Sziasztok!
Lakóautós utazást tervezünk:)Ebben a formában még nem voltunk Görögországban.Volt már valakinek ilyen tapasztalata?Esetleg a fórumon volt már szó erről?Sajnos nem tudom,hogy hol keresgéljek:(
Tippeket,segítséget előre is köszi:)))
#2175022014-06-08 21:30:59 Válasz a #217492. hsz-ra
A navigációs térképek ugyan jelölik az utat, de a legújabb Szerbia térképen a határnál nem ér össze az út a magyar úttal!
Az átkelő koordinátái: 45.143283, 19.844147
Nyitvatartási idő: 7-19
(Contrast 2012.07-es szerb térkép, iGo-val)
Legutóbb RoyK szerkesztette (2014-06-08 21:33:47), összesen 1 alkalommal
Ha jól veszem ki a bejegyzésekből, akkor ha a reggeli órákban 7 óra után érünk a határhoz, mindezt június 30.-án, akkor érdemesebb Àsotthalom felé elmenni az M5-ös autópályáról. Egyébként ott ki van táblázva a határátkelő felé vezető út? Navigációs térképeken ez már jelölt útszakasz? A segítséget előre is köszönöm. Ha esetleg tud valaki koordinátákat adni azt előre is köszönöm.
Igen, célszerű Ásotthalom felé menni, mert ott csak EU-Szerb személyforgalom van, így törökön nincsenek, Persze nem lehet pontosan kiszámítani, hogy milyen a Röszkei határ, de megéri ennyi kitérő.
Ha friss a navid, akkor elkalauzol. Úgy emlékszem ki is van táblázva, de nem lehet eltévedni.
Gyakran szoktam olvasni a fórumot.Mi holnap este Nyíregyházáról indulunk Paraliaba, autóval,kis gyerekkel már sokadszora.
Ha megérkezünk,szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat.
A navigációs térképek ugyan jelölik az utat, de a legújabb Szerbia térképen a határnál nem ér össze az út a magyar úttal!
Az átkelő koordinátái: 45.143283, 19.844147
Nyitvatartási idő: 7-19
(Contrast 2012.07-es szerb térkép, iGo-val)
Neked régi térképed van. Az újabbakon már összeér az út.
#2175092014-06-08 22:56:46 Válasz a #217506. hsz-ra
Sajnos RoyK-nak igaza van. A legújabb topmap magyar térkép 2013.11. havi és a szerb legújabb Contrast 2012.07-es térkép valóban nem találkozik a határnál. Javaslom hogy az útvonalat úgy kell megtervezni hogy röszkei átkelőhöz egy köztes pontot beiktatni és a határátlépés után automatikusan újratervez a program. Onnantól nincs gond. Vagy másik lehetőség hogy eggyel korábbi kiadású magyar térképet kell használni.
#2175162014-06-09 11:01:11 Válasz a #217492. hsz-ra
Gyanítom, hogy junius 30-án, ami mellesleg hétfő, nem a nyugatra tartó törökök adják a határátkelő forgalmának zömét. A törökök az előtte levő hétvégén kezdik a kifelé vonulást, ilyen hamar csak nem fordulnak vissza. Azt nem tudom, hogy a környékbeli szerbek mennyire mozgolódnak ilyenkor, de ha nagy szokott lenni a forgalom, akkor ők ismerik a dörgést, és használják a kisebb átkelőket is.
#2175192014-06-09 12:19:16 Válasz a #217516. hsz-ra
Szia!
A kifelé azt jelenti, hogy szerbia felé? Már kezdek elbizonytalanodni, hogy merre is menjek, de valószínű, maradok az Ásotthalom felé vezető átkelésnál, mint első megérzés. Legfeljebb majd még reggel esetleg tájékozódunk telefonon, vagy neten keresztűl. Persze azért köszi az észrevételt. Majd ha mejártam ezt az utat, mindenképpen megosztom a tapasztalatomat.
#2175222014-06-09 13:12:19 Válasz a #217519. hsz-ra
Jajajj, Bocs!!!
Nem volt félreérthető, amit írtál, mégis félreértettem, azt hittem, hogy hazafelé jöttök!
Odafelé még érdekes lehet a helyzet hétfőn reggel. Ettől függetlenül én azt javaslom, hogy menjetek az M5-ön Röszkéig, az OMV kútig. Ott már látjátok, hogy érdemes-e Röszkénél átmenni, vagy el tudtok kanyarodni Ásotthalom felé. arról még sosem olvastam, hogy mi a helyzet Ásotthalomnál a nyitás tájékán. Gyanítom, hogy hétkor már ott áll jó néhány autó, és nekem kérdéses, hogy mennyire pontosan és lelkesen kezdik a műszakot a barátaink.
Péntek este indultam autóval és szombaton kora délután érkeztem Korfura. Az út csak Szerbia végén a Macedón határ előtt volt egy kicsit nehéz, mert még tart a felújítás és hatalmas kanyarokkal kerülteti ki az építési területet. Itt nem igazán lehet haladni, max 50 km/h.
Viszont a határok jól járhatók voltak.
A görög határnál kicsit többen álltak sorba mint szerettem volna és miután beálltam, de láttam, hogy egy grög határőr hölgy ott áll a kocsisor mellett, kidugtam a kocsi orrát és amikor magához intett boldogan adtam át az igazolványomat, amiből egy pillanat alatt csekkolta hogy magyar vagyok és azonnal intett, hogy a két kocsisor között harmadik sorként, további ellenőrzés nélkül hajtsak át a határon. Kb. 3 perc volt az átkelés. Tanulság: itt nem kell szégyelni a magyarságodat!
#2175342014-06-09 16:08:13 Válasz a #217533. hsz-ra
Én igen, de még előttem az út.
Úgyhogy engem is érdekel...
Ami infókat összeszedtem egy délutánt-estét megérhet Nis.
- Mi mindig úgy megyünk, hogy reggel ~7 órási indulással délután 2-3 óra felé érjünk az adott városba, így egy kis kirándulásnak is felér egy ilyen nap.
Horvátországban voltunk elmúlt években és mindig így csináltuk szerintem rengeteg élménnyel gazdagodhatunk így. -
Idén egyébként Belgrád-Ohrid odafelé, végcél Lefkada, Paralia és Nis visszafelé.
Paralia egyébként még most is kérdőjel nekem, alternatívákat, tippeket elfogadok a környékről.