#2175352014-06-09 16:11:37 Válasz a #217533. hsz-ra
Szia!
Mi Leskovacban foglaltunk most szállást, onnan nincs túl messze.
3 főre foglaltunk Hajat S Hotel, van honlapjuk. IBUSZ-on keresztül 34000.- oda vissza reggelivel együtt.
Tegnap ismét Ásotthalomnál ugrottunk át a szomszédokhoz, és kihasználván, hogy szinte senki nem volt a határon (*) rákérdeztünk az ott szolgálatban lévő rendőrnél, hogy pontosan kik vehetik igénybe ezt a határátkelőt.
Gyakorlatilag meg tudta erősíteni amiről itt már korábban is szó volt, hogy nem EU állampolgár esetében csak az mehet ott át akinek ún. családkártyája van, más semmilyen esetben sem. Ezek szerint rossz volt a korábbi feltételezésem miszerint ha van legalább egy olyan utas egy autóban aki "megfelel a követelményeknek" akkor az egész autót átengedik. Minden utasnak rendelkeznie kell a szükséges papírokkal az átlépéshez.
Azt is megkérdeztük, hogy számítanak -e arra, hogy idővel többen is "fel fogják fedezni" ezt az átkelőt, és ezáltal a várakozási idő elsősorban a turisztikai szezonban jelentősen nőni fog, de határozott nem volt a válasz.
Kérdés: Tudtok ajánlani olyan pihenőhelyet a MAC-GR határ közelében ahol lehetne aludni pár órát az autóban ? Én elsősorban a kaszinót néztem, de emlékeim szerint vagy itt vagy az index fórumon valaki azt írta, hogy az pihenésre nem igen alkalmas... Ha ez nem, akkor az előtte lévő RT Petrol kút esetleg ?
Az elmúlt években mindig Bulgáriába mentünk először, és mindig egy jól bevált OMV kúton aludtunk kb 100km -vel Sofia után. Idén úgy alakult, hogy "csak" Görögországba megyünk ( Nea Peramos, Thessaloniki & Paralia ), és úgy tervezzük, hogy olyan reggel 8 -ra érnénk a célállomásra, mivel az ismerőseink már előtte pár nappal megérkeznek és elfoglalják a szállást. Dél körülre terveztük az indulást ( szombat ) , és kényelmes, nem sietős tempóban, több megállással olyan hajnal 1 és 5 között terveztünk egy kis alvást beiktatni... Úgy számolgatom hogy pont a MAC-GR határra tudnánk érni kb ennyi idő alatt...
Köszi, C.
* kifelé 5 perc volt kora reggel éppen csak 7 óra után, visszafelé kora délután 20 perc
#2175642014-06-09 22:44:28 Válasz a #217563. hsz-ra
Ha már ilyen közel a cél előtt megakartok állni aludni, én tuti hogy csak a görög oldalon tenném.. Gyorsan átmentek és ott közvetlenül már a túloldalon a parkolóban megállnék... Miért akartok még ébredés után a határon sorban állni ???
Arra emlékszem, hogy elég nehéz volt visszakeveredni a főútra Thessaloniki irányába... azóta nem állunk meg itt, bár lehet hogy a "mi készülékünkben volt a hiba".
#2175772014-06-10 09:01:03 Válasz a #217566. hsz-ra
Nem erre gondoltam, ez valahol a határ után van, és le kell a főútról térni.. Simán átgurultok a határon, és ott kétoldalt vannak parkolók . Ott megálltok aludni...Balra van wc is,
#2176072014-06-10 13:32:05 Válasz a #217563. hsz-ra
Szia Cibike!
Az Rt Petrol parkolója (bár nem túl nagy) alkalmas lehet aludni egy kicsit, legalábbis sokkal alkalmasabb, mint a kaszinó melletti kút. Ami még nekem szimpatikus volt korábban, az a Veles környékén levő emlékeim szerint Lukoil kút, ez kb. 90 km-mel az RT Petrol előtt van, nagyjából a Macedón szakasz közepén. Ennek sokkal nagyobb a parkolója, biztosan találsz ott egy csendesebb területet. A WC itt is tiszta, de három éve még guggolós volt!
Ettől függetlenül osztom Kerkyra olvtárs véleményét, és jobbnak látom átdöccenni a határon még alvás előtt. Velestől is max. 1 óra, azt ki lehet bírni.
Szia. Mi később megyünk Neos Marmarasra, de érdekelnének a tapasztalataid ill. milyen programok és árak vannak. Üdv András
Ezt nekem szántad? Ugyan szándékomba áll beugrani Neos Marmarasba pár órára, de nem valószínű, hogy sok infót tudnék adni programokról és árakról! A többiről beszámolok, megigérem!
Szia Cibike !
Szerintem sem érdemes a határ előtt megállni. A határ után, az autópálya végénél, a Polikasztro-i lejáró után van egy benzikút, hatalmas parkolóval, kis üzlettel. Én itt állnék meg, mivel az útról nem kell letérni.
Egyébként szuper idő van.