezoni nyaralásnak az általad említett előnyei mellett mik azok a hátrányai, amiket én tapasztaltam az elmúlt 20 év görög nyarain. Annyiban Thassos tényleg üdítő kivétel, hogy az említett utószezoni fáradtságot a helybéliek részéről ott nem tapasztaltam, valamiért ez a sziget még tartja az ártatlanságát - de Lefkadán például már felütötte a fejét.
Említetted még az időjárást - arról én is hasonlókat írtam. Konkrétan leírom a 2005-ös nyaralásunk (május végétől júni közepéig) időjárását: Belgrádtól Thassosig ömlő trópusi zápor, ami megérkezésünkkor elállt, majd 2 órán belül a nap is kisütött. Ettől kezdve 2 hét kánikula volt, ezen belül 2x1 napon láttunk ilyesztő felhőket a hegyek felett a reggeli ébredéskor, ezért a theologosi és mariesi kirándulásokat erre a 2 napra időzítettük, de persze az ilyesztgetésből 1-2 óra alatt szintén kánikulára váltott az idő, és bizony szükségét láttuk a másholl nem tapasztalható, csupán Thassoson található ezernyi forrás és patak hűsítő hatásának.
Maradjunk abban, hogy bármikor is jutunk el Thassosra, élvezni fogjuk, és semmi sem ronthatja el a varázsát.
Ezt vehetjük alapvetésnek, és ha valaki csalódik, nálunk nyugodtan reklamálhat.
Szóval: Go Thassos!!!!!!!!!!!

# 1385
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89743 Üzenet linkje2009-02-07 16:07:49  Válasz a #89742. hsz-ra Előzmény #89742

Konyu !
Nincs mit hozzátenni. Goooooo Thassos!!!

# 1386
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89744 Üzenet linkje2009-02-07 16:08:31  Válasz a #89742. hsz-ra Előzmény #89742

Konyu !
Nincs mit hozzátenni. Goooooo Thassos!!!

# 1387
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89745 Üzenet linkje2009-02-07 16:10:15 

Hűha, nehogy vitázzatok, hiszen mindekinek mások a személyes élményei és mindenki a saját szemszögéből írja le a saját igazságát.

Az időjárásról nekem az a véleményem, hogy 80%-ban szuper jó időszak a szeptember, de már szeszélyes és ez tavaly sokunkkal kifogott. Míg én Thassostól több száz km-re, Koson áztam az esőben, addig Mia barátnőmék Thassoson velem egyidejűleg és egész Görögországban egy jó héten át hideg és esős idő volt 2008, szeptember második felében.

Mi hosszú évek óta majdnem mindig szeptemberben utazunk, de azt vettem észre, hogy amióta ez az extrém időjárésváltozás van, azóta a szeptember egyre szeszélyesebb, kiszámíthatatlanabb és egyre többet esik az eső akkor.

A kiégett növényzettel is egyet értek és persze, hogy nem a fákra vonatkozólag, de sárga a fű, elvirágoztak már a leanderek mind, csak az virágnélküli, zöld leander bokrok vannak, amiken már a virágok helyében az a hosszúkás termés lóg. Pedig imádom a leandereket és fontos kellékük a görög nyaralásnak, de szeptemberben sajna nem szoktak már lenni.

Szóval, nem beszélek szeptember ellen, hiszen magam is mindig akkor megyek, de más a természet és az emberek viselkedése. Hogy éppen Thassoson "unottan" viselkednek-e a vendéglátóiparosok, azt nem tudom, de másutt midnehol ezt tapasztaltam, hoyg tele van már a hócipőjük a szezon végére és fapofával, unottan húzzák végig az utószezont.

# 1388
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89746 Üzenet linkje2009-02-07 16:28:12  Válasz a #89745. hsz-ra Előzmény #89745

Andi!
Dehogy vitázunk, legfeljebb vitatkoznánk, de a baj az lenne, ha veszekednénk is. De az előző hsz-emben éppen azt hangsúlyoztam, hogy nem tudunk összeveszni a kérdésen icon_smile.gif . Egyszerűen mások a tapasztalataink, és ez nemhogy negatív, de szerintem ha senki nem érti félre, akkor épphogy mindnyájunk épülésére szolgál, mert a sok véleményből, tapasztalatból ki-ki leszűrheti a sajátját, és kialakíthat egy személyre szabott verziót. Mindenki elmantrázza a sajátját, és abból leülepszik valamiféle massza, amivel mindenki azt kezdhet, amit jónak lát.
A lényeg, hogy senkit semmi ne ilyesszen el, inkább válassza ki a számára legmegfelelőbb szempontokat, és a leírtakat vesse össze azokkal, így már könyebben választhatja ki az igényeinek legmegfelelőbb időszakot, szállást, programot, partot, stb.stb.
Vagyis: Go Thassos!!!!!!!!!!!!

# 1389
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89803 Üzenet linkje2009-02-08 14:07:05 

Sziasztok!

Köszönöm az infót.
Első nyaralás idén már le van fixálva: Lefkada.
Ezért szeretnénk nyár végén csak egy 1hetes kis nyaralást, lehetőleg minél olcsóbban.
Thassos nagyon gyönyörű, de számolgattam, és ha last minute-ba nem fogom ki, akkor idén ez kimarad.
Úgy tervezem, hogy utolsó pillanatban fizetem be a nyaralást kb 40ezer Ft-ért. Ilyet szoktak adni Rodoszból, Korfuból, néha még Krétából is. Igaz rájön még 30ezer illeték, tehát 70 ezret számolok, és akkor repülős út.
Sajnos nem tudom, szokott-e lenni vmelyik irodánál Thassos last minute-ba? Azért számíthatok rá, vagy tegyek erről le?

# 1390
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89827 Üzenet linkje2009-02-08 19:42:43  Válasz a #89803. hsz-ra Előzmény #89803

A Dias-nál biztos, ott sokkal nehezebben telik meg a turnusuk, szerintem még az utolsó pillanatban is van remény. Én vagy 5 éve szeptemberben érdeklődtem náluk épp Thassossal kapcsolatban, de nem arra az évre, hanem a következő évi utazással kapcsolatban kíváncsiskodtam, de azt hitték, hogy még akkor mennék, és rögtön mondták, hogy aznap reggel indult az utolsó turnus, és ha akarjuk, utána szólnak, és a határon megvárnak. Nem tudom, vicceltek-e, de szerintem ha tényleg aznap akartam volna utazni, lehet hogy elintézik. Igaz, ők buszoznak, és Stavrosig visznek, ott kirakják az oda érkezőket, és onnan autó v. taxi viszi Keramotiba a kompig a Thassosba utazókat, a komp meg átvisz Limenasba, és onnan 100 m a Popis apartman, de a háziúr kocsival elviszi a csomagokat. Volt egy pár, ők külön igényre repülővel jöttek Thessalonikiig, és onnan hozták őket valahogy el, de csak pár órával indultak később Pestről, és velünk érkeztek, úgy-hogy sok értelme nem volt, mert órákat vártak a buszunkra.
# 1391
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89830 Üzenet linkje2009-02-08 20:41:36  Válasz a #89827. hsz-ra Előzmény #89827

Szia Konyu!
Két éve a Popis-ban voltam a diassal, igaz egyénileg kocsival. A csoportot akkor rendesen a busszal hozták le Keramotiba és oda is jöttek értük.
Igaz a kompra már kibőröndözve gyalog szállt föl a társaság, de a másik oldalon várta őket a tulaj mikrobusszal, és vitte a csomagjukat. Bár tényleg nem sokkal több az út mint 100 méter. De volt akinek több és nagyobb csomagja volt mint nekem, aki kocsival voltam.

# 1392
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89844 Üzenet linkje2009-02-09 08:03:32  Válasz a #89827. hsz-ra Előzmény #89827

Jó reggelt!

Akkor fogom nézni a Dias akciós ajánlatait, nagyon jó lenne ha az alapárnál olcsóbban hozzájuthatnánk az úthoz, akkor talán már nem is érdekelne, hogy busszal kell menni.

Köszönöm!

# 1393
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89851 Üzenet linkje2009-02-09 10:18:50  Válasz a #89830. hsz-ra Előzmény #89830

Lambros!
A csomagokról én is ugyanazt írtam, mint Te, nekünk is elvitte a Papa autóval az apartmanba, a busz meg valszeg azért vitt Titeket végig Keramotiig, mert főszezonban mehettetek, és nyílván többen voltatok, míg mi előszezonban csak 6-7-en, így minket jobban megérte 2 kocsival vinni, mint az 50-személyes busszal.

# 1394
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89875 Üzenet linkje2009-02-09 13:40:56 

Sziasztok!
Tavaly júniusban volt az Apollonnak is last minute útja Thassosra.Buszos út volt és valami huszonakármennyi ezer forint volt.Fájt is szivem rendesen,de mi akkor indultunk Sartira,és ott határoztam el,hogy most Thassosra megyek.Nézd meg ezt az utazási irodát is,mert indítanak utat Thassosra.

# 1395
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89877 Üzenet linkje2009-02-09 13:50:57  Válasz a #89875. hsz-ra Előzmény #89875

Szóval az Apollon is adta last minute-be? És ilyen olcsón?
Nem utószezonban igaz? Mondjuk augusztusban ha lenne ilyen, tuti rávenném a páromat icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 92 93 94 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu