Az Apollon Travelnél: Vergina, az Anett Toursnál: Makedon túra.
Verginában volt Makedónia elsõ fõvárosa, késõbb a királyok temetkezési székhelye. 1977-ben világraszóló régészeti feltárást végeztek itt. a XX. század legnagyobb világtörténelmi régészeti felfedezése. Ezen a helyen gyilkolták meg Nagy Sándor apját leánya esküvõjén i. e. 336-ban. Itt találhatók a több mint kétezer éves sértetlen királyi sirok.
A Makedon túra még bõvül a Naoussa-tól 3 km-re lévõ Agios Nikolaos meglátogatásával. Ez egy nagy park, ahol terebélyes fák között, hangulatos környezetben rengeteg taverna, kávézó bújik meg. Valamint Edessába menetellel, ahol az ország egyik legnagyobb vizesése 70 m magasról omlik a mélybe.
Tembi völgye általábban a Meteorák fakultatívval összekötött program. Itt található egy kegyhely, valamint az Afrodite forrás. A monda szerint, aki ebben a forrásban megmosakszik örökké szép és fiatal marad
Szia!
Az e-mail címem a következõ:renilaci@freemail.hu, és elõre is köszi a térképet!!!!!
Lenne még egy kérdésem a BBQ-s vagy a skiatos szigetes kirándulás a jobb szerinted mert szerintem kettõre nem fussa... mert annyi mindent megszeretnénk nézni.Gyerekekkel megyünk nekik melyik lenne a jobb???
Reni13
Ha választani kell a BBQ-s vagy a Skiathos szigetes kirándulás között inkább az utóbbi. Az utóbbi végül is drágább, de a szigetet látni kell. Én ma már nem ebédelnék ott, bár nekünk az étteremmel nem akadt gondunk, sõt örülök a kardhalnak. Inkább az idõt sajnálnám ma már, legközelebb többet nézelõdöm a szûk kis utcákban. Éveket vártam erre a kirándulásnak és nem bántam meg. Sõt amikor csak tehetem visszamegyek.
A Vergináról eszembe jutott, hogy van Göröghonban egy ilyen nevû sör is Gondolom néga legurul majd egy -egy pohárral a nagy melegben... Tényleg... Hol lehetne valami elõrejelzést találni, hogy Nei és környékén milyen idõ lesz 13 nap múlva?
Bocs ha nincs kedvem elõre lapozgatni, de valahol jun. elején talán van egy link ahol megnézheted milyen lesz az idõ Neiben. Egyébként szerintem jó idõ ne félj!
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ezeket árnyékban mérik ám!
Másrészt tavaly nagyon ramatyul kezdõdött az év idõjárásilag, nagyon izgultunk milyen lesz az idõ. Nagyon rosszak voltak az elõrejelzések, közben az Anikó jelezte, hogy nagyon meleg van kinn. Hát ennyit az elõrejelzésekrõl. Bár az idén nekünk az elsõ hétre nagyon meleget jelzett, be is jött a 46 fok.