Vegyük akkor sorba a dolgokat:
a hátamon feláll a szõr, hogy egy 10x30 km-es lakott, európai sziget körbejárását szafari túrának aposztrofálja a telepített és ráadásúl hétfõn csinálja (nyilván akkor jut olcsóbban kocsihoz), aimkor kedden van turnus váltás, tehát szinte semmit nem tudnak az utasok profitálni belõle, mert akkor már minek? Már a kifejezés sem ideillõ, hiszen a szó egy veszélyes, civilizációtól mentes környezetet sugal ahol feltétlen szükséges egy a helyszint jól ismerõ szakember, ez viszont Lefkádára nyilvánvalólag nem igaz.
Én azt javaslom, hogy vegyetek egy térképet és béreljetek mocit 4-5 napra, egy 80 cm3-el vígan ellesztek, azzal járjátok körbe a szigetet, rengeteg szépet fogtok találni és ne dõljetek be mindenféle riogatásnak; mindenütt jók az utak, ha Bp-en ilyenek lennének féltéglával döngetné a mellét fõpolgármesterünk. Sem motort, sem bukósisakot nem szokás lopni arra felé, a bukósisaknak különben az úlés alatt van zárható helye.
Kefalóniára az elsõ komp Nidribõl indul és az utolsó oda is érkezik, itt a menetrend:
http://www.kefalonia.net.gr/en/infoID.asp?CatID=21&ScatID=64&EntityID=414
Kefalónia: az is egy járható út, ha reggel átmentek komppal "gyalog", ott béreltek mocit, megnézitek ami érdekel és az utolsó komppal pedig vissza. A Lefkádán bérelt motort nem érdemes átvinni, hiszen több a plussz ktg, mint az ottani bérlés.
Az un. négyszigetes kirándulást mindenképpen ajánlom, sok szépet fogtok látni, én a recepción érdeklõdnék elösszõr a jegyárak iránt utána pedig kimennék este 7 tájban a kikötõbe és a hajóknál is rákérdeznék, három v. négy hajó is csinálja eltérõ árakon ugyan azt az útvonalat járják be.
Motorcsónakot is jobb egyénileg bérelni, nem hiszem, hogy annyira bénák volnátok, hogy gond legyen, csak a klen partközelben kell ügyelni a propellerre , egyébként adnak térképet, nem lehet tehát gond.
Ha még eszedbe jut valami kérdezz!
Már kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj, amiért úgy láttam, hogy a telepített túlzásokba esik egyes információkkal kapcsolatban. De így megnyugodtam, hogy csak nincs a "megérzésemmel" baj.
A hajókiránduláshoz hozzászólva: annyira döhüs voltam, hogy hagytam magam átverni, hogy azt el sem tudom mondani!
A helyi kis utazási irodában vagy lehet tourinformnak is hívni, tudsz érdeklõdni a hajótúráról, már ott kb. 5 euróval olcsóbb, mint BIZONYOS személynél (aki szerint csak nála, csak a magyaroknak és csak akkor olyan "olcsó"!!), de Kakadunak igaza van, a kikötõben is érdemes érdeklõdni.
Ha nem akarsz ugrálni a tengerbe a hajóról (én sem akartam ) akkor ne menj a Nidri Starral. Láttam a mellettünk lévõ hajót (azt hiszem a Macedonia Palace volt), amelyik orral a part felé állt be, és kinyitott egy létrát az orrából, és õk nyugodtan lesétálhattak a térdig érõ vízbe, nem kellett a 3 méteresbe ugrani a hajóról. Dehát, a drága vezetõnk volt a fõ ugráló!
A fakultatív szigettúrával kapcsolatban, hallgass Kakadura. Béreljetek robogót, szerezzetek térképet, és írány a sziget! Sokkal jobban jártok így, mert annyi idõt töltötök el amennyit akartok ott ahol akartok! Az utak pedig nagyon jók!
Mi 80 ccm-el mentünk, ketten és tök jól ment hegyre fel, hegyrõl le, mindenhol!
már ott kb. 5 euróval olcsóbb, mint BIZONYOS személynél (aki szerint csak nála, csak a magyaroknak és csak akkor olyan "olcsó"!!), de Kakadunak igaza van, a kikötõben is érdemes érdeklõdni.
Nem tudom miért kell szégyellõsködni; az illetõ Pajának nevezteti magát és pl (visszaolvasható) eve-ék 30 €-ért kaptak 5 személynek jegyet a szállásadójuknál.
Akkor mirõl beszélünk?
Az ami Lefkádán történik a szervezett utasokkal számomra egyszerüen gusztustalan és gyanakszom, hogy nem példa nélküli, más telepítettek más helyeken gyakorlatilag ugyan ezt csinálhatják, de ez persze nem mentség.
Az utazásra, nyaralásra való felkészülés nem hiszem, hogy kimerül a részvételi díj befizetésében, érdemes egy kicsit utána kavarni a dolgoknak, sok értelmes információhoz lehet jutni.
Babar: Ha megiszod azt a pénzt amivel lenyúltak keményen meglátszott volna rajtad
Ha robogót kölcsönöztök, ott adnak térképet ingyen, és használható
Mi 50-es robogóval mentünk eddig minden szigeten, teljesen megfelel a célnak.
A telepített idegenvezetõket már ismeretlenül is utálom, eddig még nekem nem volt olyan, mikor segítõkészek lettek volna, és jó tanáccsal láttak volna el. És persze alap, hogy náluk minden sokkal drágább... Szóval ahogy lehet, ki kell õket kerülni!!
Humoros volt Kefallonián, hogy én, aki most járt ott elõször, jobban tudtam a dolgokat mint az aki 15 éve kint él... na ennyit a képviselõkrõl...
szvsz a telepitett idegen vezetõ a szükséges rossz a szervezett nyaralásban
én nem haragszom rá mert neki is meg kell élni vmibõl!
aki viszont nem jár utána a dolgoknak az akkor is megszivhatja ha van ha nincs id. vez.
én vettemmár rész pár szervezett nyaralásban paja az egyik legnormálisabb
csodálom hogy még ott dolgozik!, a legnormálisabb általam ismert id vezt hamar kirugták...
egyébként volt már példa rá hogy a forumon a szájába rágtuk hogy mit ne erre tisztelt társunk meg szinte csak azért is
a lényeg hogy idén se jutottam el nyaralni
igy kénytelen vagyok más fotoibol beszámoloibol töltekezni
Elképzelhetõ, hogy ez nem Paja dicsõsége, hanem a többi szégyene.
Ami pedig a megélhetést illeti: az az Õ és az Iroda dolga, az utas befizette a nyaralás árát, utána még levenni, átverni finoman szólva sem etikus, de tudnék találóbb kifejezést is.
igen befizette.... de õk csak alapdijra gondolnak...szerintük nem sok haszonnal dolgoznak, emiatt még ott is probálnak beszedni kis pluszt
szal ha nem saját magad szervezed akkor tuti le leszel huzva....
de nézhetjük ugy is hogy a lustaságnak meg van az ára
nekem pl 3évbe telt mire rávettem az asszonyt hogy saját szervezésben menjük...
bejött már nem akar irodával menni
Ha nem csalódom 3 éve voltatok a Philiposban.
Ezek szerint Ti sem csalódtatok.
Ami pedig az iroda árait illeti: nyugodtan ossza el a szállás díjat mindenki 7-el, nézzen körül a neten (ott apartman árak és nem fõ/éjszaka árak vannak alkú elõtt!) és hamar kiderül, hogy azok az árak nem nevezhetõk barátinak.
És akkor arról már szó sem esett, hogy egy normális helyen naponta takarítanak, három naponta ágynemû, törülközõ csere van és a mûködõ egyedi légkondi ára is benne van.
Örömmel olvastam a gyors válaszaitokat. Köszi kakadu a webcímet, bár ezek tavalyi kompjáratok, de nagyszerû, hogy Nidribõl is indul Fiscardoba komp, mert délelõtt elmegyünkNidribõl, este hazajövünk, és ott majd informálódunk valahol Fisccardoban a motorbérlésrõl.
Úgy gondolkodtam, megnézzük akkor Fiscardo városát, a Melassini cseppkõbarlangot, és Drogaratit ( tetszett egy kép alapján), nos ha még belefér, akkor a Myrtos beach, és Assos jöhet számításba! Hiszen írtad firkamano, hogy ezek nagyjából egy helyen vannak, és nincsenek messze egymástól. Privátban elküldtem neked, hogy szeretnék térképet Kefalóniáról, de sajna nem tudom hogy mûködik privátban a levelezés itt, vagy nem is tudom mire gondoltál.
Kedves Babar 24,mely helyi utazási irodára gondolsz? ha jól értelmeztem eddigi fórumhozzászólásokból, akkor az apollonnak a kihelyezett irodája a St.Maura Travel. erre gondolsz? Mármint a szigettúránál, hogy érdemesebb mással menni, mint a nidri starral, mert hajóról nem ugrálok az tuti! akkor befizetünk a macedónia palacera inkább, ha ugyanazokat az útvonalat járja be pl az is.
Mi a helyzet a motorbérléssel? Korábbról olvastam, hogy van a Broumis, a spiros, az avist paya nem ajánlja.
annyi információ kavarog már bennem, próbálok sokmindent feljegyezni, ami érdekes lehet.
Nem arra az irodára gondoltam, amelyikben Paja is "táborozik", hanem van egy másik Nidriben. Valahol a központban, a fõ úton van az is, meg fogod látni, tele volt plakáttal az ablak, meg az ajtó. Úgy emékszem, hogy három hajó indult egyszerre, és mindhárom ugyanazt az útvonalat járta be.
Olyan jóban én sem vagyok a vízzel, hogy pár méteres magasságból belevessem magam, így én is szivesebben lettem volna a másik hajón, amikor láttam, hogy arról lesétálnak egy létrán.
Szerintem ha megkérdezed, vagy megnézed a hajókat, akkor el fogod tudni dönteni hogy melyik a szimpatikus neked.
De az biztos hogyha a Nidri Starról akarsz a vízbe jutni, akkor ugrani kell!
A menetrend tavaly óta nem változott.
Az iroda amire szerintem babar gondolt a BORSALINO, de egyszerûbb lesétálni a kikötõbe este.
Ami a szigettúrát illeti: én azt javaslom, hogy béreljetek egy mocit (Nidri központjából Peligali felé sétálva több is van) és priviben oldjátok meg, nem lehet bajotok.
Tuladonképpen mit is takar a négy szigetes hajókirándulás? Megint kérdezek, mert fogalmam sincs merre megy. Akkor most melyik hajóval érdemes menni?, amelyik ki is visz a partokra... Majd szétnézünk a kikötõben is és a borsalinoba is.
Persze, a motorbérlés tervben van mindenképpen! Nincs az ember idõhöz kötve. Olvasgattam, hogy jó állapotú motorokat lehet bérelni, de hol a legérdemesebb szerintetek. Könnyen lehet értekezni, ezt azért kérdezem, mert alapszinten vagyok az angollal. Inkább a németet részesítem elõnybe..., no de ez off téma.
Jah, köszi az infot, ami a kompok változatlan menetidejét illeti, majd kiírjuk jegyzetként és úgy kalkulálunk.
Olvastam eve 30 euros hajókázását. gondolom a gotsoulisban is lehet érdeklõdni.
Minden hajó ugyan azon az útvonalon megy: Porto Katziki (vagy Efremi) fürdés-Fiscardo (Kefalonia)1-1,5 óraséta, ámulgatás az angolok yachtjai láttán-Kioni(Ithaka)2-2,5 óra városnézés + fürdés-Papanikolis barlag(Meganisi)-Skorpio sziget(Onasis szigete) fürdés.
Ha aGatsoulisban száltok meg, akkor onnan nem messze a fõutcán van legalább 3 kölcsönzõ, sztem bár melyiket választhatjátok. Elõsszõr körbeérdeklõdni, hol-mennyi és kész. Mindenütt biztosítással adják, a Santas talán azért jobb, mert nekik több helyen van kirendeltségük a szigeten ha gond lenne. Kauciót sehol nem kérnek, jogsit sem. Ha több napra bérelitek relative olcsóbb, lehet alkudni.